A LEGO "a világ legunalmasabb szobájában" várakoztatott gyerekeket - nézd, mi történik!

Turi Dániel
Vajon mi történik, ha egy szinte teljesen üres szobába beültetnek egy pár gyereket mindössze egyetlen tekercs papírral? Sokan azt hinnék, hogy a gyerekek halálra unják magukat egy ilyen helyzetben, a LEGO legújabb kísérletéből azonban kiderült, hogy ez közel sincs így!

Egy friss felmérés szerint a gyerekek nyolcvannégy százaléka kevésnek tartja azt az időt, amit játékkal tölthet és szeretne még több szabadidőt – óvoda és iskola és természetesen szabályok nélkül. A LEGO a Ketchum London nevű kreatív ügynökséggel karöltve egy különös és meglepő eredménnyel záruló kísérletet tett arra, hogy megnézzék, mégis mi kell ahhoz, hogy a legkisebbek jól szórakozzanak játék közben? A kísérlet lényege pofonegyszerű: kialakították a „világ legunalmasabb szobáját”, amiben semmi más nincs, csak egy szék, egy asztal és mindössze egyetlen tekercsnyi papír, majd beküldték a játékos megfigyelésben résztvevő gyerekeket, akik eleinte természetesen nem igazán tudták, hogy mit is kezdhetnének a szobában. Pár perc elteltével azonban elkezdett szárnyalni a fantáziájuk és a papír segítségével teljesen elfeledkeztek a kamerákról is.

Volt, aki maszkot készített belőle, mások szuperhős köpenyt, míg akadtak, akik egyszerűen csak maguk köré tekerték és így szórakoztatták magukat.

A LEGO ezzel a kampányvideóval arra igyekszik felhívni a szülők figyelmét, hogy mennyire fontos a gyerekek számára a játékkal töltött idő, de ehhez sok esetben egyáltalán nincs szükség semmiféle drága eszközre. A videóból tökéletesen kiderül, hogy a kicsik kreativitása és fantáziája valóban nem ismer határokat és valójában csak és kizárólag önmagáért a játék öröméért játszanak. Ezen felül a cég arra is rámutat, hogy az önfeledt szórakozás közben a gyerekek alapvető fontosságú készségekre tesznek szert: megtanulják, hogyan működjenek együtt másokkal, fejlesztik a fizikai állóképességüket és közben az önbizalmuknak is jót tesz, hogy a semmiből is képesek alkotni valamit.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

BrandBrief News (@brandbrief_) által megosztott bejegyzés

 

–  Évek óta dolgozunk azon, hogy megmutassuk: a gyerekektől, az ő problémakészségükből, látásmódjukból lehet a legtöbbet tanulni, még nekünk felnőtteknek is – írja a LEGO honlapján a cég egyik munkatársa, Julia Goldin. – Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a gyereknek öt olyan alapvető értékre van szükségük az életben, amiket játékos módon is elsajátíthatnak. Ez az önbizalom, a kitartás, a jó kommunikáció készségek, a problémamegoldás és az, hogy képesek legyen döntéseket hozni. Ebben próbálunk mi is segítséget nyújtani a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt.

 

(via)