A bíróság kimondta: Kásler minisztériuma jogtalanul tiltotta ki a sajtót a kórházakból

Startlap - Startlap
Jogerős ítélet született arról, hogy ez nem a minisztérium hatásköre. Délelőtti hírösszefoglaló.

A bíróság kimondta: Kásler minisztériuma jogtalanul tiltotta ki a sajtót a kórházakból

A Fővárosi Törvényszék jogerős döntése értelmében az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem a hatáskörébe tartozó ügyben intézkedett, amikor a járványra hivatkozva a közmédián és az MTI-n kívül minden más orgánumot kitiltottak az egészségügyi intézményekből. A Telex által indított perről ebben a cikkben olvashatsz.

Egy nap alatt hét bank emelte meg a hitelkamatait

Akad olyan hitelkonstrukció, amelynél egy százaléknál kisebb emelés történt, de az MKB Bank például 9,5 százalékpontos drágulásról döntött. Nemcsak a kamatok, de a hitelfelvételi feltételek is megváltoztak több pénzintézetnél. Bővebben.

Megtalálták a rejtélyes gépet, ami hétfőn megsértette a magyar légteret

A helikoptert, amely miatt a honvédség riasztotta a vadászgépeket, ukrán határőrök fedezték fel Kárpátalján, a fedélzetén csempészáruval. A munkácsi határőrség szerint lehetséges, hogy embereket is csempésztek a géppel. Fotók és további részletek itt.

A Völner-Schadl páros embere egy iskolai bírságot is elintézett, “nettó egy százaskáért”

A tanintézmény, amely az egész országban nyújt képzéseket, és jelenleg is működik, Schadl György barátja közbenjárására úszott meg egy 90 milliós bírságot és engedélye bevonását. De a titokzatos “R.” az iskolától követelt összegnél sokkal több pénzt várt a szívességért cserébe. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

2,8 milliárd forint EU-s támogatás úszott el a Buda-Cash csődje miatt, a Pénzügyminisztérium hallgat

MTI Fotó: Sallmayer Gábor

2012-ben az EU-Fire cégcsoport 40 milliárd eurót nyert az EU-tól, amelyből saját bevallásuk szerint mintegy 24 milliárd forint meg is érkezett. “Az EU-Fire EGS Hungary Kft. önhibáján kívül nem tudott felhasználni közel 2,8 milliárd forintot a támogatásból”, a Dél-Dunántúli Takarék felszámolása miatt. A pénzből több városba ígértek geotermikus erőművet, a beruházásokból semmi sem valósult meg, a fejlesztés Mosonmagyaróváron jutott a legtovább, itt egy bódét is sikerült felhúzni a pusztába. Mindeközben az EU-Fire luxusautó-flottája látványos növekedésnek indult, és a magyar állam az elmúlt két évben több milliárd forinttal támogatta a vállalkozást, például egy fecskendőgyár létesítése érdekében, amelyet Varga Mihály dolgozószobájában adtak át. Bővebben.

7 milliárd forinttal drágább lesz az országgyűlési választás

A Magyar Közlönyben megjelent egy rendelet Orbán Viktor szignójával mintegy 28 milliárd forint átcsoportosításáról. Az április 3-i népszavazás jelentősen megdobja a költségeket, de a végösszeg így is jóval alacsonyabb, mintha külön szerveznék a két eseményt. További információkért katt ide.

Koronavírus itthon: közel 20 ezer új fertőzöttet regisztráltak

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhalálozások, megbetegedések, oltások és kórházban fekvők arányának alakulásáról. 

A magányos Kim Dzsongun a tengerparton, lóháton ülve, fehér zakóban nézi a naplementét

Carl Court/Getty Images

110 perces propagandafilmet készített Észak-Korea a A győzelem nagy éve, 2021 címmel, amelyben az országban elért eredményeket mutatják be, beleértve a rakéták fejlesztését. A filmben felbukkan Kim Dzsongun is, aki rengeteg súlyfeleslegtől szabadult meg, és Putyinhoz hasonlóan ő is lóháton mutatta meg érzékeny oldalát. Videó.

“Korunk egyik legbrutálisabb totalitárius rezsimje rendezi a 2022-es téli olimpiát” – erős kampányt készített az Amnesty a kínai téli olimpia miatt

Fontosnak tartjuk, hogy felidézzük, a kínai önkényuralmi rezsim korábban hogyan sértette meg tömegesen az emberi jogot és a szabadságjogot

– írja az Amnesty International csehországi szervezete, amely látványos fotókat készített illusztrációként. A 2022-es pekingi téli olimpia február 4-én indul. Részletek.

Erős, viharos széllökések kísérik a napot

Olyan rendkívül erős széllel, mint vasárnap, nem kell megküzdeni, ugyanakkor nagy területen erős, több helyen viharos széllökésekre számíthatunk, még az éjszakai órákban is. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Itt van Magyar Péter és Varga Judit hangfelvétele