Egészség 2020. május 02.

A legjobb masszázseszközök otthonra

Fatima Egészség 2020. május 02.
A járványhelyzet miatt a legtöbben otthonról dolgozunk és bizony keveset mozgunk, ami a testünkre is komoly hatással van. Megmacskásodó lábak, beálló derék, elnehezült gerinc és merev nyak – csak néhány probléma, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. A fizikai kontaktust azonban a minimálisra kell szorítani, masszőr híján pedig más megoldásokhoz kell folyamodnunk – mutatunk néhányat!

Manapság egyre többen veszik igénybe a masszőrök szolgáltatásait, hiszen ez a természetes gyógymód sok bajra megoldás. Az izomláz enyhítése mellett stresszoldó, hatékony módja a vér– és nyirokkeringés javításának, harcba száll a narancsbőr ellen, a pszichoszomatikus betegségekre is gyógyír lehet – és azt se felejtsük el, hogy ellazít. Jelenleg nem igazán mehetünk masszázsra, úgyhogy valami otthoni megoldást kell találni. Összeszedtünk néhány eszközt, amit bátran használhatsz otthon is, ha egy kicsit lazítanál az izmaidon és relaxálnál.

Fotó: Vivre, Electronic.Star, gyogyseged.hu, samel.hu

Kezdjük az alapoknál

Biztosan sokunknak van fa görgős masszírozója, azonban csak az egyik sarokban, polcon vagy dobozban porosodik – ez nagy hiba! Ez a kézi eszköz elsősorban arra való, hogy a gerincvonal mentén lazítsuk az izmokat, oldjuk a letapadásokat, felszabadítva ezzel a kilépő ideggyökök környékét, persze a test többi részén is alkalmazható. Egyszerű, de nagyszerű eszköz, ami kellemes masszázsélményt biztosít, tehát: érdemes elővenni és néhány naponta használni.

Fa masszírozó

Ár: 2900 Ft.

Hirdetés

 

A másik szimpla, de közkedvelt termék a masszázshenger, aminek segítségével megszüntethető az izomfájdalom, ellazítja a fáradt végtagokat. Kifejezetten a lábak és a karok számára lett kifejlesztve, de más testrészeken is használható. A masszázs henger serkenti a vérkeringést, megszünteti a merev érzetet a végtagokban.

Relax Workout masszázshenger

Ár: 5700 Ft.

Hirdetés

Kis gépek, nagy hatás

A kézi masszírozó ideális a célirányos és a pontszerű masszírozáshoz, 4 cserélhető masszírozófejjel, 3 funkciófokozattal, fordítható fejjel és állítható fogantyúval járul hozzá a kényelmes használathoz. A külön bekapcsolható infravörös hő növeli a masszázs hatásfokát, hiszen nem csak a bőr felületét melegíti fel, hanem fokozza a vérkeringést, a mélyebb rétegekben fekvő szövetekre és izomzatra is hatást gyakorol.

Beurer MG 40 infravörös testmasszírozó

Ár: 9105 Ft.

Hirdetés

 

Az alábbi masszázspárna deréktájon, háton és nyakon is alkalmazható, 4 forgó masszírozófejjel és melegítő funkcióval is rendelkezik a feszültség levezetéséhez. A mechanizmus az ujjakkal történő shiatsu masszázst idézi, megnyugtatja a testet és lelket egyaránt.

Shiatsu masszázspárna

Ár: 18 090 Ft.

Hirdetés

 

A lenti termék felfrissülést ad a nyaknak és a vállaknak – a feszült izmokat mélyrehatóan fellazítja és már rövid időn belül kezeli a beakadt fájdalmat. A négy mozgékony masszázsfej két forgási irányban masszírozza az izmokat, ugyancsak ügyenes utánozva az ujjak mozgását shiatsu masszázs közben. A praktikus vállpántoknak köszönhetően használója tökéletesen tudja szabályozni elhelyezkedését és a masszázs párna nyomását, egyébként az egész testet elkényezteti és szinte mindenhol használható. A bekapcsolható melegítő funkció pedig még jobban felélénkíti a vérkeringést.

Neckstar masszázspárna nyakra

Ár: 31 390 Ft.

Hirdetés

Lábaknak is kell a törődés

Az ázsiai gyógyítók tapasztalata szerint a talp az egész szervezet térképe, ezen testrész intenzív masszírozása nem csak kitűnően ellazít, hanem javítja a vérkeringést, ráadásul a belsőszervek működését is stimulálja. A Feetmaster 3 automata masszázsprogram mellett 3 választható intenzitással működik, és melegítés funkcióval is el van látva. A forgó tüskék átmasszírozzák a bekeményedett izmokat és gyengéd nyomást fejtenek ki a talpra, lábujjakra és a sarokra.

Feetmaster lábmasszírozógép

Ár: 42 740 Ft.

Hirdetés

 

Több méretben is kapható a masszázspapucs 41 akupunktúrás pontot tartalmaz. A speciális, rúgós masszázsfejek finoman, optimális intenzitással masszírozzák a talpat, közben segítenek a stressz és a feszültség megszüntetésében, aktiválják a vérkeringést és serkentik a méreganyagok távozását.

Acupuncture InnovaGoods masszázspapucs

Ár: 6530 Ft.

Hirdetés

Munka vagy szórakozás közben is relaxálhatsz

Munka, tanulás, vezetés vagy ücsörgés közben sem kell lemondanunk a jóleső érzésről: az alábbi székhuzat szintén a régi japán shiatsu technikán alapszik, amely nyomással a létfontosságú energiákat hozza működésbe a test különböző pontjain keresztül. 5 masszázsbeállítással, 3 erősségi szinttel és 3 sebességgel ellátott eszköz jó választás a test különböző izmainak fellazítására, mint a hát, derék, nyak és comb.

Shiatsu Massage Székhuzat masszázs funkcióval

Ár: 18 920 Ft.

Hirdetés

 

Pihentető munka – ki hallott ilyesmiről? Pedig létezik: ebben a székben még a legpörgősebb munkával töltött nap is olyan, hogy meg sem érzed. A Relaxing Black szék ergonomikus kialakításának köszönhetően kényelmet bíztosít hosszú-hosszú órákon keresztül. Állítható az intenzitás és különböző módok vannak, így kiválaszthatjuk a hangulatunknak megfelelőt.

Relaxing Black irodai masszázsszék

Ár: 53 610 Ft.

Hirdetés

 

A fotel huzata puha műbőr kárpit, a masszív, dönthető alapszerkezetének köszönhetően pedig teljesen hátradönthető, így bármikor kényelmes szundikálásra is. A 8 pontos, 3 erősségű, 5 különböző üzemmódban működtethető masszázsfunkciójának, valamint a deréktáji fűtőfunkciójának hála komfortosan érezheti magát a használója egy hosszú nap után.

Masszázsfotel lábzsámollyal

Ár: 76 070 Ft.

Hirdetés

Keresés az oldalon