Utazás 2019. április 08.

Utazzunk Westerosra húsvétolni! - úti célok Trónok harca-rajongóknak

bubba Utazás 2019. április 08.
Úgyis indul a Trónok harca 8. évada, így érdemes akár egy húsvéti hosszú hétvége keretében választani egyet a széria záróepizódjainak forgatási helyszínei közül és ott eltölteni a hosszú hétvégét. Az alábbi lehetőségeket április 19. és 22. közötti időintervallumra és két főre számoltuk.

Észak-Írország (a Fal, Fekete Vár, Deres)

Ezen belül is Belfast talán a legígéretesebb úti cél mind közül, ugyanis azon túl, hogy a sorozat lelke, agya és központi idegrendszere mind itt található (pontosabban a Paint Hall Studios területén, ahol a 8. évad valamennyi beltéri jelenetét rögzítették), szabadon bejárható forgatási helyszínekből is akad néhány.

Az egyik a Falnak és a Fekete Várnak otthont adó Magheramorne kőbánya, a másik pedig egy kis falu, Moneyglass, ahol a stáb megépítette Derest.

Ezekhez érdemes egy napra autót bérelni és belfasti indulással kényelmesen le lehet tudni mindkettőt. Ugyan Belfastban a stúdió maga sajnos nem látogatható, viszont épp ekkor nyílik a Titanic-központban egy elég menőnek tűnő Trónok harca-kiállítás, aminek mi adnánk egy esélyt, ha már arra járunk.

Ramada Encore Belfast City Centre

A Titanic Negyed közelében található, ízléses, háromcsillagos hotel, ideális párok számára, ráadásul Belfast szívében található. Ára három éjszakára, két főre: kb. 100 000 Ft-tól.

Hirdetés

Izland (a Falon túl)

Mivel a hamarosan induló utolsó széria egyik központi témája a már nem csak közelgő, de nagyon is megérkező tél, ezért Izland ismét komoly szerepet kapott, mint forgatási helyszín. Sajnos a három legismertebb pont gyakorlatilag a sziget három egymástól legtávolabbi szegletében található, ezért az autóbérlést itt sem lehet megúszni.

Az első a Havas Jon és Ygritte bibliai értelemben való megismerkedésének helyeként ismert Grjótagjá-barlang, a második a „Nyílhegyalakú szikla” Kirkjufellnél, ahol a Mások végül lenullázták az egyik sárkányt, illetve a harmadik helyszín pedig Reynisfjara, ahol a fekete homokkal borított partvidék jelöli a Keleti Őrség végét.

Hotel Reykjavík Centrum

Ez a hotel Reykjavík legrégebbi utcájában található. Kényelmes és modern felszereléssel rendelkezik. Ára két főre és három éjszakára: kb. 100 000 Ft-tól.

Hirdetés

Spanyolország (Dorne, Sárkányverem, Sárkánykő)

Itt is három helyszín az, ami lényeges, bár ebből mi kettőt ajánlanánk igazán jó szívvel.

A Dorne-i jelenetek nagyját a Sevilla-i Alcazarban (mór palota) rögzítették és Sevillától alig 10 kilométerre található Santiponce település, ahol egy régi római amfiteátrum romjaiban felismerhetjük a királyvári Sárkányvermet, ahol a Vastrónra aspiráló ellenfelek összegyűltek tárgyalni az előző évad egy feszültségektől nem éppen mentes epizódjában.

Sárkánykővel viszont baj van, mivel a Targaryen ház ősi fészke San Juan de Gaztelugatxe-ban található, ami a félsziget teljesen másik végében van, a baszkföldi Bilbao mellett. Persze nem akarjuk elvenni senkinek sem a kedvét, hiszen Baszkföldön is el lehet tölteni egy remek hosszú hétvégét csak úgy, mint Sevillaban.

Apartamentos Resitur

Ez az apartman a Guadalquivir partján található, a város Triana kerületében. Az épülettől pár lépésre pedig már bele is lehet botlani az egymást érő helyi jellegzetes tapas bárokba. Ára két főre, három éjszakára: kb: 120 000 Ft.

Hirdetés

 

Hotel Gran Bilbao

Ha mégis Sárkánykő a célpont, akkor a Hotel Gran Bilbao-ban érdemes megszállni, igen menő, fiatalos hely. Ára két főre, három éjszakára: kb. 135 000 Ft-tól.

Hirdetés

Horvátország (Királyvár)

A királyvári utcajeleneteknek otthont adó Dubrovnik nekünk, magyaroknak a legkönnyebben megközelíthető helyszín és vélhetőleg az igazán elkötelezett rajongók mind jártak is már itt, de azért nem hagyhatjuk le a listáról.

Dubrovnik maga egyébként is festői látványt nyújt és nincs is viccesebb annál, mint körbebohóckodni a történelmi belvároson „Szégyen, szégyen”-t kiabálva, majd utána beülni valahova egy csevapra vagy valami tengeri herkentyűre.

Villa Homa

A Dubrovnik óvárosában található Villa Homa apartman tetőtéri teraszáról lenyűgöző kilátás nyílik az óvárosra és az Adriai-tengerre. Ára két főre, három éjszakára: 62 000 Ft-tól.

Hirdetés

 

*A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, azok, illetve az ajánlatok a részletektől függően változhatnak.

Keresés az oldalon