12 éve, mindössze 47 évesen ment el Kaszás Attila

Startlap - Startlap
Ma lenne 59 éves.

Kaszás Attila Jászai Mari-díjas színész 1960. március 16-án született Vágsellyén.

1983-ban végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán. Utána ’84-től tizenöt éven keresztül a Vígszínház tagja volt, majd négy évig szabadúszóként dolgozott, 2003-tól pedig a Nemzeti Színházban.

Játszott a Katona József Színházban, az Új Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban, a Rock Színházban, valamint Győrben, Kecskeméten, Sopronban és Szegeden.

Első igazi sikerét 1990-ben, Georg Büchner Leonce és Léna című darabjában Leonce megformálása hozta, amiért megkapta a legjobb férfialakítás díját. Pályája során nagyjából ötven darabban játszott főszerepet, televíziós és mozifilmekben szerepelt, különleges muzikalitása, kitűnő hangi adottságai révén számos zenés darabban és musicalben is remek alakítást nyújtott.

2007 márciusában a Tizenkét dühös ember című darab kezdete előtt hirtelen összeesett. A mentősök újjáélesztették, agyvérzéssel ápolták az intenzív osztályon. Négy napig kómában feküdt, elvégeztek rajta egy tehermentesítő koponyaműtétet, de így sem sikerült megmenteni az életé, 2007. március 23-án, 47 évesen meghalt.

 

Forrás: Wikipedia

Ez is érdekelhet

képcím

Keleti Ágnes a világ legmagasabb kort megélt olimpiai bajnoka

képcím

Ilyen volt III. Károly születésnapja

képcím

Páratlan életút: 75 éves Presser Gábor