2021-ben már senki se mehet nyugdíjba, fő szabály szerint

Startlap - Startlap
Július első napján egységesen megemelték a nyugdíjkorhatárt. Esti hírösszefoglaló.

2021-ben már senki se mehet nyugdíjba, fő szabály szerint

Július első napján egységesen 65 évre emelkedett a nyugdíjkorhatár, ami a gyakorlatban már csak jövőre érvényesíthető. Ebből a cikkből nemcsak erről, hanem a nyugdíj igényléséről és a nyugdíjigény visszavonásáról is tájékozódhatsz.

Orbán: Veszélyes idők jönnek

A kormányfő Matolcsy Györggyel közös sajtótájékoztatóján beszélt az ország aranytartalékairól. Bővebben.

Az ellenzéki vezetésű fővárosi kerületeknek elfelejtettek adni a 26 milliárdból

A Belügyminisztérium “gondosan ügyelt” rá, hogy a pályázók közel 96 százaléka számára azért jusson forrás – derült ki a XV. kerület hivatalos oldaláról. Részletek itt.

Mészáros Lőrinc zárt tárgyalás után akar nyilvános bocsánatkérést Fekete-Győrtől

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Momentum elnöke nem érti, ha Mészáros “ilyen büszke a saját teljesítményére”, akkor vajon miért szeretné kizárni a nyilvánosságot az általa indított polgári perből. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Szijjártó Péter: Gyenisz barátom közbenjárására időben megkaptuk az összes megrendelt oltóanyagot

A magyar külügyminiszter személyesen ment el Jekatyerinburgba, hogy kitüntesse “kedves barátját”, orosz ipari és kereskedelmi minisztert. Fotó és további részletek itt.

Naponta több olyan BKV-busz jár, amit kánikulában is fűteni kell, különben leáll a motor

A klímaberendezések állapotát “gyalázatosnak” nevezték, de még a klíma nélküli járműveknél is van rosszabb – áll a közlekedési vállalat három szakszervezetének leveléből. A vezérigazgatónak címzett írásban gyakorlatilag embertelen munkakörülményekről számoltak be. Bővebben.

Hadházy meglepődött Tóth Csaba reakcióján, és megígérte, hogy nem veri szét az ellenzéki összefogást

Hadházy Ákost nem Tóth Csaba fenyegetésként értékelhető kijelentései ijesztik meg, hanem az, hogy vajon kiket mire vett rá ilyen módszerekkel az ellenzéki oldalon. A független képviselő a 168 órának adott interjút, amelynek legizgalmasabb részei itt találhatók.

Kártalanít a posta az új vámeljárási rendszer miatt

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Már az első napokban tízezrével érkeztek a küldemények, amelyek automatikus vám elé állítását végezte el a Magyar Posta múlt héten élesített váminformatikai rendszere. Az első tapasztalatok pozitívak, ugyanakkor volt néhány fennakadás. További információkért katt ide.

Megtalálták a kedd reggel eltűnt orosz gép roncsait, egyetlen túlélő sincs

A 28 utassal – köztük két gyermekkel – a fedélzetén közlekedő gépet darabokban találták meg a Kamcsatka-félszigeten, és kiderült, hogyan történt a katasztrófa. Az esetről és annak körülményeiről ebben a cikkben olvashatsz.

Konzerves medveürüléket dobott piacra a Csíki Sörmanufaktúra

A Trasindex rögtön kapott is egy kóstolót, miután lehúzták a cég chipsét, és kifejtették, hogy a Csíki Sör legfeljebb annyira szabadságharcos és kézműves, mint amennyire székely egy chips. A különös termékről itt írnak.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán: Reszkethetnek az irodisták, a jogászok

képcím

Orbán megszólalt Magyarról, akit a baloldal belügyének tart

képcím

Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első...