Beépített fülhallgatóval érkezik az új Nokia-mobil

Turi Dániel
A Nokia nem mindennapi készüléket dobott a piacra, ami kifejezetten azoknak készült, akik szeretnének kimaradni a virtuális valóságból, de mindenük a zenehallgatás.

Az utóbbi időben a Nokia telefonokat is gyártó HMG Global egyértelművé tette: a mobiljaikkal elsősorban azokat célozzák meg, akik szeretnének kicsit eltávolodni a mindent behálózó digitális világtól, egyszerűbb és emiatt természetesen megfizethetőbb eszközöket keresnek. Nemrégiben, ennek a jegyében dobtak piacra három új készüléket, amik ezeket az igényeket tökéletesen ki is elégítik. Ám az új, Nokia 5710 Xpress Audio olyan funkcióval érkezik, amire sokan vártak – és nem csak a Nokia elkötelezett rajongói között.

A telefonnal együtt a füles is tölthető
Fotó: nokia.com

A telefon első látásra hozza azt, amit elvárunk egy strapabíró, megbízható Nokiától. A készülékben egy 1450mAh teljesítményű akkumulátor kapott helyet, ami ugyan egyáltalán nem számít nagy kapacitásúnak a piacon, tekintve, hogy a telefont a telefonáláson és a zenehallgatáson kívül másra nagyon nem lehet használni, tökéletesen megfelel. A Nokia 5710 Xpress Audio ugyanis egy dologról szól: a zenéről. A készülék, annak ellenére, hogy nem az okostelefonok táborát erősíti, a zenehallgatásban követi, sőt meg is haladja a jelenlegi trendeket. A telefon hátlapja ugyanis elcsúsztatható és mögé berejthető két, vezeték nélküli fülhallgató. Így azoknak, akik rendszeresen szembesülnek azzal a problémával, hogy nem tudják, hova tették le a fülesüket, vagy folyamatosan elhagyják azokat, a telefon tökéletes megoldást nyújt, amivel mindig biztosak lehetünk benne, hogy nálunk van a fülhallgatónk. Emellett pedig

nem csupán a fülesek tárolójaként funkcionál a telefon, hanem képes tölteni is azokat

– így két legyet üthetünk egy csapásra. Mindezek után fontos megegyezni, hogy a TWS fülesek nem a csúcsminőséget képviselik, így nem is kell csodát várni tőlük: nem alkalmasak például zajszűrésre és egyéb funkciók használatára. Cserébe viszont Bluetooth-on keresztül lehet csatlakoztatni bármilyen más eszközhöz, asztali géphez, táblagépekhez is.

A Nokia 5710 Xpress Audio készüléken ráadásul – sokaknak meglehetősen nosztalgikusan – csak az előre letöltött mp3 formátumú zenék, valamint FM rádió hallgatható. A mobil kamerája VGA-felbontású,  így érhető okokból, akiknek fontos a fényképezés, nem ez a készülék lesz a megfelelő. Ennek ellenére az előre beharangozott, hetven eurós, vagyis huszonhétezer forintos árért sokaknak minden bizonnyal még így is megéri majd a készülék.