2000 eurót kaphatsz, ha ebbe az olasz városkába költözöl

Startlap - Startlap
A népesség csökkenését szeretnék ezzel az akcióval visszafordítani.

Nicola Gatta, a Puglia-i Candela polgármestere abban reménykedik, hogy megállíthatja a város népességének hanyatlását.

A ’90-es években még 8000 lakosa volt a „Kis Nápoly” néven is emlegetett városnak, ma már csak 2700.

Több olasz történelmi kisvárosnál jelent problémát a lakosság elöregedése, a fiatalok általában gazdasági okokból vidékről a nagyvárosokba költöznek, ennek megoldására próbálnak különböző stratégiákat kidolgozni. A mindössze 12 állandó lakosú Civita di Bagnoregio-t például az Instagramon „futtatták fel”, mint tökéletes hétvégi kiruccanási lehetőséget Rómából. Ez annyira jól működött, hogy az eddigi évi 40.000 látógatószám 800.000-re emelkedett.

Májusban volt már hasonló, „pénzjutalmas” költözési lehetőség egy másik olasz kisvárosba, Bormidába. A polgármester ott is 2000 eurót ajánlott a beköltözőknek, azonban hamarosan visszavonta az ajánlatot, miután elárasztották a leendő új lakosok érdeklődései.

Candelában viszont még él a lehetőség, eddig 6 család költözött át Észak-Olaszországból, és 5 áttelepítése folyamatban van.

Akit érdekel az ajánlat, annak a következőket kell teljesíteni: az állandó lakhelyként Candelába kell átjelentkezni, bérelni kell ott házat, minimum 7500 eurós keresettel kell rendelkezni. Egy fő 800 euró, egy pár 1200 euró, egy 5 fős család 2000 eurót kap a beköltözéséért, plusz adókedvezmények is járnak.

 

Forrás: Independent

Címlapfotó: CNN

Ez is érdekelhet

képcím

Ellovagol a naplementében a bohóc – Távozik a hokikapitány

képcím

Bödőcs híradójában Putyin örökbe fogadta Dzsudzsák Balázst

képcím

Nadrágszíjas plakátokkal díszítette fel a Fidesz Magyar Péter...