Csodák márpedig vannak - szenvednek az esélyesek a foci-vébén

Startlap - Startlap
Szenegál és Japán is meglepte ellenfelét az első fordulóban, vasárnap viszont egymással csap össze a két válogatott.

Miután Lengyelország csoportelsőségéhez kétség sem férhetett a selejtezőben, az országban minden bizonnyal mindenki arra számított, hogy Robert Lewandowskiék a világbajnokságon is könnyedén veszik az akadályokat, a csoportkör Oroszországban is sétagalopp lesz. Nos, óriási meglepetésre rögtön az első fordulóban, Szenegál ellen botlott a válogatott, meglehetősen nehéz helyzetbe sodorva magát. A lengyelek vasárnap a Japántól vereséget szenvedő Kolumbia ellen javíthatnak.

Japán és Szenegál győzelmére talán kevesen fogadtak, ezúttal pedig egymás ellen bizonyíthatják be, hogy helyük van a világbajnokságon. Japán sorozatban a hatodik vb-jén szerepel, eddig kétszer élte túl a csoportkört, ám Szenegál még ennél is jobb mérleget tud felmutatni. Eddig akárhányszor szerepelt vb-n, a negyeddöntőig jutott – más kérdés, hogy a 2002-es torna volt az egyetlen, amelyen részt vett.

Anglia talán a vártnál nehezebben vette az első akadályt a G-csoportban, elvégre a duplázó Harry Kane csak a 91. percben szerezte meg a győztes gólt Tunézia ellen (2–1) az első fordulóban. Bár a helyzetek kialakításával nem volt különösebb gondjuk Marcus Rashfordéknak, a befejezéssel már annál inkább. Márpedig, ha valamilyen tanulsága volt Panama Belgium elleni mérkőzésének, az az, hogy az amerikai együttes minden erejét latba vetve igyekszik megóvni kapuját a góltól. Nos, vasárnap újabb borzasztóan nehéz feladat vár a védőkre.

VILÁGBAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
G-CSOPORT
Anglia–Panama          14.00

H-CSOPORT
Japán–Szenegál          17.00
Lengyelország–Kolumbia      20.00

Élő közvetítés: M4 Sport

Kövesd a Startlapon a vébé eseményeit, híreit, érdekességeit!

Ez is érdekelhet

képcím

Argentína nyerte a Copa Américát

képcím

Foci-Eb 2024: spanyol-angol döntőt rendeznek

képcím

Tizenegyespárbajban elődöntőbe jutott Anglia