Menő Trónok harca-cuccok az utolsó évad mellé

Startlap Bubba
Két évet kellett rá várnunk, de végre megérkezett a Trónok harca záróévadába. A Hét Királyság atmoszférájának megidézésében az alábbi apróságok is segítségünkre lehetnek.

Takaró

A nagy házak címereivel díszített szuperpuha takaró

Ára: kb. 7 000 Ft

Hirdetés

 

Amellett, hogy igen menőn néz ki és a történetet befolyásoló nagy házak közül hat (Stark, Lannister, Greyjoy, Tyrell, Baratheon, Targaryen) címere megtalálható rajta, ez a takaró még a puhánál is puhább. Így tökéletes lehet arra az egyébként igen valószínűtlen esetre, ha a záró epizódokhoz hasonlóan a tél is újra közeledni kezdene.

A minőségi anyagból készült, strapabíró takaró mérete 120 cm x 150 cm, a gépi mosást jól viseli és az ára sem olyan eget rengetően húzós.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szeret egy jó film elé takaróba bújva odakucorodni.

Whisky

White Walker whisky

Ára: kb. 15 - 20 000 Ft

Hirdetés

 

A sorozat népszerűsége értelemszerűen megmozgatta az üzleti élet szereplőinek agytekervényeit is és mindenki igyekszik valamilyen módon profitálni a Trónok harcából.

Ezen próbálkozások közül talán a legeredetibb a Johnnie Walker húzása volt, akik White Walker néven (ez a magyarul Másokként ismert zombiszerű lények eredeti, angol neve) dobtak piacra egy új italkülönlegességet. A műfajilag természetesen továbbra is whisky besorolású terméket a sorozatban beköszöntő télre való tekintettel olyan ízvilággal látták el, amelyik leginkább ezzel az évszakkal harmonizál. Egészen konkrétan egy karamelles, vaníliás és különböző gyümölcsökkel ízesített whiskyről beszélhetünk.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azoknak, akik nyitottak az újdonságokra és kedvelik a whisky-t.

Társasjáték

Trónok harca társasjáték

Ára: kb. 15 000 Ft

Hirdetés

 

A kőkemény stratégiai tervezés szerelmeseinek ez a játék lehet a Trónok harca őrület legpozitívabb hozadéka. A maximum hat játékossal futó hatalmi harc Westerosért történetileg valamikor Robert király halála után indul és az akkor éppen helyzetben lévő nagy házak valamelyike fölött kell nekünk, illetve cimboráinknak/cimborináinknak átvenni a vezetést.

A játék hangulatában minden benne van, ami meghatározza a regények, illetve a sorozat atmoszféráját. A sikeres játékost a gondos tervezés, a pontos végrehajtás és a megfelelő pillanatban elkövetett gennyes árulás teszi. Ugyanis a társas egyik sajátossága, hogy bár csak egy győztese lehet a meccsnek, a játékosok kénytelenek egymással szövetségeket is kötni az érvényesülés érdekében és e szövetségeket egy idő után ugyancsak az előrébb jutás érdekében, fel is kell rúgniuk.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik kedvelik a stratégiai játékokat és nem sértődnek meg halálosan, ha hátba szúrják őket a barátaik.

Egy lánynak nincs teája

Trónok harca bögre

Ára: kb 3 000 Ft.

Hirdetés

 

Természetesen nem maradhatnak ki a humorosabb termékek sem a sorból, ezek közül elsőként itt ez a remek bögre, ami Aryának az Arcnélküliek között töltött időszakára utal.

A sorozat világának ez a rejtélyes orgyilkos közössége – amit a középkori síita szekta, az Aszaszinok ihlettek – arról ismert, hogy tagjai feladják korábbi identitásukat és ezáltal senkikké lesznek. Ennek a rituálénak egyik állomása, hogy elkezdenek magukra harmadik személyben, a távolságtartó határozatlan névelő kíséretében hivatkozni, mint egy férfi, egy nő, egy lány, stb. Maga a bögre egyébként kézzel készített, és jól viseli a mosogatást, akkor is, ha géppel végzik.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szeret teázni, komázza az arcnélkülieket és óvakodik a húsos pitéktől.

Hodor faék

Ajtótámasztó

Ára: kb. 2000 Ft.

Hirdetés

 

Maradunk a humorvonaton, bár egy fokkal kegyeletsértőbbre vesszük a figurát, ugyanis nyilván azok, akik nézik a sorozatot, tisztában vannak vele, hogy mi lett a Stark gyerekeket kísérő együgyű óriás, Hodor sorsa. Ennek tudatában válik – pár csepp szemétséggel elegyítve – viccessé a Hodor feliratú ék, ami pontosan azt tudja, amit elvárunk tőle, tehát, ha letesszük az ajtó elé, akkor azon nem jön be senki más.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik a biztonságot humorral szeretik fogyasztani.

Jelmondatos zoknik

Trónok harca zokni

Ára: kb. 6 000 Ft.

Hirdetés

 

Akik kedvelik a tarka zoknikat és nem kapnak agyérgörcsöt attól, ha a pár egyik fele nem olyan színű, mint a másik, azoknak jó hírünk van, már ha szeretik a Trónok harcát is. A négyes pakkokban kapható lábbeliken a Vastrónusért egymást önfeledten mészároló négy nagy ház (Stark, Lannister, Baratheon és Targaryen) címere és jelmondata található.

Kiknek ajánljuk?

Az egyenzokni-fetisisztákon kívül mindenkinek.

Egyedi gyertyák

Sárkánytojás-gyertya

Ára: kb. 9 000 Ft.

Hirdetés

 

A bonyodalmakat elindító, közismert három sárkánytojást most bárki megszerezheti magának, ráadásul ezek még gyertyákként is funkcionálnak. Azt persze nem lehet előre megjósolni, hogy sárkány lesz-e belőlük valaha is, így mindenképp érdemes kipróbálni, mert a hőtől – ez tudott – feléledhetnek a fiókák.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretik a romantikus sárkánytojás-fényt.

 

Amennyiben apró kütyük vásárolgatása helyett szívesebben utaznál el Westerosra, az is megoldható.