Kiemelt Hírek 2020. július 04.

51 fokos kocsiban hagyta kikötve a kutyát, érdekes magyarázatot adott

Startlap Kiemelt Hírek 2020. július 04.
A rendőröknek kellett intézkednie az ügyben, sőt megjelentek az állatmentők is. Esti hírösszefoglaló.

A tűző napon álló autóban hagyta a kutyát

Péntek reggel érkezett telefonos bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint egy újpesti parkolóban álló kisteherautó rakterében kikötve található egy kutya. A gépjármű már jó ideje a tűző napon állt, az eb pedig egy kötélre volt feltekeredve annak belsejében. A rendőri intézkedésről, melynek során több furcsaságra is fény derült, itt tudhatsz meg mindent.

200 ezer ember vesztegzár alá került Spanyolországban

Fotó: Getty Images

Katalónia régióban szombaton elrendelték mintegy 200 ezer ember azonnali karantén alá helyezését. A hatóságok úgy vélik, egyértelmű kapcsolat van a nyári szezon megindulása, a turisták megjelenése és a számottevően megugró fertőzésszám között. Részletek

Medve mászkálhat Bercelen

Egy viszonylag friss medvetalpnyomra bukkantak az illetékesek a nógrádi községben. Minderről a település polgármestere tájékoztatta egy Facebook-bejegyzésben a helyi lakosokat. Hogy a hír milyen reakciókat váltott ki Bercel polgáraiból, azt innen te is megtudhatod.

Agresszív szúnyogok terjednek hazánkban

A tigrisszúnyog rámenős, nappal is támad, és sok veszélyes betegség terjesztésére képes – még az is lehet, hogy tőle származnak a „múlni nem akaró” csípések. A veszélyességéről az Ökológiai Kutatóközpont tudományos munkatársa nyilatkozott, az erről szóló cikket itt érheted el

Vona: Gyurcsány addig lesz, amíg Orbán

Nagyinterjút adott az Alfahírnek Vona Gábor, aki a NER 10 éves fennállása kapcsán többek között egykori pártjáról, Orbán Viktorról és Gyurcsány Ferencről is értekezik. A beszélgetés érdemi részeit idekattintva érheted el. 

66 éve buktuk el a vb-döntőt Bernben

Hiába szereztünk a mérkőzés nyolcadik percéig már két gólt is, mégis sikerült kikapnunk az NSZK-tól a Wankdorf Stadionban 1954. július 4-én. A diadalmas Aranycsapat legfájóbb pillanatait itt élhetjük át újból

Orbán Viktor levelet írt Donald Trumpnak

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Mindezt az Egyesült Államok szövetségi ünnepe, a függetlenség napja alkalmából tette. A levélben a közös munka reményén túl azt is részletezte, milyennek is látja az amerikai-magyar viszonyt. Hogy miként is került bele a határkérdés az igazán távoli országgal kapcsolatban, arról innen tudhatsz meg többet. 

Olyan gyorsan jött az ár, hogy a gyerekeket az ablakon tudták csak kimenteni

Június 14-e az a nap, amit egyhamar biztosan nem felejtenek el a Fejér megyei Gyúró lakosai. Vasárnap délután 2 óra körül járt, amikor villámlással és óriási robajjal megérkezett a faluba a vihar. A rémisztő napot errefelé idézték fel a település lakói.  

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Keresés az oldalon