A legjobb karácsonyi dekorációk a konyhától a hálóig

Fatima
Elkezdődött a karácsonyi visszaszámlálás, úgyhogy nekiláthatunk az otthonunk díszítésének. A fenyőfa, girlandok és hangulatfények mellett is számtalan különleges karácsonyi dekorációval ékesíthetjük az összes szobát - a hálótól a konyhán és a nappalin át a fürdőszobáig.

Karácsonyi díszbe borultak az utcák, országszerte nyitnak az adventi vásárok, a boltok tömve vannak az ünnepi finomságokkal, mi pedig egyre inkább érezzük a nyomást: össze kell állítani a menüt, be kell szerezni az ajándékokat és nem utolsó sorban ki kell dekorálni a házat. Olyan karácsonyi dekorációkat gyűjtöttünk, amik első pillanattól meghozzák az otthonodba az ünnepi hangulatot – ráadásul azt is megmutatjuk, hogyan dekorálhatod a konyhát vagy a fürdőszobát.

Fotó: Startlap

Konyha

 

 

A karácsonyi asztalterítő – rajta az adventi koszorúval – sokaknál alap a konyhában. Aki azonban imádja az ünnepi hangulatot, feldobhatja a díszítést a tipikus karácsonyi mintás függönnyel, székpárnával vagy törlőronggyal. Ám ezek mellett is számtalan jópofa dekorációt, kiegészítőt lehet használni a konyhában az év utolsó heteiben. A nagy sütés-főzés közepette érdemes felhúzni egy kötényt (3) – miért ne legyen karácsonyi mintás? Ott a díszes fogókesztyű (1) is, ami jól jön a forró tepsi kiemelésekor, utána pedig felakasztva kedves kis dekorációja a konyhának. Imádnivaló a manós, szarvasos mintás vágódeszkából és két fakanálból álló szett (4) is, ami mosolyt csal az arcodra, miközben a tűzhely körül sürögsz-forogsz. Ha elég bevállalós vagy, még egy karácsonyi tányérkészletre is lecsaphatsz. A mi kedvencünk a széktámla huzat (2), ami télapós, rénszarvasos és hóemberes változatban is elérhető.

Nappali

 

 

A nappali a közösségi tér a házban, ahol összegyűlik a család, ahol a karácsonyi filmezés, ajándékátadás és sok más csoda zajlik – éppen ezért kiemelten fontos a szoba díszítése. Általában itt kapnak helyet a fények: ablakdísz, fényfüzér, gyertya és miegymás. Ezek általában tipikus minták, tipikus formák, mi viszont rábukkantunk egy igazi különlegességre: mesevilágot idéző kívánsággömbökre (1) függönyös elrendezésben, mikulásos, karácsonyfás és hóemberes változatban. Ezt az egyedi díszt végtelenségig lehet kombinálni: ablakba lógatni, fényfüzérként futtatni, az asztalon vagy párkányon elrendezni, fenyőfára tenni – csak a fantázia szab határt.

A begubózás is a december velejárója: ehhez pihe-puha és jó meleg rénszarvasos pokrócot (2) ajánlunk. A kényelem fokozása érdekében karácsonyi párnákkal (3) is feldobhatod a kanapét vagy a kedvenc foteled.

Hogy milyen váratlan és meglepő karácsonyi díszekkel tudjuk cicomázni az otthonunkat, arra a mikuláskabát kidolgozású virágcserép (4) a legjobb példa. Még a szobanövények is pompázhatnak idén!

Hálószoba

 

 

Ahogy a nappaliból nem maradhatnak el a tipikus ünnepi díszpárnák, úgy a háló kötelező kellékei a szarvasos, hóemberes és egyéb ágyneműhuzatok (1) – ezek már megadják a szoba alaphangulatát. A melegséget, az otthonos érzést tovább fokozza a beltéri kandalló (2) – noha csak dekorációs célra használható, mert fűtési funkcióval nem rendelkezik, általa mégis elhozhatod az otthonodba a kályha vagy a kandalló melletti gondtalan és pihentető ejtőzés illúzióját. Valószínűleg karácsony után is fennmarad a csillag-hold fényfüggöny (3), amit 8 különböző programmal tudsz változatossá tenni; ezt a függönyre vagy baldachinra téve ajánljuk a háló- vagy gyerekszobába. És nem csak ez utóbbiba dukál egy különleges adventi naptár (4), felnőttek is bátran számlálhatnak vissza karácsonyig. Míg a gyerekekébe édességet, gyümölcsöt, magvakat vagy apró játékokat lehet csempészni, addig a felnőttek is meglephetik magukat kis figyelmességekkel, hogy jól induljon a nap. A legjobb benne, hogy újra és újra felhasználható: az ünnepi szezon végeztével könnyen elpakolható, és más években ismét fel tudod használni. 

Fürdőszoba

 

 

Mivel a fürdő nem igazán központi része a lakásnak, így többen úgy lehetnek vele, minek díszíteni?! Egyáltalán mivel lehet díszíteni? Fényekkel… És mi mással? Az igazi fanatikusoknak azonban nincs határ, a fürdőszobába is becsempészik a karácsony szellemét. Erre nagyon egyszerű megoldás, ha a jól megszokott és bejáratott kéztörlők helyett idén egy “Ho! Ho! Ho!” feliratos (2), zöld, piros és fehér színekben elérhető változatot teszel ki (egyébként más mintával is megtalálhatod, ami passzol az ünnephez). Egy lépés előre a mikulásos szappanadagoló (4), amiben ráadásul fahájas szappan lakozik, ám bármikor újratölthető – és nem utolsó sorban rendkívül szórakoztató. 

Garantált a siker, ha beújítasz egy karácsonyi szettet a mellékhelyiségbe: a mikulásos vécéülőke huzat és a szőnyeg (1) egyedi és rendkívül szórakoztató kiegészítő.

A legnagyobb beruházás és egyben a legfeltűnőbb változás a többféle mintával elérhető zuhanyfüggöny (3) – egyeseknek talán már túlzás lehet, hogy néhány hét erejéig lecseréljék erre a szokásos darabot, a karácsonyimádóknak azonban “kötelező”!