Otthon 2020. július 30.

A legjobb illatosítók a lakás minden pontjára

Fatima Otthon 2020. július 30.
Egy hosszú, fárasztó nap után megérkeztünk haza - nincs is annál jobb érzés, amikor nyílik az ajtó és megcsap az otthon kellemes illata. Mutatunk pár hasznos holmit, amivel folyamatosan illatozhat a lakás minden szeglete.

Milyen tulajdonságokkal illethetünk egy lakást? Talán az első kifejezés, ami az eszünkbe jut, az maga az otthonosság. Ám ahhoz, hogy a hely ezt az érzést keltse, sok mindenre szükség van – mindenekelőtt egy festőre, aki olyan falat varázsol, amik közt a ház lakói komfortosan érzik magukat. Kellenek persze búrotok, és a dekorációról sem lehet megfeledkezni. Azt is tudjuk továbbá, hogy az illatosítás mennyire fontos, milyen nagy mértékben járul hozzá a hangulathoz a házban. 

A legtöbben különböző légfrissítőkkel, illatgyertyákkal, füstölőkkel igyekeznek jó illatot teremteni a falak közt, amik jó megoldásnak bizonyulnak. Vannak azonban olyan egyéb apróságok is, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy tényleg az egész lakás illatozzon – a szobáktól a szőnyegekig és a szekrényekig. Ezekből a praktikus illatosítókból válogattunk!

Illatosítók otthonra
Fotó: Vivre, Notino, Startlap

 

Harmónia a lakásban

Ki mondta, hogy parfümöt csak az emberek viselhetnek? Ez badarság, hiszen manapság már a lakás helyiségeit vagy akár a textíliákat is be lehet fújni ezekkel a “kölnikkel” a kellemes illat érdekében. Ezeket általában úgy fejlesztik, hogy ne hagyjanak nyomot a különböző anyagokon, így bátran lehet használni a selyemfüggöny vagy akár a pamut lepedő felfrissítésére is. Az egyik híres márka a Millefiori, temérdek illatban meg lehet találni a márka lakásillatosítóit. A visszajelzések és tapasztalatok alapján tartós, sokáig megmarad az illata a lakásban. Mi egy fás illattal, fűszeres aromával megáldott darabot hoztunk, ami nagy kedvenc.

 

Millefiori Natural Incense & Blond Woods spray lakásba

Ár: 3890 Ft.

Hirdetés

 

Bár a legtöbben a fürdőszoba illatosítására alkalmazzák, a spréhez hasonlóan a gyöngyöket is használhatjuk a lakás minden helyiségében. Ha kicsit körülnézünk, számtalan olyan összetételű, izgalmas illatú darabot találhatunk, amik bárhol megállják a helyüket, ahol a nemkívánatos szagok semlegesítése és a levegő felfrissítése a cél. Hogy bizonyítsuk, nem csak a jól megszokott citrusos és ocean aroma létezik – amit lássuk be, a fürdőn kívül tényleg nem szívesen helyeznénk máshova -, mutatunk egy púderes-levendulás illatú terméket.

 

Yankee Candle Lemon Lavender illatos gyöngyök

Ár: 2090 Ft.

Hirdetés

 

A pálcás aroma diffúzor egy aroma olajat tartalmazó üveg, melynek közepén nyílás található. Ebbe a nyílásba kerülnek a dekoratív kezeletlen bambusz vagy szintetikus pálcák, melyek jól beszívják az illóolajat, amely kellemes illatot áraszt több héten, hónapon keresztül. Ez az egyik leghatékonyabb módja az illóolaj molekulák optimális szétoszlatásának egy adott térben, ráadásul az illat intenzitása a pálcák számával szabályozható – írja a Lakásparfüm. Nem meglepő, ha azt mondjuk: több tucat aroma közül lehet válogatni – ember legyen a talpán, aki választani tud. Egy kis segítséget tudunk adni, ugyanis kipróbáltunk a bársonyos rózsa illatot, ami nálunk nagyon bevált.

 

Illatosító diffúzor

Ár: 7590 Ft.

Hirdetés

 

Eddig elsősorban a szobák illatosításáról esett szó, azonban egy aprócska termék jól jöhet kiegészítő jelleggel. A Notino Home illatkártyáit be lehet tenni a szekrénybe a ruhák közé, a cipősszekrénybe a lábbelikhez, a táska belsejébe is vagy akár fellógatni az autó visszapillantójára. Az illatos esszenciák hozzájárulnak a jó hangulathoz és ellazítanak a nehezebb napokon. A kiszerelésben 3 darab kártya található, függesztőszalaggal ellátva, mérete 10 × 6,6 centiméter, illata 2 hónapig tart.

 

Notino Home Scented Cards Rose & Powder illatosító kártya

Ár: 3500 Ft.

Hirdetés

 

Ugyancsak kicsi, de sokat hozzá tud tenni az otthon illatához a porszívó illatosító, ami ideális eszköz a kellemes illat szétárasztására a porszívó használata közben. A parfüm hatásfokának maximalizálása érdekében a csomag belsejében lévő port kell szórni, majd felszívni azt a porszívóval.

 

Isocam 2 db Porszívó illatosító

Ár: 1590 Ft.

Hirdetés

 

A dekorációnak is szép Ashleigh & Burwood London Metallic Ore katalitikus lámpa háztartásokban, irodákban, szállodákban és wellness központokban is használható. A katalitikus lámpa katalitikus reakció, azaz a láng nélküli égés elvén működik. A lámpa az illatosításon kívül tisztítja és fertőtleníti is a zárt helyiségek levegőjét. Használata egyszerű: le kell venni a lámpáról a dísz- és az elfojtó fedelet, majd tölcsér segítségével 2/3-ig tölteni illateszenciával. Ezután vissza lehet tenni a lámpába a kanócot az égőfejjel, majd lezárni az elfojtó fedéllel.

Körülbelül 20 perc múlva, amint az illat a kanócon keresztül felszivárog az égőfejig, meg lehet  gyújtani. A lángot 3-5 percig hagyni kell, majd el lehet fújni és letakarni a díszfedéllel – ezzel beindul a katalitikus folyamat és a lámpa illatozni kezd. A kívánt illatintenzitás elérése után a díszfedelet az elfojtó fedélre cserélve leállíthatjuk a katalitikus reakciót.

 

Ashleigh & Burwood London Metallic Ore katalizátor lámpa

Ár: 12 200 Ft.

Hirdetés

Keresés az oldalon