Íme, a legjobb otthoni fagyigépek a piacon

Turi Dániel
A nyári melegben kevés dolog esik olyan jól, mint egy hűsítő fagylalt, ami a házi fagyigépekkel ma már pillanatok alatt otthon is elkészíthető. Most megmutatjuk a legjobbakat.

Ha nyár, akkor fagylalt! Különösen igaz ez, ha a hőmérséklet napról-napra egyre feljebb és feljebb kúszik és nincs mivel lehűteni magunkat. Bár tény, hogy kismillió otthon elkészíthető fagylalt recepttel találkozhatunk az interneten, egy jól működő fagyigép megkönnyíti a dolgunkat, sokkal kevésbé macerás, ráadásul időt is spórolhatunk vele, arról nem is beszélve, hogy ma már mindenféle árkategóriában találunk megfelelő darabot. Megmutatjuk, mely otthoni fagyikészítő gépek a legjobbak a piacon a különböző árkategóriákban. 

10.000 forint alatt

Swirlio Big Boss fagyigép

A gép a kedvenc gyümölcseinkből pillanatok alatt elkészíti a hűsítő nyári finomságot

Hirdetés

Miért szeretjük?

A felhozatalból a legolcsóbb a Swirlio Big Boss fagylaltkészítő gépe, ami alig tízezer forintért lehet a miénk. A terméket rendkívül könnyű használni, a lényege az, hogy a tetején belehelyezett előre kiválogatott gyümölcsökbőlkészíti el a hűsítő édességet – így egyszerre lehet vele kielégíteni a napi gyümölcsbevitelt, teljesen egészséges és természetesen élvezhetjük a házilag készített fagylalt ízeit.

Hátrányok

A gép nem birkózik meg a gyümölcsök héjával, így mindent előre meg kell tisztítani ahhoz, hogy használni lehessen. Vagy pedig minden egyes használat után takaríthatjuk a tároló részt, mivel ott gyűlik össze a fel nem dolgozott gyümölcsmaradék. 

Kiknek ajánljuk?

A könnyen tisztítható eszköz könnyű és gyakorlatilag alig foglal helyet a konyhában, emellett pedig annyira egyszerű a használata, hogy még a gyerekeknek sem okoz gondot fagyit készíteni vele. A Swirlio gépe tökéletes kiegészítője lehet különböző baráti összejöveteleknek, medencés partiknak, vagy akár születésnapi zsúroknak egyaránt.

10.000-20.000 forint között

Swirlio sörbet- és fagyigép

A sörbet vagy a fagylalt készítésekor semmiféle édesítőszerre és adalékanyagra nincs szükség

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A már pár ezer forinttal drágább Swirlio termékkel már nem csak fagylaltot, hanem annak az „ősét”, sörbetet is készíthetünk otthon. A nagyon hasonló módszer alapján készülő sörbet jóval lágyabb, könnyebben csúszik, így akár két fogás közt, a gyermekeknek pedig napközben is tökéletes hűsítő lehet, anélkül, hogy elnehezítené a gyomrot. A Swirlio gép egyik nagy előnye, hogy semmiféle adalékanyagra, cukorra és egyéb édesítőszerekre nincs szükség a fagylalt vagy a sörbet elkészítése során, csak a gyümölcsökben lévő cukor járul hozzá az édes ízhez – így még egészségesebb és táplálóbb finomságokat készíthetünk

Hátrányok

A gép rosszul viseli, ha egyszerre több különböző fajta gyümölccsel szeretnénk dolgozni, ráadásul mindet jó előre alaposan le kell fagyasztani.

Kiknek ajánljuk?

Főleg azoknak, akik épp diétáznak, vagy valamilyen étel intoleranciában szenvednek, de nem szeretnének lemondani a fagylalt örömeiről. A kevésbé házias fagyirajongóknak is jó választás lehet, ugyanis akár mosogatógépben is mosható. 

30.000 forint felett

WMF KITCHEN többfunkciós fagyigép

Egy időben akár három különböző nyári hűsítő is elkészíthető a géppel

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A WMF KITCHEN fagylaltgépe meglehetősen nagy ugrás az előző kettőhöz képest, bár így is csak alig kell harmincezer forintnál többet fizetnünk érte, ami első látásra nem is tűnik olyan soknak ezért a konyhai eszközért. Főleg akkor nem, ha figyelembe vesszük, hogy a gép egyszerre három funkciót is képes ellátni: fagyit, vagy sörbetet, illetve fagyasztott joghurtot is tud készíteni, ráadásul akár egy időben is. A cég szerint tökéletes lehet akár családi fagylaltkészítésre is, ugyanis annyira kompakt és kiszámítható gépről van szó, hogy akár gyerekek is nyugodtan használhatják – nem szükséges szülői felügyelet. A gép mellé jár még egy fagyasztóedény és egy fagylaltkanál is, így téve teljessé az élményt.

Hátrányok

A használat előtt legalább tizenkét órán át fagyasztóban kell tartani a gyümölcsöket, ráadásul talán épp azért, mert több funkcióval rendelkezik, egyikben sem kiemelkedően profi: a joghurt túlságosan folyékony, a fagyi viszont gyakran kőkemény lesz.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretik a kiszámíthatóságot, a gép ugyanis egy intelligens időzítővel egyszerűsíti a dolgunkat, hiszen pontosan jelzi, hogy mikorra lesz kész az adott édesség és természetesen azt is, hogy ha elkészült.

100.000 forint felett

Klarstein Vanilla Sky időzíthető fagyigép

A gépen előre beállítható, hogy mikorra készüljön el a hűsítő édesség

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A Klarstein Vanilla Sky nagy előnye, hogy –ellentétben az olcsóbb eszközökkel – meglehetősen nagy, két literes tartállyal rendelkezik, így valóban az egész családot, vagy akár egy kisebb összejövetel résztvevőit is bőven ki tudjuk szolgálni az általa készített fagylalttal. A 180 wattos teljesítmény is számottevően jobb, mint az olcsóbb árkategóriás termékek esetében, sőt, a gép a fagyi elkészítése után automatikusan úgynevezett hűtő funkcióra kapcsol, hidegen tartva az elkészült édességet.

 

 

Hátrányok

A gép sajnos nem tudja sokáig hidegen tartani az elkészített fagyit, így sok esetben, ha nem azonnal, vagy egy-két órán belül fogyasztjuk el, akkor bizony érdemes hűtőbe tartani, hogy el ne olvadjon. 

Kiknek ajánljuk?

Akik szeretik előre elkészíteni az édességet: a géppel arra is lehetőség van, hogy előre beállítsuk, hogy milyen időpontban kezdje el készíteni a fagyit, szóval könnyedén időzíthetjük, hogy például mire hazaérünk, friss, jéghideg fagylalt várjon bennünket. Az persze kérdéses, hogy ezek a funkicók megérnek-e ennyi pénzt, de kétségtelen, hogy a Vanilla Sky kényelmesebb és gyorsabb, mint az olcsóbb társai.

700.000 forint felett

BQL-198 többfunkciós fagyigép

Napi huszonöt liternyi, három különböző ízű, állítható keménységű fagyit képes elkészíteni a gép

Hirdetés

Miért szeretjük?

Ez az asztali, lágyfagylaltot készítő, BQL-198 gép hihetetlen teljesítménnyel bír: óránként akár huszonöt liter fagyit is képes elkészíteni, ráadásul a beállításoktól függően, két különböző ízben – sőt, arra is van lehetőség, hogy a kettőt összekombinálva egy harmadik kombinációt is létrehozzunk. Bármi beállítható rajta, az időzőtől kezdve a fagylalt keménységéig.

Hátrányok

Nyilván nagy helyet foglal, ráadásul, ha nem gondolkodunk abban, hogy házi fagyizót nyitunk, a közel nyolcszázezer forintos ár is elrettentő tud lenni. 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak például akik nyári esküvőre készülnek, vagy a nyarat családi összejövetelek tucatjaival töltik majd – például egy családnak, hosszútávú befektetésnek tökéletesen megfelel ez a gép.