A bicskei pedofil igazgatót mentegette, kirúgta a Pázmány Egyetem a tanárt

Startlap - Startlap
A bicskei gyermekmolesztálási ügy idején Csókay László a fővárosi gyermekvédelmi osztály vezetője volt.

A 444.hu vette észre, hogy négy gyermekvédelemmel kapcsolatos kurzust is tartott a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Csókay László, aki mikor Tarlós István még Budapest főpolgármestere volt, a bicskei gyermekotthont fenntartó fővárosi önkormányzat gyermekvédelmi osztályának vezetőjeként regnált.

Most pedig megdöbbentően nyilatkozott a Népszavának csütörtökön, a bicskei gyermekotthon egykori pedofil igazgatójáról, Vásárhelyi Jánosról. 

„Továbbra is úgy gondolom, hogy szakmailag értett a gyermekvédelemhez, a gyermekotthoni neveléshez, jól tudott bánni a gyerekekkel, jól tudta irányítani a rábízott intézményt. Az más kérdés, hogy valaki személyiségében milyenné válik. Nyilvánvalóan akkor kezd ez fontossá válni, amikor a személyiség defektusa elkezdi érinteni a szakmai tevékenységét

– fejtette ki véleményét. 

Az egyetem honlapjáról kiderült, hogy milyen órákat tartott tanárszakosoknak:

  • Bevezetés a gyermekvédelembe
  • Óvodai és iskolai szociális munka
  • Észlelő- és jelzőrendszer a gyermekvédelemben
  • A gyermekjóléti alapellátás rendszer

A 444.hu Csókay László nyilatkozatával kapcsolatban kérdéseket küldött az egyetemnek, mely megerősítette, hogy csakugyan oktatott gyermekvédelmi tantárgyakat, azonban csütörtökön azonnali hatállyal megszűntették a szerződését.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ez is érdekelhet

képcím

Élete végéig kaphatja 4,6 milliós fizetését Novák Katalin