A Balaton-átúszás legjobb pillanatai képeken

Startlap - Startlap
Az indulók között volt Novák Katalin és férje is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az időjárási körülmények miatt szombatról vasárnapra halasztották, vasárnap reggel pedig elindították a 41. Lidl Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között. A szervezők egy gesztussal próbáltak a résztvevőknek kedvezni: a szombatra leadott nevezések érvényesek voltak vasárnapra is, aki viszont valamiért mégsem tudott elmenni, és péntek délután három óráig lemondta a részvételét, annak a teljes nevezési díját visszafizették.

A Balaton-átúszás egyébként a nyár egyik leglátogatottabb eseménye a magyar tengernél, amelynek keretében 1979 óta 207 656 fő teljesítette az 5,2 km-es távot. Tavaly közel hétezer amatőr és profi sportoló vett részt rajta csaknem 800 településről. A szervezők előzetes közlése alapján az idei rendezvényre közel 12 000 fő regisztrált, a nevezők 39%-a nő, 61%-a férfi. A legidősebb férfi és női nevező 86 éves.

Balaton-átúszás

A távnak nekivágott Novák Katalin köztársasági elnök is, aki elmondása szerint még soha nem úszta át korábban a Balatont. Tette ezt annak ellenére, hogy a szervezők felhívták minden induló figyelmét, a tó hullámzása miatt csak gyakorlott úszóknak ajánlják az indulást. Novák végül saját monogramjával ellátott, nemzeti színű úszódresszben vágott neki a távnak.

Az idei rendezvény érdekessége, hogy a választott távot teljesítők a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható ötvenszázalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kuponnal lettek gazdagabbak.

Kiemelt kép forrása: MTI/Katona Tibor

Ez is érdekelhet

képcím

Novák Katalin is átússza a Balatont vasárnap

képcím

Újabb járványhullám robbanhat ki Budapesten a magyar-portugál...

képcím

Kamionnal ütközött és kettészakadt a Sátoraljaújhelyre tartó...