Konyha 2020. június 17.

A legjobb beépíthető sütők

Balázs Konyha 2020. június 17.
Miért vegyünk beépíthető sütőt és mire jó? Elmondjuk és mutatunk öt olyat, amelyek mindegyike egész biztosan feldobja a konyhádat.

A beépíthető sütő tulajdonképpen egy esztétikai és részben kényelmi megoldás. Ha jó helyre tesszük be, simán megússzuk a konyhai hajlongást, amikor meg akarjuk nézni, hogy kész-e már a kaja, vagy már szénné is égett és hát valljuk be, sokkal menőbben is néz ki, mint egy hagyományos főzőfelület+sütő kombós tűzhely. Cserébe, viszont jó eséllyel drágább is lesz, mint előbbi kollégája.

Mérni, mérni és mérni

Ez talán a legfontosabb tanács, amit sütővásárlás előtt adhatunk, hiszen ha nem tudjuk, hogy az általunk kiválasztott sütő egyáltalán elfér-e a konyhánkban, akkor postafordultával küldhetjük is vissza, ha csak nem fogadjuk be új tagként a feltűnően sikeres családunkba, hogy végre valakinek mondogathassuk, hogy nem vagy jó semmire, csak a gond van veled.

Szóval, ha tudjuk a sütő méreteit és találtunk neki megfelelő helyet a konyhában, akkor még az űrtartalma lehet érdekes.

Ha nem utáljuk egymást a világgal, akkor érdemes olyan 60-70 literes sütőnél kezdeni a nézelődést, hiszen ekkora belméretre mindenképpen szükségünk lesz, ha több embert akarunk élelmezni.

Az öntisztító

Klarstein Gusteau beépíthető sütő

Elektromos; Belső tér: 64 l; Ára: Kb. 170 ezer Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert nyolc funkcióval rendelkezik és van még benne időzítő és visszaszámláló is, ami nagymértékben megkönnyíti a sütést, ráadásul kevésbé leszünk hajlamosak benne felejteni az ételt. További menő tulajdonsága, hogy kvázi öntisztító.

Ez azt jelenti, hogy a program beindításakor a sütő ajtaja lezár, felhevíti magát 500 fokra és minden benne maradt maradékot, morzsát, zsírt, stb. teljesen eléget.

Rendelkezik továbbá elektronikus gyerekzárral is, ami igen jól tud jönni kisgyerekes családoknál.

Hátrányok

Kb. az első egy hónapban a gumitömítések előfordulhat, hogy kellemetlen szagot árasztanak, de ez el fog múlni.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik nem, vagy csak módjával akarnak sütőt takarítani.

A profi, de megfizethető

Bosch HBF133BR0 beépíthető sütő

Elektromos; Belső tér: 66 l; Ára: Kb. 80 000 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Könnyen kezelhető, van öt funkciója, gyerekzára, illetve gyorsan felmelegszik és ami még fontosabb, hogy egyenletesen süt.

Rendelkezik továbbá visszaszámlálóval és úgy teljes egészében is megbízhatóan működik.

Külön jó pont nála, hogy a Bosch márkaszervízek közismertek a precíz és gyors munkájukról, így ha valami gikszer adódna vele, az se jelent feltétlenül tragédiát.

Hátrányok

Amikor kiválasztjuk a helyét, készüljünk fel rá, hogy a hálózati kábele mindössze egy méter hosszú, illetve csak egy darab sütőtálcát adnak hozzá, ami nem valódi hátrány, csak ha többre volna szükségünk, akkor azt nekünk kell pluszban beszereznünk.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik nem érdekeltek annyira a csillivilli extrákban, hanem csak egy jó és megbízható sütőt szeretnének.

A hobbipékek kedvence

Electrolux EOD6P71X beépíthető sütő

Elektromos; Belső tér: 72 l; Ára: Kb. 140 000 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Ha már hobbipékeskedés, akkor célszerű azzal kezdeni, hogy rendelkezik gőzsütéses funkcióval, ami elsősorban a klasszikus, pékségbeli sütemények és kenyerek minőségéért felelős, így ha célunk a hibátlan kifli előállítása, akkor nem kell tovább sütőt keresnünk hozzá.

Jár hozzá maghőmérő is, ami a húsos szekciónak fog örömet okozni, nincs többé félig kész, vagy túlsült pecsenye, ez a cucc pontosan megmondja, hogy hol tartunk a folyamatban.

Mindezek mellett öntisztító is, tehát egy könnyed hamu kisöpréssel letudhatjuk a tisztítást és búcsút inthetünk a sütősúrolásnak.

Hátrányok

Az ajtaja néha makacskodik, de ez csak annyit jelent, hogy olykor nehezebben nyílik.

Kiknek ajánljuk?

Húsmániásoknak és szabadidős pékeknek.

Az energiatakarékos

AEG BES351110M beépíthető sütő

Elektromos; Belső tér: 71 liter; Ára: Kb. 110 000 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Azért mert az új légkeringető rendszernek köszönhetően a megfelelő sütéshez szükséges hőmérséklet 20 százalékkal alacsonyabb, így ezzel időt (hamarabb bemelegszik) és pénzt (kevesebbet fogyaszt) takarítunk meg.

Van öntisztító funkciója és egyszerre akár többféle ételt is készíthetünk benne.

Megbízhatóan és egyenletesen süt.

Hátrányok

Nincs benne gyerekzár és bevágódást gátló féket se tettek bele, így próbáljuk inkább nem csapkodni a sütő ajtaját.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akiknek a gazdaságos üzemeltetés is van olyan fontos, mint a finom ételek.

A csendes óriás

Beko BIM35300XMS beépíthető sütő

Elektromos; Belső tér: 82 l; Ára: Kb. 80 000 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert olyan halkan dolgozik, hogy gyakorlatilag csak az íncsiklandó illatokból tudjuk meg, hogy történik valami a konyhában.

Emellett extra nagy sütőtérrel rendelkezik, így akár a világ legnagyobb pulykáját is megsüthetnénk benne.

Van emellett továbbá öntisztító funkciója, valamint a felületét ujjlenyomatmentes réteg védi, így kívülről sem kell suvickolni. Mindezek mellett még csak nem is mondható drágának.

Hátrányok

A gyerekzár a gombokat nem zárja le.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akiknek fontos, hogy a sütő ne legyen zajos és közben szeretnek hatalmas darab bármiket beletömködni, hogy megsüssék.

Keresés az oldalon