A 13 000 dolláros Marrow Martini a State Streeten található Adalina étterem étlapján szerepel. Az ital a különleges tenyésztéséről ismert, ún. heirloom paradicsomból, mezcalból és citrombazsalikomos oliva olajból készül – számolt be a CBS News.
Megalkotója Colin Hofer, akit a Michelin Guide 2022-ben az év sommelier-jének választott. Mindez persze nem indokolja azt, hogy miért kerül egyetlen koktél jelen árfolyamon számítva 4 578 000 magyar forintnak megfelelő összegbe, és nem is ez a rendkívül magas ár oka.
A szeszhez egy nyaklánc is jár a Marrow Fine ékszerházból, ahol 150 darab gyémántot foglaltak 14 karátos aranyba, hogy teljessé tegyék a Marrow Martinit.
A koktél árusítását a napokban kezdték meg, és a Marrow alapítója elmondta, hogy egy férfi nemrég meg is hívta egy Marrow Martinire a feleségét, aki rajong az ékszerüzletért.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Az ügyfél, aki a martinit megvásárolta, valami különlegeset akart adni, és meg akarta lepni a feleségét. Mindketten imádják a Marrow Fine ékszereit, a martini tökéletes ajándék volt. Ők voltak az elsők, akik megrendelték a martinit
– fogalmazott a Marrow Fine alapítója, Jillian Sassone. A Clase Axul Mezcalból kevert koktél különlegességét fokozza, hogy egy füsttel teli búrában szolgálják fel. “Ez a lépés nemcsak az ital egyediségét hangsúlyozza, hanem felerősíti a Mezcal természetes füstösségét is, így válik igazán felejthetetlenné” – mondta Hofer.
Sassone egy sajtóközleményben azt mondta, hogy gyanítja, a párosítás “néhány nagyon emlékezetes estét fog megalapozni”.
Címlapkép: Instagram/@adalinachicago