444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is intézhetett egyetemi vizsgát a Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke

Startlap - Startlap
A portál név szerint sorol érintett oktatókat és diákokat a birtokába került nyomozati anyag, illetve Schadl György lehallgatott telefonbeszélgetései alapján. Délelőtti hírösszefoglaló.

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is intézhetett egyetemi vizsgát a Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke

A portál birtokába került a Schadl-Völner-ügy nyomozati anyaga, benne Schadl György, a Végrehajtói Kar egykori elnökének telefonbeszélgetéseivel. Schadl befolyásos kormányzati szereplők rokonainak, bírósági végrehajtóknak és rokonaiknak könnyíthette meg nagy erőkkel egyetemi tanulmányait – derül ki az iratokból, amelyekben számos érintett oktató és diák név szerint felsorolásra kerül. Bővebben.

Irtózatos költekezést hajtott végre a kormány az év végén

A mostani pénzszórás még az átlagos decembert is felülmúlta: az utóbbi húsz évben csak egyszer, 2015-ben zuhant nagyobbat a likvid tartalékok összege az év utolsó hónapjában

– írja a Portfolio. Részletek.

Több ezer emberrel tüntetett a Mi Hazánk a kötelező oltás ellen

Vasárnap délután a Magyarország egyetlen oltatlan miniszterelnök-jelöltjeként felkonferált Toroczkai Lászlóval az élen gyülekeztek a belvárosban a “covid-diktatúra ellen”, olyan molinókkal tiltakozva, mint a 

csak a pedofiloknak legyen kötelező az injekció!

Fotók és további részletek itt.

Koronavírus itthon: több mint 21 ezer fertőzöttet találtak három nap alatt

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák, ami hétfő lévén az elmúlt három nap összesített adatait jelenti. A pontos számokért erre a linkre kell kattintani.

“A kormány leginkább saját magával fog konzultálni a brüsszeli pénzek elköltéséről”

Míg éppen antikorrupciós és igazságszolgáltatási intézkedések hiánya miatt kénytelen a magyar kormány egyelőre hitelből finanszírozni az uniós forrásokat, a több mint 2500 milliárdos támogatásról szóló helyreállítási tervet ellenőrző Monitoring Bizottság tagjait sikerült úgy összeállítani, hogy érdemi szakmai szervezetek helyett leginkább a kormány képviselői legyenek jelen. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Márki-Zay biztos benne, hogy Orbán kiáll egy nyílt vitára ellene

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje vasárnap ismét élő bejelentkezést tartott a Facebookon, immár nem egyedül, hanem az ATV-ből ismert Simon Andrással. Bővebben.

Pályakezdő pedagógusok ezrei tűntek el két év alatt

Szél Bernadett “tragikus fordulatként” értékelte a számokat, amelyet adatigénylésére küldött az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A pedagógusok száma brutális visszaesést mutat a 2018 és 2020 közötti időszakban. További információkért katt ide.

Elfogadták Macron törvényét, amellyel a “végsőkig bosszantani” szeretné az oltatlanokat

Kifejezetten bosszantani szeretném az oltatlanokat. Folytatjuk is, a végsőkig. Ez a stratégia 

– közölte korábban az államfő a törvénytervezettel kapcsolatban, amelyet végül két hét heves vita után vasárnap este megszavazott a francia nemzetgyűlés. Az országban a járványügyi adatok stabilizálódtak, a lakosság rendkívül magas arányban vette fel az oltást. Részletek.

A szovjet bajnok sportolói karrierjébe került, hogy 20 embert mentett ki a tóba zuhant trolibuszból

Rögtön a baleset után néhányan cikket akartak közölni egy újságban, de ezt nem engedélyezték. A Szovjetunióban a trolibuszoknak nem volt szabad a vízbe esniük. 

Savars Karapetjan éppen szokásos edzését végezte 1976 szeptemberében, húsz kiló homokkal a hátán futott a Jereván központi részén fekvő tó körül, amikor a trolibusz hatalmas robajjal becsapódott a vízbe. Karapetjan, akinek nem ez volt az első mentőakciója, végül saját életét kockáztatva 37 embert hozott a felszínre, köztük 20-an élték túl a balesetet, a bajnok azonban kórházba került és maradandó sérüléseket szenvedett.

Valery MatytsinTASS via Getty Images

Még így is teljesített egy utolsó világrekordot, és egy évtizeddel később a lángoló jereváni sportcsarnokban mentett újabb életeket. Savars Karapetjan teljes történetét ebben a cikkben olvashatod.

Erős, akár viharos szél fújhat egy héten át

Több hidegfront vonul át az ország területén, amelyeknek köszönhetően a nyugati, északnyugati szél megerősödik. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

(Címlapkép: RTL Klub)

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: a Flixbus balesetének nincs magyar sérültje

képcím

Több ezren tüntettek az oktatásért

képcím

Fotókon a Balatonba zuhant helikopter mentése