Kütyü 2020. április 20.

A legjobb 2020-as, hamarosan érkező új mobiltelefonok

Balázs Kütyü 2020. április 20.
Ugyan a víruspara még belezavarhat, de egyelőre úgy néz ki, hogy a tavasz és a nyár folyamán csak megérkeznek ezek a telefonok.

Miközben globális szinten is a koronavírussal birkózik az emberiség, azért a telefongyártók így is szeretnének új modelleket a piacra dobni. Sőt, annak ellenére, hogy az elkövetkezendő időszak vélhetőleg világszerte a közmondásos nadrágszíj megszorításának jegyében fog eltelni, azt is szeretnék ezek a vállalatok, ha pénzt fizetnénk a termékeikért.

Azért is látványos ez az igyekezet, mert a Covid-19 kedvezőtlen hatásait a mobilágazat is megérezte a bőrén, komoly visszaesésekről szóló híreket lehet hallani a februári áruforgalmukkal kapcsolatban és arra sem érdemes kinyitni a fogadóirodákat, hogy a márciusi számok jobban alakultak-e.

Szóval az van, hogy senki nem tudja, hogy mit hoz az elkövetkezendő néhány hónap, fél év, de ha nem lesz túl nagy a gebasz, akkor a közeljövőben az alábbi telefonok kerülhetnek ki a webáruházak virtuális polcaira.

Samsung Galaxy Fold 2

A Samsung makacsul ragaszkodik ahhoz az elgondoláshoz, hogy márpedig a mobiltelefonok jövője a hajtogatós formátumban rejlik, úgyhogy, ha minden jól megy, az év második negyedében valamikor meg is jelenik a Galaxy Fold 2. A több szempontból is gyöszösen indító Galaxy Fold széria következő darabjának célja a korábbi szépséghibák kiküszöbölése lesz.

Illetve nagyobb és a korábbi műanyag helyett üvegből készült kijelzővel érkezik.

Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro

A Xiaomi még februárban mutatta be az Mi 9 szériát váltó 10-es sorozatát Kínában, ezt követően pedig az európai piacon engedte el március 27-én, így aki akarja, már most is megvásárolhatja.

Persze azt egy elég vaskos túlzás lenne állítani, hogy olcsó darabról van szó, olyan 300 000 forint környékén mozgolódnak a széria modelljei.

A 108 megapixeles kamera, a vezeték nélküli tölthetőség, valamint a 90Hz-es kijelző érthetővé is teszi, hogy miért nem fillérekért osztogatják.

Google Pixel 4A és 4A XL

Tavaly a Google Pixel sorozatának pénztárcabaráttá csiszolt modelljeivel kényeztette el a nagyérdeműt, aminek köszönhetően a Google Pixel 3A és 3A XL egész szép sikereket söpört be a techóriásnak.

Ennek következtében várható, hogy hamarosan érkezik a 4A és a 4A XL is, hiszen mi a fenének hagynák el a járt utat a járatlanért?

Így jó eséllyel az áprilisra, illetve májusra várt készülékek ára sem fog sokban eltérni az eggyel korábbi eresztés 400 dollár (kb. 130 000 Ft.) körüli ellenértékétől.

OnePlus 8 és 8 Pro

A OnePlus április közepén vette le a pórázt az új üdvöskéjéről a OnePlus 8 és 8 Pro névre hallgató készülékekről.

A két típus közötti szignifikáns különbség annyi, hogy a Pro készülékeket lehet vezeték nélkül is tölteni, viszont cserébe meglehetősen drágák lesznek.

Nem mintha az alaptelefon az olcsóságával tüntetne, hiszen a OnePlus 8 olyan 230 ezer, míg a Pro 300 ezer forint körüli összegre jön ki.

TCL 10 Pro és 10 L

Az eddig leginkább a tévéiről ismert cég saját brandes telefonokat is elkezdett gyártani és nagy valószínűséggel májusban meg is érkeznek.

A kijelzők (AMOLED) tekintetében a tévés receptek köszönnek vissza, ráadásul olyan vészesen nem is drágák ezek a készülékek.

A 10 Pro olyan 150 000 forintba kerül majd, míg a széria büdzsé darabjaként hirdetett, de a Pro-tól nem sok mindenben elmaradó  10 L ára 80 000 forint környékén lesz.

Sony Xperia Pro

A Sony februárban mutatta be az Xperia Pro telefonját, amit professzionális videósok számára készítettek.

Rendelkezik 5 G támogatással és egész jó esélye van, hogy a videóban hagyományosan erős iPhone széria méltó trónkövetelőjévé váljon.

512 GB tárhellyel, HDMI csatlakozóval is bír és mindehhez egy 4k-s OLED kijelző társul. Az árát egyelőre még nem tudjuk, valamikor a tavasz végére fog kiderülni.

Keresés az oldalon