"Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!" - üvöltötték autósok a 18 éves fiúnak, aki leugrani készült a Margit hídról

Startlap - Startlap
Az öngyilkosságra készülő fiatalnak a rendőrök és egy civil mentették meg az életét, az elhaladó autósok azonban nem könnyítették meg a dolgukat. Esti hírösszefoglaló.

“Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” – üvöltötték autósok a 18 éves fiúnak, aki leugrani készült a Margit hídról

Az eset szerda délután történt, és a rendőrök egy fiatal polgárőr segítségével tudták végül a korlát másik oldalára húzni a végzetes lépésre készülő fiút. A csókakői polgárőrség 22 éves tagja elmondta, az elhaladó autósok miatt nem volt könnyű dolga. Mi történt? Innen kiderül.

Ha te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Agyhártyagyulladást, vérmérgezést okozhat az Auchan sajátmárkás terméke

A termék Listeria monocytogenes baktériummal szennyeződhetett, amely akár súlyos megbetegedést is okozhat. A Nébih figyelmeztetést adott ki, a problémás árucikk adatait erre a linkre kattintva találod.

Mariupol elesett, az ukránok 86 nap után feladták a harcot

A döntést a kijevi kormány hozta meg, a jelentések mintegy 2000 katonáról írnak, akik most megadták magukat a kikötővárosban. Denisz Prokopenko, az Azov milícia alezredese videóüzenetet küldött a helyszínről. Részletek.

Gárdony polgármestere azt szeretné, hogy a kutyasétáltatók hazavigyék az ürülékeket

Paul Zinken/picture alliance via Getty Images

Kis csomagjaikat tegyék egy nagyobb zacskóba, vagy dobozba, s elegánsan vigyék haza!

– jelentette ki Tóth István, aki egy országos szemétszedő akciót követően háborodott fel a kakihelyzet miatt. Bővebben.

Spar: változást jelentettek be a pékárukkal kapcsolatban

Május 19-től az ország összes SPAR és INTERSPAR áruházában változik a pékáruk csomagolása, több helyszínen pedig már a zöldség-gyümölcs részlegen tesztelik a hagyományos műanyag zacskók alternatíváját is. További információkért katt ide.

Hamarosan több tíz milliós nyereséget termelhet a Mol Bubi

Tíz új gyűjtőállomást, majd hamarosan hatvan új biciklitámaszt adnak át Újbudán, így a 4-es metró lett az első olyan metróvonal, amelynek minden állomásától kényelmesen bubizhatunk. Úgy tűnik, az igény a szolgáltatásra rendkívüli mértékben megnőtt – a részletekről Karácsony Gergely nyilatkozott.

89 millió közpénzt kapott a magazin, ahol váratlanul interjút adott Orbán Ráhel

A kormányfő lánya hosszú idő óta először, budai bababoltjának megnyitása kapcsán nyilatkozott, méghozzá rögtön egy egész interjú erejéig. Tette mindezt egy olyan újságnál, amely Rogán Antal alá tartozó alapítvány nélkül nem is létezhetne. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Éjjel üzen a Greenpeace Orbánnak: “Elég a véres olajból”

A környezetvédelmi szervezet látványos akciót szervezett csütörtök este a belvárosi Képviselői Irodaháznál. A Greenpeace szerint Orbán Viktor “szégyent hoz minden magyarra”, és követelése hátterében valójában a Mol profitjának, és nem a magyarok anyagi helyzetének védelme áll. Fotók és további részletek itt.

Megjött az oroszok válasza a svéd és finn NATO-csatlakozásra

Új fegyverzettel és haditechnikával felszerelt katonai egységeket és alegységeket alakítanak ki Nyugat-Oroszországban. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz csapatok új stratégiai drónjairól is nyilatkozott. Bővebben.

Majomhímlő: Németországban is megvan az első beteg

By BSIP/UIG Via Getty Images

Csütörtökön sorra jelentették be európai országok, hogy majomhimlővel fertőzött személyeket találtak. A frissen megbetegedett európaiak többsége nem járt Afrikában a közelmúltban, pedig a majomhimlő alapvetően arrafelé jellemző. Bővebben.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba)

Ez is érdekelhet

képcím

Brutális, meglehetősen hosszan eltartó hőhullám érkezik 

képcím

Bevetette az amerikai rakétarendszereket Ukrajna 

képcím

Elkezdik kiosztani a jódtablettákat Romániában