A bankok igyekeztek eltitkolni, hogy napokon belül nagy változás jön

Bizonyos banki szolgáltatásokat jelentősen olcsóbbá kell tenniük. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-12-10 09:05

iStock

Jól eltitkolták a bankok, de pár nap múlva életbe lép a kötelező díjcsökkentés

Már csak néhány nap, és egy uniós rendeletnek köszönhetően a mostaninál jóval olcsóbban lehet majd bizonyos banki szolgáltatásokat elvégezni, a hazai bankok azonban alig adtak tájékoztatást erről. Részletek itt.

Megszólalt a szexuális zaklatással megvádolt Mihályi Győző felesége

Egész nap kamerák figyelik egyszemélyes cellájában a 17 éves győri késelőt

Múlt héten egy hármas dolgozat után tanárát késelte meg a győri diák. Arról, milyen körülmények között tartják fogva a fiatalt és mi történik vele jelenleg, ebben a cikkben olvashatsz részletesen.

100 ezer közmunkás foglalkoztatása szűnik meg négy év alatt

Mindez egy belügyminisztériumi dokumentumból derült ki, amelyen a települések vezetőit tájékoztatják a járási Start-közmunkaprogram 2020-ban várható változásairól. Ha érdekel, mi áll a háttérben, és mi lehet a sorsa azoknak, akik kiesnek a rendszerből, akkor itt folytasd az olvasást.

153 büntetés 73 millió forintért: mérlegen Kövér László szigora

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ebben a cikkben összesítették, hányszor, kikkel szemben, milyen vétségek miatt és milyen mértékben élt Kövér László az Országgyűlésen az általa 2013-ban bevezetett pénzbüntetés lehetőségével. Csak ellenzékieket birságolnak? Kik érdemelték ki a legnagyobb büntetéseket? Mi történik az így összegyűjtött pénzzel? Mit gondol a büntetéshullámokról az Emberi Jogok Európai Bírósága? Hogyan fognak szigorodni a szabályok jövőre? Többek között ezekre a kérdésekre válaszol ez a cikk.

A magyarok is megszenvedik, hogy az igért csökkentés helyett csak nőtt a balkáni erőművek károsanyag-kibocsátása

Egy 2006-ban hatályba lépett egyezmény értelmében elérhetővé tették az uniós energiapiac forrásait és lehetőségeit a nyugat-balkáni országoknak, akik a régi szénerőművek felújításával és leszerelésével a károsanyag-kibocsátás csökkentését vállalták. Ehhez képest egy nemzetközi környezetvédelmi szervezet friss jelentése szerint nemhogy kevesebb, hanem több káros anyag jut a levegőbe. Mi történt az elmúlt 12 évben, és hogyan érinti mindez a magyarokat?

Budapesten is elindul a Kifli, a sikeres online cseh élelmiszerbolt, ami igen kellemetlen helyzetbe hozhatja a magyar üzleteket

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az élelmiszer-házhozszállítás évek óta masszív veszteséggel működik, de a diszkontokon kívül a nagy boltok nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyen ilyen szolgáltatásuk. Erre a piacra tört most be Tomas Cupr, a 37 éves cseh befektető vállalkozása, a Kifli: a nevük kicsit vicces, de egy komoly cégről van szó, ami jelentős problémákat okozhat versenytársainak.

Karácsonykor az összes európai hadifogoly hazamehet

A német kancellár és a francia elnök közvetítésével három év szünet után hétfő éjjel újraindultak a béketárgyalások Oroszország és Ukrajna között. A 13 ezer halottat követelő háborúról, valamint a tárgyalások előzményeiről és jelenlegi állásáról kattintás után olvashatsz.

Az új-zélandi hatóságok szerint a vulkánkitörés sújtotta szigetről már nem fognak többen élve előkerülni

Minderről bővebben itt írnak.

Egymás után jönnek a frontok

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

Szerda reggelre távozik a csapadékos időt okozó hidegfront, de szinte rögtön utána jön egy másik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Moszkva kifogásolja Orbán Viktor beszédét

demokrata.hu6 órája

Semmilyen alapbetegsége nem volt egy 34 évesen meghalt koronavírusos betegnek

szeretlekmagyarorszag.hu7 órája

Szél Bernadett pert indít Kásler minisztériuma ellen

budavidek.ezalenyeg.hu9 órája

Amit a pálinkafogyasztásról tudni érdemes

agroinform.hu9 órája

Alkoholista, véreskezű diktátor vagy polgárháborús hős?

igenyesferfi.hu14 órája

A Galaxy S20 FE, iPhone 12, iPhone 11 és OnePlus 8T összehasonlítás

gsmring.hu14 órája

Új lehetőségek az idegrendszeri betegségek kezelésére

szimpatika.hu14 órája

Mi történik a testeddel, ha egyáltalán nem hordasz bugyit?

joy.hu16 órája