Így termessz otthon "kolbászt"! - Meglepő ötlet a környezetért

Turi Dániel
A vega és vegán életmód szerelmesei egy elképesztő ötletnek köszönhetően most már akár a saját otthonukban is termeszthetnek maguknak növényi alapú kolbászokat, amihez csupán magokra van szükség!

A vega és vegán étrend egyre népszerűbb az emberek körében. Legyen szó akár az állatokkal szembeni etikai megfontolásról, a környezettudatosságról, vagy egyszerűen csak preferenciáról, ma már egyre több lehetőségünk van növényi alapú húspótlókkal helyettesíteni a kedvenc fogásainkat.

A Peas of Heaven nevű cég azonban még ennél is tovább ment: a cég ugyanis nemrégiben a piacra dobott olyan otthon termeszthető „kolbászokat”, amikkel talán magunkkal is, de a természettel biztosan jót teszünk. A termék lényegében teljesen átlagos borsómagokat tartalmaz, amiket egyszerűen csak megfelelő környezetbe kell elültetnie a vásárlóknak, gondozni és türelmesen várni, amíg kikelnek. A cég elmondása alapján ez nagyjából hét hetet, vagyis körülbelül ötven napot vesz igénybe – írja a designtaxi.com. Miután ez megtörtént, a borsót egyszerűen vissza kell küldeni a Peas of Heaven által megadott címre, ahol aztán, a vásárlók által nevelt növényekből vegán kolbászt készítenek, amit természetesen visszajuttatnak.

Különböző ízű, növényi alapú kolbászok közül választhatunk
Fotó: peasofheaven.com

Első hallásra talán kicsit bonyolultan hangzik, pedig az egész pofonegyszerű és annak ellenére, hogy hosszadalmasnak és körülményesnek tűnik a folyamat, a környezetre gyakorolt pozitív hatása a cég szerint maximálisan megéri a befektetett munkát. Ráadásul a Peas of Heaven arra is lehetőséget biztosít, hogy többféle ízesítésű kolbász közül válasszunk.

A cég az ötlettel elsősorban arra szeretné felhívni az emberek figyelmét, hogy minden apró cselekedet, amit a környezetünkért teszünk , rövid időn belül megtérül.

Arról nem is beszélve, hogy ezzel a módszerrel mi magunk is végig követhetjük, hogyan is készülnek a növényi alapú húspótló készítmények, amik – bár ezzel minden bizonnyal sokan vitatkoznának – tökéletesen tudják helyettesíteni az állati eredetű fogásokat.

A cég honlapján egyébként kiderül, hogy meglepő módon a Peas of Heaven munkatársai alapvetően mind szeretik a húst – ám eljutottak arra a pontra, ahol belátták, hogy a környezet szempontjából a mai világban, hosszútávon fenntarthatatlan a mértéktelen húsfogyasztás. A cég dolgozói bíznak benne, hogy azzal, hogy a vásárlóik a saját kezükkel megtermelt növényekből készült termékeket fogyaszthatják el, még inkább magukénak érzik majd a „kolbászokat”.