A legjobb alkalmazások iskolakezdéshez

Balázs
Közeledik a szeptember és vele együtt az iskolakezdés, lássuk, hogy mennyire könnyíti ezt meg nekünk a 21. század!

Gyerekkoromban mindig utáltam, amikor már augusztus közepén elkezdték tolni a felnőttek, szülők, nagyszülők a “mindjárt itt az iskola” dumát, hiszen még hetek voltak hátra a nyári szünetből, minek ezzel zsibbasztani már most, tökre elég lesz, ha szeptember elsején emlékeztetnek, hogy suliba kéne menni.

Persze akkor még annyira nem érdekelt, hogy ahhoz, hogy én suliba tudjak menni szeptemberben, nem árt a szülőknek már augusztusban rákészülniük, hiszen nem a semmiből manifesztálódik elő az új táska, tolltartó (egyáltalán használ ma még bárki is tolltartót?), üres füzet, stb.

Hála a 21. századnak és az alkalmazásokkal teli világunknak, ma már van egy csomó lehetőség arra, hogy megkönnyítsük a fiatalok számára a kellemetlen átmenetet az önfeledt szünidőből a szürke tanulós hétköznapokba.

Az alvásszabályzó

Sleep Cycle alvásciklust beállító alkalmazás

Kompatibilitás: iOS & Android; Ára: Ingyenes, de van lehetőség az alkalmazáson belül extrák vásárlására

Hirdetés

 

Lássuk be, nehéz elég alváshoz jutni, ha iskolába járunk. A késő esti tanulás és a kora reggeli órák között lehetetlen annyi alvásra szert tenni, amennyi ránk férne. Tegyük a lehető legkönnyebbé az ébredést a SleepCycle segítségével, hogy a reggeli frissességet ne csak ócska szövegként éljük meg.

Rengeteg hatékony ébresztőalkalmazás létezik, amik gondoskodnak arról, hogy reggel felkeljünk, a SleepCycle azonban egy lépéssel tovább megy intelligens alváskövetőjével és ébresztőjével.

A SleepCycle figyeli az alvási szokásainkat – csak akkor ébreszt, amikor könnyű alvási szakaszban vagyunk. Emellett biztosítja, hogy ébredéskor mindig kipihentnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nem értük el a kívánt alvásórák számát. Az alkalmazás olyan prémium funkciókat is biztosít, mint az esti mesék, elalvást segítő történetek könyvtára, relaxációs útmutatók és a nyugodt alvást elősegítő hangok.

A lelkiismereted digitális őrzője

Forest koncentrációt segítő alkalmazás

Kompatibilitás: iOS, Android & Chrome böngésző; Ára: A böngészős verzió ingyenes, a mobilalkalmazás ára pedig kb. 600 Ft

Hirdetés

 

A Forest gyorsan az egyik kedvenc fókuszalkalmazásoddá válhat. A Forest arra ösztönöz, hogy egy virtuális fa növesztésével ne engedd a figyelmed elkalandozni. Nem zár ki a webhelyekről és alkalmazásokból, sokkal aljasabb eszközökkel szuttyongatja a lelkiismereted. Minimum harminc percig tart, amíg a fád megnő és hozzáadódik az erdődhöz.

Ha azonban ezen idő alatt megnézed a telefonodat, vagy feketelistázott webhelyet (beállíthatod, hogy mik azok az oldalak, amiket tanulás közben nem kéne nézegetned, kezdheted is a közösségi médiával) látogatsz meg, a fa elpusztul.

Amennyiben képes vagy felnevelni egy fát, azért virtuális érméket kapsz jutalom gyanánt. Ezeket a megszerzett érméket arra fordíthatod, hogy valódi fát ültess a világ problémás pontjain. Ez az alkalmazás tökéletes arra, hogy elkerüld a telefonodat és annak zavaró hatásait, miközben az iskolai projekteken dolgozol.

Aki jegyzetel helyetted

Voice Notebook beszédet írássá alakító alkalmazás

Kompatibilitás: iOS & Android; Ára: Ingyenes, de lehetőség van prémiumszolgáltatások megvásárlására, ami 1 090 Ft.

Hirdetés

 

A Voice Notebook egy teljes viszonylag teljeskörűen működő beszéd-szöveg alkalmazás Androidra. Legfontosabb funkciói közé tartozik az automatikusan helyettesített szavak és írásjelek testreszabható listája, a hangvezérelt visszavonás parancs, valamint a szövegfájlok importálásának lehetősége a fájlkezelőkből és a Google Drive-ból. Az alkalmazás emellett a képernyőn megjelenő szó- és karakterszámlálót is kínál az összes hangjegyzethez és diktáláshoz.

Külön menőség, hogy a Voice Notebook elég jól tud magyarul is, kisebb hibákkal ugyan, de összességében jól érthetően adja vissza írásban a hosszabb szövegeket is.

Az alkalmazáson belüli vásárlások feloldják a hozzáférést az energiatakarékos üzemmódhoz, a mindig bekapcsolt non-stop diktálási lehetőséghez és a fájlok átviteléhez használható Bluetooth-támogatáshoz.

A szerkesztő

Hemingway szerkesztő alkalmazás

Kompatibilitás: Windows & MacOS; Ára: Ingyenes

Hirdetés

 

Fantasztikus, ha van egy barátod, aki átolvassa a dolgozatodat, mielőtt elküldöd – de mi van, ha az esszéidet olvasó barátod a saját dolgozatával van elfoglalva? Lépj be a Hemingwaybe, egy olyan weboldalba, amely részletesen lebontja az írásodat, és tippeket ad arra, hogy mire kell figyelned a szerkesztés során.

Nem helyettesíti tökéletesen a szerkesztőt, de remek módja annak, hogy segítsen a fogalmazásmódod gördülékenyebbé válásában, valamint kiszűri az esetlegesen elkövetett gépelési vagy helyesírási hibákat is.

Az egyetlen hátulütője az alkalmazásnak az, hogy csak angolul tud, de éppen ezért humánmegoldás híján az angolszakos bölcsészek legjobb barátja lehet.

A pénzügyi felügyelő

Mint kiadásfelügyelő program

Kompatibilitás: Android & iOS; Ára: Ingyenes, az alkalmazáson belül vásárolható prémiumszolgáltatásokkal.

Hirdetés

 

A diákhitelek manapság az egyetemi élet részei. Tanuljuk meg már idejekorán, hogyan kell költségvetést készíteni, és az élet könnyebb lesz. A pénzed kezelése a Mint segítségével lazán megoldható. Az ingyenes személyes pénzügyi menedzsert összekapcsolhatjuk az összes bankszámlánkkal a pontos és aktuális pénzügyi információkért, valamint használhatjuk a költségvetés beállításához (és betartásához is).