87 kilós óriásharcsát fogtak ki a merenyei tóból - videó

Startlap - Startlap
Néhány felvételt készítettek, majd visszaengedték a vízbe az elképesztő méretű állatot.

A hatalmas pontyairól és harcsáiról híres merenyei halastóban nem ritkák a nagy fogások, de egy közel 90 kilós hal ott is igen szép teljesítménynek számít. Séner Zoltán és barátja egy szokásos közös ejszakai horgászaton fogott ki egy majdnem 90 kilós harcsát – számolt be a bama.hu.

Csak úgy mint máskor, most is egy éjszakás horgászatra indultam a barátommal, Begovácz Zoltánnal a merenyei horgásztóra. Előtte telefonon egyeztettem Regős György tógazdával, hogy van e egyáltalán hely, hisz nagyon felkapott hely Merenye. Mondta, menjünk nyugodtan, biztos találunk valamit

– kezdte a hatalmas fogás történetét Séner Zoltán, aki végül nem is akármit talált a merenyei tóban.

Közzétette: Zoltán Séner – 2018. augusztus 11., szombat

A parton kiderült, hogy kedvenc helyük üresen áll, így rögtön tudták, hol fognak letelepedni. Aztán éjfél előtt valamivel erős kapásuk volt.

Bevágás után elég könnyűnek éreztem. Valószínűleg azért, mert velem szembe úszott. Zoli barátom meg is kérdezte, hogy jó nagy hal van e a horgon, de csak húztam a szám. Mikor elénk jött, fordult egy nagyot és akkor láttuk, hogy ez bizony nem kicsi

– mesélte a szerencsés horgász. A hatalmas harcsa bement egy nádfal tövébe, ezért csónakba kellett ülniük, és onnan folytatták a fárasztást, majd nagyjából 10 perc után sikerült beemelni a halat. Hetven kilóra tippelték a súlyát, de a reggeli mérlegelésen kiderült: 87 kilogrammos halat sikerült kifogniuk.

Miután megörökítették a gigantikus állatot, visszaengedték a tóba.

Ez is érdekelhet

képcím

Nagy pofont kapnak az építkezők, házfelújítók

képcím

Kiderült, hogy mit ültetnek a pályán összeesett Eriksen...

képcím

Ilyen tüntetés nem volt még Magyarországon, mint a szombati