Jön az új Photoshop-filter, ami helyreállítja az antik fotók sérüléseit

Fruzsi
Az Adobe Photoshop megmutatta, mit tud az új Neural Filter, amely azonnal kijavítja az idő vasfoga vájta hibákat a legrégebbi fényképeken is.

A Photo Restoration érkezését a tömegek által elérhető Photoshop on Web bevezetése mellett jelentette be az Adobe. A mesterséges intelligenciával működő funkciót kár lenne alábecsülni, ugyanis

egyetlen kattintással tünteti el a karcolásokat, a port és egyéb, a kor okozta hibákat a sok évtizedes felvételekről.

Ezt korábban csak időigényes, manuális munkával tudtuk megoldani.

Előtte-utána képeken az Adobe Photo Restoration filter működése
YouTube/Adobe Photoshop

A Photo Restoration szűrő kiválasztásával egy menü is megnyílik, amelyben a fényképek javítására és a karcok csökkentésére szolgáló csúszkák találhatók, arra az esetre, ha az egy kattintással elérhető opció nem elégítené ki az igényeket. A vállalat alábbi videója nemcsak ebbe, hanem néhány másik kapcsolódó Restoration szűrőbe is bepillantást enged, így megleshetjük, mit tud a JPEG Artifacts Removal és a Noise Reduction, de ez utóbbi még korai stádiumban van.

Sőt, az Photoshop új eszköze finoman fel is javítja a képeket, így azok hangulata egy kicsit közelebb áll a napjainkban készült fotókéhoz. A cég a Photo Restoration és a már korábban megalkotott “Colorize” Neural Filter kombinációját javasolja, amely színezéssel kelti életre a fekete-fehér alkotásokat.

Sajnos azonban a Photo Restoration jelenleg a béta tesztelési fázisban tart, és a nyilvános verzióra még várni kell, amíg techóriás nem érzi megfelelőnek a filter működését.

(via Designtaxi)