Kiemelt Hírek 2020. szeptember 15.

37 év után szabadult a floridai férfi, akit tévesen ítéltek halálra majd életfogytiglanra

Startlap Kiemelt Hírek 2020. szeptember 15.
Robert DuBoise 18 éves volt, amikor börtönbe zárták egy nemi erőszak és gyilkosság miatt, és 55 évesen szabadulhatott. Reggeli hírösszefoglaló.

37 év után szabadult a floridai férfi, akit tévesen ítéltek halálra majd életfogytiglanra

Robert DuBoise 18 éves volt, amikor börtönbe zárták egy nemi erőszak és gyilkosság miatt, és 55 évesen szabadulhatott. A 37 évet egy hibás harapásnyom-elemzésnek köszönhetően ülte le tévesen. DuBoise drámai történetét ebből a cikkből ismerheted meg.

28 évesen meghalt Selmeci Sarolta

A német TG Nürtingen kézise daganatos betegséggel küzdött. Karrierjéről és halála körülményeiről itt írnak.

Pintér Sándor kérésére Orbán Viktor kirúgta a titkosszolgálat fejét

Öt év után, szeptember 15-i dátummal, azonnali hatállyal menesztette Orbán Viktor az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatóját, Kiss Zoltánt. Pedig a miniszterelnök tavaly még dicsérte KisstRészletek itt.

Videón, ahogy egy férfi Los Angelesben odasétál egy járőrautóhoz majd tüzet nyit a rendőrökre

A két fiatal amerikai rendőrt életveszélyes állapotban szállították kórházba. Az eset helyi idő szerint szombat este hét óra környékén történt, a végzetes jelenetet egy térfigyelő kamera rögzítette. Az ügyön 14 gyilkossági nyomozó és az FBI is dolgozik, de már a szövetségi igazságügyi minisztérium is felajánlotta segítségét, és gigantikus nyomravezetői díjat tűztek ki. Donald Trump gyors tárgyalást és halálbüntetést akar, amennyiben a két rendőr életét veszti. Videó és további részletek itt.

Első körben Novák Katalin családjának életszínvonalát védik meg, akár félmilliós fizetésemeléssel

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Orbán Viktor szombat este jelentette be, hogy minisztert csinál Novák Katalinból. Az államtitkárnak októbertől családügyi miniszterként a családok életszínvonalát kell majd védelmeznie. Első lépésként saját családja életszínvonalát védik meg egy jókora béremeléssel. Mennyi pénze van Novák Katalinnak most, és mennyit vihet haza majd miniszterként? Erről szól ez a cikk.

Keddtől igyenes maszkokat ad az utasoknak a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros öt forgalmas megállójában fogja osztogatni a maszkokat a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése érdekében. Minderről bővebben itt írnak.

Kárpáti Márton: 1-2 héten belül indul a Telex

Kárpáti Márton, az Index egykori főszerkesztőhelyettese, aki immár az Index utódjaként elinduló telex.hu mögött álló Van Másik kft alapító-tulajdonosa a Spirit FM vendégeként hétfő este mesélt arról, hogyan és milyen anyagi forrásokból fogják elindítani az új portáljukat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A koronavírusba beleremeg az esküvőipar

Az esküvők körül dolgozó kisvállalkozókat súlyosan megviselte a tavaszi rendezvénystop, ami után alig indították újra az üzletet, máris beütött a második hullám, és a párok újra elkezdték halasztgatni a nagy napjuk dátumát. Ebben a cikkben a iparág dolgozói, házasulandó párok, valamint friss házasok segítségével utánanéztek annak, mi a helyzet jelenleg az esküvők piacán. Nőnek az árak? Mikor jár vissza a foglaló? Mi számít vis maiornak?

Egymilliós villanyszámlát küldött egy dunakeszi lakásba az Elmű

A kép illusztráció. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A lakás tulajdonosa véletlenül kihagyott egy számlát, amit a szolgáltatás kikapcsolása követett, majd amikor visszakötötték az áramot, különös dolog történt. Az asszony panaszleveleitől az Elmű kicsit megenyhült, de a teljes követelést nem engedik el. Hogyan történt mindez? Innen kiderül.

Sarkvidéki hidegfront fojtja meg a nyarat

Csütörtök délután érkezik a Skandináv-félsziget irányából az a markáns hidegfront, amely hétvégére jelentősen mérsékli a nappali felmelegedést. A következő napok részleted időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon