Szépség 2019. augusztus 08.

Teszteltünk 5 hideggyantát bikinivonalon, testen és arcon

Laura Szépség 2019. augusztus 08.
Öt különböző márka termékeit tettük próbára, vegyes eredményekkel.

Van, aki szőrtelenítő krémet használ, más a borotvára esküszik, és van, aki gyanta-hívő. Gondoltunk egyet, és kipróbáltunk ötféle hideggyantát. Természetesen mindenkit más és más szőrvastagsággal áldott meg a biológia, így az, amit mi tapasztalunk, nem törvényszerű mások esetében is, de talán így is segíthet a választásban az, hogy mi mire jutottunk az öt különböző márka egy-egy termékét illetően.

 

Balea hideggyanta csíkok bikinivonalra

Balea hideggyanta csíkok

899 Ft-tól

Hirdetés

 

Mandulaolajjal és erdei gyümölcs illattal, bőrnyugtató ápoló kendőkkel. 

A bikinivonal szőrtelenítése talán a legkényesebb kérdés.

Rögtön egy nagyon kellemes élménnyel kezdhettünk, ezek a csíkok ugyanis mind egy szálig eltüntették a szőrt a bikinivonalunkról, ráadásul az olajos törlőkendőből is bőven van egy dobozban, így azokból sem kell plusz adagot beszerezni hozzá.

Az illata finom, gyümölcsös.

A gyanta enyhe bőrpírt okozott, ami azonban nálunk pár óra alatt elmúlt.

Nem tudunk rosszat mondani rá, az árát is barátságosnak tartjuk, ráadásul könnyen elérhető, nem kell vadászni rá. 

A bikinivonalad szőrtelenítése után mindenképp próbáld fel azt a fürdőruhát, amiben strandolni készülsz; így tudod csak ellenőrizni, hogy biztosan nem fog látszani semmi, amit nem akarsz megmutatni.

 

Veet natural inspirations hideggyanta szalagok arcra

Veet natural inspirations hideggyanta szalagok arcra

5630 Ft-tól

Hirdetés

 

Argánolajjal, 90 százalékban természetes összetevőkből. 

Az első pozitív élményeken felbuzdulva, amiket a Balea okozott, nagy bátorsággal nyúltunk hozzá ehhez az arccsinosító gyantához, de sajnos nem okozott hasonló tapasztalatokat.

A szőr leszedésével nincs probléma: ahonnan csak akartuk, eltávolítottuk. A baj inkább az, hogy vele együtt egy kicsit a bőrből is leszed, csinos horzsolásnyomokat hagyva maga után.

No, azért nem azt kell elképzelni, hogy Freddie Kruegerekké változtunk, inkább csak olyan bőrpírt okozott, amit egy rejtett testrészen el-elvisel az ember pár napig, de az arcán már nem szívesen.

Ezért ezt az arcgyantát első sorban a kreol bőrű, erős szőrzetűeknek ajánljuk, akik már több másikat is kipróbáltak, és azt tapasztalták, hogy azok nem szedik le rendesen a szőrt.

 

Acorelle hideggyanta szőrtelenítő csík testre

Acorelle gyantacsíkok

2290 Ft-tól

Hirdetés

 

Bio méhviasszal és aloe verával, amelyek a bőr megnyugtatására szolgálnak. Ez meg is van, sőt az egész gyanta nagyon kíméletes a bőrhöz – csak épp tízből két szőrszálat szed ki jó esetben. Már a felkenéskor érződik, hogy valahogy nem olyan az állaga, amilyennek lennie kellene, nagyon bio, nagyon kímélő, és ezért nem hatékony. Legalábbis a mi tapasztalataink szerint. 
De nem győzzük hangsúlyozni: lehet, hogy nálad pont ez fog beválni! Ha szimpatikusak a bio termékek, akkor bátran próbáld ki, lehet, hogy a te bőrödön tökéletes eredményeket fog elérni.
Alapjában véve viszont mi csak a kevés szőrrel hadakozó egyéneknek, illetve a különösen érzékeny bőrűeknek javasoljuk a használatát.

 

Opilca Strep szőrtelenítő hideggyanta csíkok testre

Strep Crystal szőrtelenítő gyantacsíkok arcra és érzékeny területekre

849 Ft-tól

Hirdetés

 

Ezzel a hideggyantával egyikünk teljesen mást tapasztalt, mint másikunk. Egyikünknek nagyszerűen leszedte a szőrét, másikunk bőrére – ugyanazon a területen – fel se ragadt.

Valószínűleg ennek a gyantának az anyaga kifejezetten olyan, hogy bőrtípustól függ, mennyire lesz hatékony.

A Krémmánián is úgy látjuk, hogy van, aki már tíz éve ezt használja, másnak pedig még az az egy alkalom is pénzkidobás volt.

Bőrpírt, fájdalmat vagy más kellemetlenséget viszont egyikünknél sem okozott, szóval ha megéri neked az 1600 forintos kockázat, akkor egy kipróbálást megér. Ha beválik, akkor igazán jó áron kapták 20 db jól funkcionáló gyantacsíkot.

 

X-epil gyantacsíkok testre

X-epil gyantacsíkok testre

790 Ft-tól

Hirdetés

 

Természetesen az X-epil márkát sem hagyhatjuk ki a tesztelésből. Röviden összefoglalva, minket nem győzött meg. Nem volt nehéz a használata, szépen fent maradt mindkettőnk bőrén, bizalomgerjesztően ragacsos érzetet okozott. Ám amikor leszedtük a gyantát, gyakorlatilag egy minimális kis ritkítást okozott, semmi többet. A jó hír, hogy ezzel együtt bőrpírt és más mellékhatást sem váltott ki, de hát ha a szőrtelenítés elmarad, az bizony, igencsak főprobléma egy gyantánál. Ráadásul egyikünk direkt hagyta jobban megnőni a szőrt a lábán, hogy ne a szőrszálak túlságosan kicsi hossza okozzon problémát. Sajnos azonban a nagyobb hossz sem segített.

Mindettől függetlenül lehet, hogy nálad pont ez fog jól működni, szóval ha az összes többit próbáltad már, akkor ez is megér szűk 1000 forintot…

Ebből a cikkből megtudhatod, milyen epilátorokat ajánlunk.

Keresés az oldalon