Thaiföldön robotokkal nyitnak újra a bevásárlóközpontok

Fatima
Thaiföld arra készül, hogy enyhíti a korlátozásokat, melynek részeként a hétvégén már megnyílhatnak a bevásárlóközpontok is. Minden lehetséges óvintézkedést megtesznek a védelem érdekében: robotok, drónok és ingyen maszk várja a vásárlókat.

Thaiföld legnagyobb bevásárlóközpont-fejlesztői a Siam Piwat Co. és a Central Group vezetésével már a hétvégén arra készülnek, hogy újból megnyissák a bevásárlóközpontokat. A biztonságos vásárlást szem előtt tartva ultramodern technológiával szerelték fel az épületet.

Fotó: Nicolas Axelrod/Bloomberg via Getty Images

Nem aprózzák el

“Most már készen állunk az újbóli megnyitásra a kormány által felhatalmazott iránymutatások szerint. Az egészségügyi és higiéniai intézkedéseinket a lehető legszigorúbb szinten tartottuk és megerősítettük, a közvéleményt is arra ösztönözzük, hogy szigorúan tartsa be a megelőző intézkedéseket” – nyilatkozta Siam Piwat műveleti vezérigazgató-helyettese, Naratipe Ruttapradit. A terv részeként a bevásárlóközpontban automatikus hőmérséklet-letapogató és fertőtlenítő robotokat használnak, emellett ingyenes arcmaszk-adagolókat és fertőtlenítő állomásokat telepítettek.

Robotok és drónok ügyelnek a tisztaságra / Fotó: Nicolas Axelrod/Bloomberg via Getty Images
A vásárlók ingyenesen juthatnak maszkhoz / Fotó: Nicolas Axelrod/Bloomberg via Getty Images

(via)