Konyha 2020. március 08.

Beújított a Whirlpool: átalakította a sütők ajtaját

Fatima Konyha 2020. március 08.
Évtizedes hagyománynak intett búcsút a Whirlpool: a tipikusan lefelé nyíló sütőajtó helyett egy oldalra nyitható modellt mutattak be nemrég.

Hatalmas ötlettel rukkolt elő a Whirlpool Corporation cég konyhai eszközeinek tervezője, Wesley Mendez és csapata. Felülírták az eddigi jól megszokott sütőket, és egy óriási csavart vittek a készülékekbe:

a sütőajtó nem lefelé, hanem oldalra nyílik az egyik új szériában. 

Fotó: Whirlpool

Üdvözlet a fogyasztónak!

Mendez a cég mexikói irodájában dolgozik, megfigyelte a környékbeliek igényeit és szokásait, ennek alapján alakította át a tűzhelyet. Úgy vélte, ezzel a változtatással több embert fog ösztönözni arra, hogy a készülék beépüljön a mindennapi használatba.

– Folyamatosan törekszünk, hogy készülékeink hozzájáruljanak az életszínvonal javulásához. Úgy gondoltuk, sokkal hozzáférhetőbb lenne az eszköz, ha megváltoztatnánk az ajtó kinyílásának módját, irányát. Könnyebben elérhető így a sütőüreg, teljes mértékben ellenőrizni lehet, hogy mi zajlik odabent – áll a Whirlpool oldalán.

“Amikor egy hűtőszekrény ajtaját nyitjuk ki, az olyan, mint egy üdvözlet a fogyasztó számára. Ezt akartuk megvalósítani itt is” – tette hozzá a tervező.

Kívül-belül megújult

Nemcsak a sütőajtó újratervezésével foglalkoztak (amit csaknem 100 fokos szögben lehet kinyitni), hanem javítottak a fogantyúk és a gombok ergonómiáján és kivitelezésén is. Az égők hatékonyabbak, a főzőrács meg van erősítve, a fedél pedig üvegből készült, ami megkönnyíti az eszköz tisztítását, a környezet tisztán tartását. Ezen fejlesztések eredményeként mutatták be a terméket 2019-ben a mexikói piacokon, de további bevezetést terveznek többek közt Peruban, Ecuadorban, Kolumbiában, valamint Közép-Amerika és a Karib-térség egyéb területein.

Keresés az oldalon