Család 2021. szeptember 15.

4 alváspóz, amely sok mindent elárulhat rólunk (x)

Szponzorált tartalom Család 2021. szeptember 15.
A napunk harmadát alvással töltjük, és nem mindegy, hogy ilyenkor milyen testhelyzetben vagyunk. Az, hogy milyen pózban alszunk, rengeteg dolgot elárul rólunk. Megnéztük, melyik póz mit jelent!

Magzatpóz – az érzékenyek

Ebben a testhelyzetben kétszer annyi nő szeret aludni, mint férfi. Ilyenkor az oldalunkon fekszünk és a lábainkat felhúzzuk. Ez a póz biztonságérzetet ad, ezért akik ezt választják alváshoz, valószínűleg érzékeny emberek.

Háton fekvők – a magabiztosak

Akik háton szeretnek aludni, azok általában életvidám és magabiztos emberek. Szeretnek a középpontban lenni és nem ijednek meg a világ kihívásaitól. Kíváncsi személyiségek, akik egyensúlyban vannak önmagukkal. Ez a póz egészséges, mert nem tudjuk „elfeküdni” a hátunkat és a nyakunkat, ám akik hajlamosak a horkolásra, azoknak nem tesz jót a háton fekvés, mert felerősítheti a horkolást.

Hason fekvők – a maximalisták

A hason fekvők szeretik maguk intézni a dolgaikat, és nem tűrik jól, ha mások beleszólnak az életükbe. Maximalisták, mindig a tökéletességre törekszenek. Az egészségünk szempontjából azonban nem a legjobb póz a hason fekvés, mert ilyenkor nyomás helyezkedik az izmokra és az ízületekre, ami irritálja az idegeket és zsibbadást okozhat a végtagokban. A hason fekvésnek egyetlen pozitívuma lehet: enyhíti a horkolást.

Oldalt fekvők – a naivak

Ha leginkább úgy szeretünk feküdni, mint egy „fatörzs”, tehát az oldalunkon, miközben a karjaink a testünk mellett vannak, akkor valószínűleg kicsit naivak vagyunk: olyan emberek, akik kedvelik mások társaságát és könnyedén megbíznak akár idegenekben is.

Pihentető alvásra mindenkinek szüksége van!

Akármilyen pózban is alszunk, napi 7-9 óra alvásra mindenképpen szükségünk van. Alvás közben az egész testünk pihen, a szívünk lassabban ver és az izmaink is ellazulnak. Az agyunk ilyenkor rendszerezi az információkat, és regenerálja önmagát. Aki tartósan 6 óránál kevesebbet alszik naponta, az rosszat tesz magának, hiszen emiatt hosszú távon többféle betegségre is hajlamosabb lehet. Ha nem alszunk eleget, jelentősen megnő a szívroham és az agyvérzés kockázata. Fáradtan hajlamosabbak lehetünk a függőségekre, illetve inzulinrezisztencia is kialakulhat. Ha nehezen alszunk el esténként, vagy éjjel többször is felriadunk, segíthetnek a gyógynövények. A valeriána, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte segíti az el- és az átalvást, napközben pedig csökkenti a feszültséget. Nem lehet hozzászokni és függőséget sem okoz. Nincs negatív hatással a napközbeni koncentrációra és az autóvezetéshez szükséges képességeket sem befolyásolja. Nem kell orvossal felíratni, recept nélkül is kapható a patikában.

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

 

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

 

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

 

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Keresés az oldalon