Kiemelt Hírek 2018. július 31.

A 17 éves fiút 11-szer élesztették újra, most visszatérhet a futballhoz

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 31.
Duhaj Ádám januárban lett rosszul a pályán, de sikerült megmenteni az életét, sőt ismét focizhat.

Ismét labdába rúghat Duhaj Ádám, aki még január 25-én lett rosszul a futballpályán, miután infarktusa volt – írja az index.hu. A 17 éves fiút 11-szer próbálták újraéleszteni, és végül a klinikai halál állapotából tudták visszahozni a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikán.

A szörnyű eset óta több mint fél év telt el, és Duhaj Ádám csodával határos módon meggyógyult, teljesen egészséges, ami azt jelenti, hogy a futballpályára is visszatérhet, sőt egyre nagyobb terhelést kaphat, és ha minden jól alakul, az ősztől már bajnoki mérkőzésen is pályára léphet csapatában.

„Minden jel arra utal, hogy hamarosan magam adhatom meg Ádámnak a sportorvosi engedélyt – mondta dr. Merkely Béla, a klinika igazgatója. – Azt tanácsoltam a velünk együttműködő dabasi edzőknek, kezdetben alacsonyabb intenzitású és kevésbé megerőltető gyakorlatokkal hozzák fel az állóképességét, aztán fokozódhat a tempó, egészen az oxigénhiányos teljesítésig.”

Duhaj Ádámnak már nem szúr a szíve, sőt megint tudja élvezni a mozgást, ám tisztában van vele, hogy semmit sem kapkodhat el.

Keresés az oldalon