Otthon 2020. június 26.

Körbenéztünk a nyári bútorakciók között, találtunk pár szuper dolgot

Balázs Otthon 2020. június 26.
Most a Vivre és a Bonami kínálatából is kedvezményes áron vásárolhatunk, ha szeretnénk valamivel feldobni a lakókörnyezetünket.

Óriási nyári bútorakciót tart a Vivre, ahol akár 60 százalékos kedvezménnyel is vásárolhatunk. Persze arra érdemes odafigyelni, hogy az „akár” indokoltan van benne az előző mondatban, tehát nem törvényszerű az a 60 százalék, alaposan körül kell nézni. A Vivre kínálata mellett a Bonami akciós termékeiből is nyújtunk egy kis ízelítőt, nem árt ott sem körülnézni, mert igen hangulatos kis darabokba futhat bele az ember.

Arra figyeljünk oda, hogy a Vivre akciója június 29-én, hétfő délig érvényes, úgyhogy ha vásárolni akarunk, azt mindenképpen a fenti dátum előtt tegyük, utána ugyanis megváltozhatnak az árak.

Jöjjenek a bútorok!

Itt is van rögtön egy fiókos nyírfa komód, ami amellett, hogy igen elegánsan fest, a nyírfára jellemző módon kellőképpen masszív és strapabíró, ez simán lehet bútor még évtizedek múlva is. Az előnyeiből következik az egyetlen hátulütője is, hogy ezt egyedül nem fogjuk sehova mozgatni, ez bizony kétemberes meló lesz.

Rendkívül bájos szerintünk a Linz Grey-féle kültéri asztalka a hozzá járó két székkel is, azonban nem árt vigyáznunk, mert a kültérisége valamelyest csorbát szenved azon, hogy a gyártó szerint nem érdemes hosszasan kitenni a napsütésnek, vagy az időjárás viszontagságainak.

Magyarán kell fölé valami pavilon, vagy filagória, hogy ne legyen baj belőle. A borovi fenyő mintázatát követi ez a fiókos komód, bár már az árán is látszik, hogy nem tömör fából, hanem forgácslapból készült. Ettől eltekintve azonban nem lehet azzal vádolni, hogy ne nézne ki jól, egy skandináv stílusú belső térben egyenesen remekül festene. Ez a hagyományos formákat felidéző szék is jó választás lehet a nappaliba, vagy a dolgozószobába, külön piros pont, hogy a kárpitja ökobőrből készült, ami egy nem műanyagból, hanem természetes összetevőkből (pl. len, gyapot) előállított műbőr.

 

Ha ülőgarnitúra cserében gondolkodunk, érdemes szemügyre vennünk a Poeme több színben is választható, háromszemélyes kanapéját is, aminek az alapja egy hullámos és cikk-cakk rugókkal is ellátott tömör fenyőfaszerkezet. Igen dizájnosra sikerült a Multilux négyajtós, laminált farostlemezekből összerakott szekrénye is, ami tökéletes kiegészítője lehet a nappalinknak.

A Havana háromdarabos kültéri bútorszettje is jól mutat majd a kertben, ráadásul az időjárás szeszélyeitől sem kell tartanunk, mivel a bútorok alapanyaga a műrattan, ami híresen jól bírja az esőt és a napfényt is. Persze a legbiztosabb, ha ezt is valami fedett helyen állítjuk fel, elvégre ki akar megsülni benne a tűző napon? Amennyiben kedveljük a rendesebb összejöveteleket, vagy csak nagy a család, egyáltalán nem tűnik rossz választásnak a Verveine több színben is választható, ötszemélyes kanapéja, amiben az előző kanapéhoz hasonlóan itt is tömör fenyőfaszerkezet és hullámos, valamint cikk-cakk rugók felelnek a kényelmünkért.

A Klark három darab kisasztala éjjeliszekrénynek is lazán vállalható, főleg, hogy ezt a három darabot úgy építették össze, hogy harmonikaszerűen kinyíljon, tehát olyan, mintha a két kisebb asztal a harmadik fiókjai lennének.

Ha nincs mire tennünk a tévét, érdemes megtekintenünk az Ibiza borovi fenyőből készült, három fiókos TV-állványát, ahol nem csak a dizájn, hanem a fenyő egyedülálló illata is hozzájárul a hangulatfestéshez. Természetesen a fenyőbútor extrém mód képes ellenállni a nedvességnek, igen tartós darab, ha nem söpri el az általunk ismert világot az informatikai forradalom, akkor talán még az unokáink is erről fognak tévézni. Már, ha még tudni fogják, hogy mi az. Ahogyan azonban a fenti nyírfabútorral kapcsolatban is megjegyeztük, úgy itt is szóvá kell tennünk, hogy ez se könnyű darab, úgyhogy mindenképpen legyen kéznél egy haver, aki szívjóságból, ad abszurdum sörért hajlandó segíteni nekünk a mozgatásában.

Az itt bemutatott bútorokon kívül nem árt, ha ti is körül néztek a két bútorforgalmazó honlapjain, hiszen egyrészt nem biztos, hogy a ti ízlésetek találkozik a miénkkel, így előfordulhat, hogy mást tartotok menőnek, szépnek, mint mi, másrészt pedig sosem baj, ha kicsit ti is utánajártok a dolgoknak, hiszen a legjobb vásárt akkor tudjuk csinálni, ha előtte a teljes merítést alaposan végig néztük.

Keresés az oldalon