3906 forintot kapott 27 óra munkáért az Auchanban egy vidéki nyugdíjas

Startlap - Startlap

A 24.hu-nak számolt be egy olvasó arról, miként próbálta kiegészíteni egy kis munkával nyugdíját. A tavalyi év végén egy vidéki Auchan áruházban dolgozott árufeltöltőként. A munkaerőkölcsönző Dimenzió-H Kft óránként 550 forint nettó fizetést ígért ezért, aminek örült, hiszen ez több volt, mint az akkori minimálbér. Szóban viszont azt is elmondták, hogy egyfajta norma van: 1 óra alatt meg kell csinálni a munkát betanulás után, ha valakinek tovább tart, nem fizetnek érte többet. A kiadott munkát pedig teljesíteni kell, akkor is, ha netán tovább tart.

A munkaszerződésben az olvasó szerint erről nem volt szó, de mivel aktív embernek érzi magát, és dolgozni is szeret, úgy vélte nem lesz problémája a feladattal. Azonban a villás kézi raklapemelő kezelésével technikai nehézségei támadtak, így igen lassan tudta elvégezni a munkát, de megcsinálta amit vállalt.

Novemberben kétszer kapott pénzt, 414 illetve 1238 forintot. Panaszt tett az őt felvett területi felelősnél a meglepően kevés fizetésért. Az illető elmondta, hogy majd decemberben is utalnak még. Ez így történt, de csak 2254 forint érkezett pluszban.

Így a 9 nap alatt ledolgozott 27 óra munkáért kapott összesen 3906 forintot. Ez azt jelenti, hogy még a betanulás utáni napi egy óráért járó 550 forintot sem fizették ki neki. A munkával töltött időt pedig messze nem térítették meg, de ezt persze nem is ígérték.

A lap felkereste az Auchant és a munkaerőkölcsönző céget is. Az áruházlánc nem válaszolt, a Dimenzió-H Kft pedig telefonon azt mondta, még nem jutott el a munkaügyre az olvasó panasza, de utánanéznek. Írásban később sem adtak visszajelzést, azonban februárban utólag kifizették az olvasónak a teljes munkával töltött októberi és novemberi idejét. 

Címlapkép: Thinkstock

Ez is érdekelhet

képcím

"Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!" - üvöltötték autósok a 18 éves...

képcím

GKI: A cégek többsége áremelésre készül

képcím

Beléphetnek a NATO-ba a finnek és a svédek, Moszkva máris fenyeget