369 felett járt az euró, beavatkozott az MNB

Startlap - Startlap
Új történelmi csúcsot ért el a dollár árfolyama is szerdán. Esti hírösszefoglaló.

Nagyot zuhant a forint, az MNB közbelépett

Rákapcsolt a gyengülésre a forint, utoljára 2009 elején esett ilyen sokat ennyire rövid idő alatt, és ezt már a Nemzeti Bank sem nézhette tétlenül. A közbeavatkozásról, és annak hatásáról itt tudhatsz meg mindent. 

Müller Cecília: a fertőzöttek 5 százaléka lélegeztetőgépen van

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

525 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, azonban a fertőzés mértékének növekedése egyenletes, mondta szerdai sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos. További részletek idekattintva tudhatóak meg a tájékoztatóról. 

Váratlan: mégsem korlátozza a kormány a polgármesterek döntési jogát

A kedden beterjesztett kormányzati törvénymódosítási javaslat azt írta volna elő, hogy a járvány idején a polgármester, a főpolgármester, illetve a megyei közgyűlési elnök döntéséhez szükséges a megyei, fővárosi védelmi bizottság előzetes jóváhagyása. Hogy miért nem vált mindez gyakorlattá, arról errefelé fog nyilatkozni a bejelentés tevő Gulyás Gergely.

Donald Tusk szerint ha Orbán vagy Kaczyński logikája győz, lehet, hogy az EU nem éli túl

MTI/Máthé Zoltán

Az Európai Néppárt elnöke Radoslav Sikorskival közösen készített videót a néppárt lengyel oldala számára a járványhelyzetről, melyben erősen kritizálta a brexitet, Jarosław Kaczyńskit és Orbán Viktort is. Az erről szóló cikket itt érheted el. 

Példátlan összefogás körvonalazódik itthon

Olyan helyről jön most segítség, ahonnan senki sem számított rá: a sokszor erős kritikával illetett taxisok fogtak össze a járvány idején, páratlan módon. Róluk, és mások önként vállalt tevékenységéről idekattintva tudhatsz meg többet. 

Jönnek a magyar autópiac sötét napjai

A koronavírus-járvány hatásait már márciusban is érezni lehetett a honi gépjármű-értékesítések során. Az elemzők szerint azonban most jön a legfájdalmasabb időszak – részletek innen érhetőek el.

Hiába a járvány, mégsem áll le a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm forgatása

A meglepő bejelentést maga a film kommunikációjával foglalkozó ügynökség tette szerdán. A koronavírus-járvány idején különösnek ható fordulat úgy néz ki nem véletlen – ebből a cikkből az is kiderül, hogy miért.

Spanyolország: 100 ezer felett a fertőzöttek száma

Egyetlen nap sem regisztráltak még annyi halálos áldozatot a koronavírus-járvány miatt Spanyolországban, mint az elmúlt 24 órában. További szomorú információk innen érhetőek el. 

Komoly bajban a magyar fuvarozó: a románok és a lengyelek szerezhetik meg a hazai fuvarpiac nagy részét

A járvány miatt csőd szélén álló hazai vállalkozók mellett a lengyelek és a románok villámgyorsan elléptek  a közúti fuvarozásban. Ők két dolgot is jobban tudnak jelenleg, mint a magyarok. Hogy melyek is ezek, az idekattintva fog kiderülni. 

Úgy néz ki még sincs vége a Liget-projektnek

A kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által kedden éjjel benyújtott salátatörvény-tervezet a Városliget átszabásáról szóló törvényt is módosítja. Hogy miért fontos számára ez annyira koronavírus-járvány idején, az ebből a cikkből fog kiderülni.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak

képcím

Gulyás: A kormány meghosszabbítja a kamatstopot