6 eszköz a hatékony otthoni edzéshez, nem horroráron

Fatima
A járványhelyzet miatt a szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat és még sok mást. Ám ennek ellenére sem kell lemondani az edzésről, mutatunk pár jó felszerelést otthonra.

Első körben 30 napra zárnak ezek a létesítmények, ám ha a helyzet úgy kívánja, meghosszabbíthatják az intézkedést. Azoknak, akik nem szeretnének lemondani a mozgás öröméről, mutatunk néhány megfizethető és hasznos alternatívát a súlyzó és a szalagok mellé.

Illusztráció: Getty Images

Egyszerű, de hatásos

Nem véletlenül minden iskola tornatermének elengedhetetlen kelléke a bordásfal, ugyanis rengeteg gyakorlatot lehet végezni rajta, ráadásul kis helyen is elfér. És nem csak  a gyerekek, a felnőttek is javukra fordíthatják a fa szerkezet előnyeit legyen szó húzódzkodásról, nyújtásról vagy egyéb feladatokról. 

 

Fa bordásfal 80 x 15,8 x 195 cm

Ár: 33 399 Ft.

Hirdetés

 

Még kisebb helyen elfér a hasizomerősítő kerék, ami használatkor nem csupán a hasizmot edzi, hanem a hátat, vállakat, a bicepszet és tricepszet egyszerre. Csupán annyit kell tenni, hogy a használó tologatja a kereket előre-hátra. A professzionális markolatú fogantyúknak köszönhetően a tréner könnyen megtartható, így még simábban megy majd az edzés. A kerék ultraszéles, csúszásgátlós a megnövelt stabilitás és az erőteljes görgetés érdekében.

 

Iron Gym Speed Abs IRG013 hasizomerősítő kerék

Ár: 14 262 Ft.

Hirdetés

 

A lenti mini edzőgép serkenti a vérkeringést, erősíti az izmokat és segít az erő visszaszerzésében. A legjobb, hogy munka közben ülve is lehet használni, így a lábat edzi, de az asztalra helyezve tonizálni lehet vele a karokat is. A kijelző méri az edzés idejét, a köröket, az elégetett kalóriákat, a percenkénti fordulatszámot stb. Az ellenállási szint könnyen állítható a gomb segítségével, a használó igényeinek megfelelően. A csúszásgátló lábak további tapadást és stabilitást biztosítanak a pedálozás során. Kompakt és könnyű kialakításának köszönhetően könnyedén mozgatható egyik helyről a másikra.

 

Láb- és karerősítő pedálos edzőgép LCD kijelzővel

Ár: 11 079 Ft.

Hirdetés

 

A praktikus evezőgép kiváló lehetőséget biztosít a teljes test edzésére – összeállítása kis helyet igényel, és pillanatok alatt kezdhető az edzésprogram. A szerkezet fejleszti a fő izomcsoportokat a hát, a lábak, a karok, a has és a fenék esetében; az állítható hidraulikus hengeres ellenálláskarokkal és kézi vezérlésű ellenállásgombbal rendelkező edzőgép különböző szintű edzéskövetelményeknek is megfelel. Az LCD kijelző minden szükséges információt megjelenít, amire szüksége lehet: a sebességet, az időt, a távolságot és az elégetett kalóriákat.

 

4 fokozatú evezőgép hidraulikus ellenállással

Ár: 52 559 Ft.

Hirdetés

 

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, a lépcsőzőgép feszesíti a combot, formálja a vádlit és feneket, de edzi a vállizmokat és a bicepszet is – ha a lenti géphez tartozó gumikötelet is igénybe veszik.

A lépcsőző mozgatómechanizmus nemcsak fel- és lefelé történő, hanem oldalirányú mozgást is lehetővé tesz. Az edzésintenzitás állítható a pedálok pozíciójának módosításával.

A beépített számítógép méri az eltelt időt, elégetett kalóriát, illetve az edzés során megtett lépések számát. A csúszásmentes pedálok egy megterhelő, intenzív edzés közben is biztonságos taposást biztosítanak, a két ellenállást növelő gumikötél pedig könnyen levehető.

 

Középső rudas lépcsőzőgép gumikötéllel

Ár: 40 849 Ft.

Hirdetés

 

A szobabicikli tökéletes választás lehet otthoni edzésekhez, ráadásul nem foglal sok helyet, ugyanis összecsukható. Szíj-ellenállási rendszerrel, LCD-kijelzővel és állítható nyereggel rendelkezik, melyeknek köszönhetően a hatékony edzést tesz lehetővé.

 

Összecsukható szobabicikli szíj-ellenállással

Ár: 64 539 Ft.

Hirdetés