Irán öngóllal győzte le Marokkót

Startlap - Startlap
Teljesen váratlan fordulatot vett a meccs a hosszabbítás utolsó percében.

Irán hosszabbításban esett öngóllal 1-0-ra legyőzte pénteken az Afrika-bajnok Marokkót a B csoport első, szentpétervári mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Az egész mérkőzésen nagy fölényben futballozó észak-afrikai csapatnak 19 találkozón át tartó veretlenségi sorozata zárult le a mostani kudarccal.

Szentpétervár, 2018. június 15.
A marokkói Aziz Bouhaddouz (j2) öngólt fejel az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának elsõ fordulójában játszott Marokkó – Irán mérkõzésen Szentpéterváron 2018. június 15-én. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)

A közel-keleti együttesnek ez volt a 13. vb-találkozója, s mindössze második sikerét aratta, legutóbb húsz éve tudott nyerni. A győztes gólra a II. félidő 95. percében került sor, amikor is egy bal oldali szabadrúgást követően a csereként beállított Buhadduz az ötös bal sarkáról a saját kapujába fejelte a labdát.

Bár hatalmas lendülettel kezdte a mérkőzést Marokkó, már az első tíz percben két nagy helyzetet hagyott ki. Később sem változott a játék képe. Hiába játszott nagy mezőnyfölényben Marokkó, a szünetig nem tudta gólra váltani, sőt egy gyors ellentámadásból az ázsiaiaknak is volt lehetőségük.

A folytatásban már meddővé vált a észak-afrikaiak mezőnyfölénye, bár továbbra is ők birtokolták többet a labdát, ugyanakkor már korántsem jelentettek komoly veszélyt az ellenfél kapujára.

A második félidőben sok volt az apró szabálytalanság, a játék fizikai elemei kerültek előtérbe, sokat kellett ápolni a futballistákat, emiatt a játékvezető hatperces hosszabbítást jelzett. Ennek a végén teljesen váratlanul egy öngóllal megszerezte a győztes találatot Irán, amely így a vb első meglepetését okozta.

Eredmény:
B csoport, 1. forduló:
Irán-Marokkó 1-0 (0-0)
———————-
Szentpétervár, 62 548 néző, v.: Cuneyt Cakir (török)
gólszerző: Buhadduz (95., öngól)
sárga lap: Sodzsaei (10.), Dzsahanbakhsh (47.), Anszarifard (92.), illetve el-Ahmadi (34.)

Irán:
—–
Ali Beiranvand – Ramin Rezaeian, Rouzbeh Chesmi, Morteza Pouraligandzsi – Karim Anszarifard, Omid Ebrahimi (Pedzsman Montazeri, 79.), Ehszan Hadzsszafi, Maszoud Sodzsaei (Mehdi Taremi, 68.) – Alireza Dzsahanbakhsh (Szaman Goddosz, 84.), Szardar Azmoun, Vahid Amiri

Marokkó:
——–
Munir el-Kadzsui – Acsraf Hakimi, Mehdi Benatia, Romain Szaissz – M’bark Busszufa, Hakim Zijecs, Karim el-Ahmadi, Amine Harit (Manuel Da Costa, 82.) – Nureddine Amrabat (Szofjan Amrabat, 76.), Ajub el-Kabi (Aziz Buhadduz, 76.), Junesz Belhanda

Forrás: MTI

 

Ez is érdekelhet

képcím

Baleset érte az iráni elnök helikopterét - mentőcsapatok...

képcím

Magasabb fokozaton a terrorkészültség Magyarországon

képcím

Izrael: Itt az idő, hogy a világ cselekedjen, ne hagyja figyelmen...