Hat órán át égette a kerozint a egy tömött gép Ferihegyen, az utasok kiborultak, rendőrt kellett hívni

Az utasokat nem engedték leszállni, és órákon keresztül nem adtak nekik sem vizet, sem ételt. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-02-18 18:22

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Hat órán az aszfalton körözve égette az üzemanyagot egy utasokkal tömött gép Ferihegyen, az utasok kiborultak, rendőrt kellett hívni

Reggel fél hét helyett 12:19-kor szállt csak fel a Ryanair Gran Canariára tartó járata a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A kettő között eltelt mintegy hat órában a pilóták a kerozint égették, és az utasok beszámolója szerint kaotikus állapotok uralkodtak a tömött gépen, amelyhez végül rendőrt is kellett hívni. Részletek itt.

Döntött az Alkotmánybíróság: felül kell vizsgálni a lúgos orvos ügyét

Panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz Bene Krisztián: a lúgos orvosként elhíresült Bene börtönbüntetése végrehajtásának felfüggesztését kérte, az Alkotmánybíróság pedig felülvizsgálatra visszaküldte a Kúriának a másfél évvel ezelőtt meghozott jogerős, harmadfokú ítéletet. Az AB határozatából kitűnik, hogy a beadvány számos pontjával nem értett egyet több alkotmánybíró.

Két igazság Magyarországon: súlyos bajban a Fidesz, nincs bajban a Fidesz

Ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesz-KDNP-t legyőzné az egyesült ellenzék. Nem kicsit, nagyon 

– írta Bencsik András január közepén arról írt a kormánypárthoz végletekig lojális Demokrata című lapban. A tények alapján Bencsiknek nincs igaza: az ellenzék sehogy sem tudna jelenleg nyerni. Bencsik írása mindenesetre jól mutatja a kormánypárt körüli nyugtalanságot, amelynek az igazi oka nem a vereségtől való félelemben, hanem egy nehezen feloldható politikai-stratégiai dilemmában keresendő. Ezekről a stratégiai kihívásokról nem sok dolgot árult el Orbán Viktor vasárnapi évértékelő beszéde. Mi a baja a Fidesznek? Milyen következményekkel járt a párt számára az őszi önkormányzati választás eredménye? Milyen rizikófaktorokkal kell számolniuk? Hogyan veszélyeztetheti kultúrharcuk az elsődleges politikai céljukat, a hatalom megtartását? Ezeket a kérdéseket járja körül az itt elérhető alapos elemzés.

Ján Slota szerint Dél-Szlovákia “gyakorlatilag már Magyarország igazgatása alatt van”

Hosszú hallgatás után a hónap végi választások apropóján a fia Facebook-oldalán tett közzé egy videót a hírhedten magyarellenes Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt egykori elnöke. Ha érdekel, mi hangzott el a felvételen, akkor itt folytasd az olvasást.

A TASZ felszólította Karácsony Gergelyt és Pikó Andrást, hogy ne bojkottálják a Hír TV-t

 

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) mindkét politikusnak leveleket küldött, hogy fejezzék be a HírTV elleni bojkottot, amit egy, a neonáci tüntetőkről készített aggályos riportjuk miatt kezdtek el. Miként érvel a jogvédő szervezet, és mit válaszolt a kérésükre Karácsony Gergely? Innen kiderül.

Madarak százainak tetemeire bukkantak egy spanyol országút mentén

Az állatok tetemeire az utóbbi napokban találtak rá egy északkelet-spanyolországi forgalmas országútnál, azóta a katalán rendőrség vizsgálja az ügyet. Az esetről erre a linkre kattintva találsz fényképes beszámolót.

Koronavírus: a külügyminisztérium tudta nélkül jött haza az egyik magyar a lezárt óceánjáróról, amelynek egyik utasánál diagnosztizálták a fertőzést

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára keddi sajtótájékoztatóján jelezte, hogy meglógott a külügy elől az egyik magyar, aki a Kambodzsánál kikötött, a járványveszély miatt lezárt óceánjárón tartózkodott. A hajó egyik utasánál, egy 83 éves amerikai állampolgárnál időközben diagnosztizálták a fertőzést. Ha érdekel, hogyan történhetett meg mindez, és milyen veszélyekkel járhat, akkor itt folytasd az olvasást.

Az MVM leányvállalatának milliárdos jelzálog-hiteleket kellett felvennie, hogy kifizessék Mészáros Lőrincnek a Mátrai Erőművet

A témáról bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Új NAT: már a diákok is tiltakoznak, még végigolvasni is nehéz a nyolcadikig teljesítendő követelményeket

Egy magyartanár összeírta, milyen olvasmányok felmondását, értelmezését és egyebeit követeli meg az új Nemzeti alaptanterv (NAT) a diákoktól a nyolcadik osztály végére. A listát még végiggörgetni is fárasztó, íme.

Mindeközben a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium diákjai látványos akcióval fejezték ki elégedetlenségüket az új NAT miatt. Ha kíváncsi vagy a tanulók véleményére, illetve arra, miként zajlott a demonstráció, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Nincs már elég pénz a legfontosabb digitális tudományos adatbázisra, magyar kutatók tízezrei és felsőoktatási hallgatók százezrei veszítik el a hozzáférésüket

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program költségvetése már nem képes biztosítani az Arcanum Digitális Tudománytár, vagyis Magyarország legnagyobb és folyamatosan bővülő digitális periodika adatbázisának finanszírozását. A változás közel 600 ezer embert érinthet kellemetlenül. Részletek itt.

Mai nap hírei

Hogy merik kétségbe vonni a magyar orvosprofesszorok tisztességét?

demokrata.hu3 órája

Hallgassa élőben: Orbán Viktor a korlátozásokról beszél a Kossuth Rádióban

hirado.hu6 órája

Veszélybe kerülhet a budapesti metróközlekedés

168.hu6 órája

Összeomlott az oltási rendszer

444.hu6 órája

Merkely Béla elmondta, meddig tart hazánkban a koronavírus harmadik hulláma

life.hu6 órája

Tegnap bejelentették, hogy lezárják teljesen Magyarországot

napmintnap.com9 órája

Diána titka: Ezzel a 6 szóval traumatizálta őt élete végéig Károly herceg

joy.hu15 órája

Válik a Megasztár énekese, egy harmadik fél miatt futott zátonyra a házassága

femcafe.hu17 órája