14 kutyajáték, amivel lekötheted otthon kedvenced

Fatima
Azt szokták mondani, a kutya az ember legjobb barátja – néha persze a tanítója, gyakran a gyereke, sokszor a legnagyobb vigasza –, éppen ezért minden négylábú társunk megérdemli a törődést. Mutatjuk a legjobb játékokat és kellékeket, amivel biztosan lesz jó pár mókás percetek.

Bármerre járnak a szülők, mindig ott zakatol a fejükben, hogy egy kis aprósággal, ajándékkal meglepjék a gyerekeiket – ez a kutyatartóknál sincs másképp. Finom jutalomfalatra, plüssjátékra vagy labdára mindig szükség van, hiszen tudjuk, mekkora örömet okozunk ezekkel a kedvenceinknek. Persze nemcsak ajándéktárgyakkal és nasival kell elhalmozni őket, hanem figyelemmel és gondoskodással is. 

Összegyűjtöttünk hasznos kellékeket, amik hozzájárulhatnak a kutyák testi-lelki fejlődéséhez és tanulásához, az intelligenciájuk növeléséhez, vagy éppen a gyógyulásukhoz, kényelmükhöz. Ezek segítségével játszva tanulhattok, miközben jól szórakoztok a kiskedvenceddel.

Fotó: Zooplus

Labdából, frizbiből sosem elég

A labda az egyik olyan örökzöld, amit egyszerűen nem tudnak megunni. Futkosni egy guruló gömb után valóban nagy muri, van azonban egy játék, ami még szórakoztatóbb. A Chuckit! Erratic Ball szeszélyes labda nem kerek, hanem sarkos, tompa élekkel ellátott formát ölt. Megállás nélkül lendületben tartja az ebet, ugyanis összevissza pattog. Ezzel jó időre leköthetjük a kedvencünket akár a lakásban, akár szabadtéren. Ugyancsak lefoglalja a négylábúakat a Snacklabda, aminek a belsejében lévő alagútrendszer a finomságok adagolására, kiadására hivatott önzáródó nyílással; tréninghez, kiképzéshez ideális.

A másik kedvenc ugye a frizbi, amivel viszont az a baj, hogy roppant veszélyes, akár kárt is tehet a kutya fogazatában. A Kong Flyer modellje viszont stabil, rugalmas és natúr gumiból készült, kialakításának köszönhetően elkerülhetők az olyan szájüregi sérülések, amilyeneket az éles peremű műanyag frizbik okozhatnak. Ha már a kutya szájánál tartunk, a Piggy Pig fogínymasszírozó kutyajáték nagyszerű kiegészítője lehet a játékgyűjteményének. Egy ide-oda pattogó labda, ami játék közben a kutya fogait is ápolja.

 

 

Kinti móka

A KONG Classic egy igazi klasszikus a kutyajátékok között, amely kialakításának köszönhetően alkalmas kiadós rágcsálásra és játékra egyaránt. Ide-oda pattog és ráadásul még snackkel is megtölthető, a fenti két termék elegye. Kültéren és beltéren egyaránt alkalmazható. Ami viszont a nyár közeledtével egyre aktuálisabb, az egy kutyamedence. Többféle méretben lehet kapni, nagy ellenállóképességű műanyagból, megerősített oldalfallal készül és légkamrák nélkül, stabilan áll a helyén. Ez nemcsak arra jó, hogy lehűtse a forróságban az ebet, hanem az orvosi beavatkozáson átesett állatnak is segít a felépülésben, például ha műtötték a lábát, csípőjét. Nagyszerű terápia, fokozza az izmok rehabilitációját, emellett jó kikapcsolódás is.

Ugyancsak jól jöhet a kertben, udvaron az alábbi itató, melyből szökőkútszerűen jön a víz, amint kutya a pedálra lép. Csak csatlakoztatni kell a slagra, 2 különböző fúvókával rendelkezik az alacsony és magasabb szökőkúthoz, vidám megoldást nyújt kutyáknak, míg a gazdi kertészkedik.

 

 

Praktikus kellékek

A meleg időben nemcsak a medence, hanem a hűtőmatrac is jó megoldás a kutyák számára, ráadásul ezt bármikor magunkkal vihetjük – akár a túrázásra is. Nem kell előzetesen lehűteni vagy fagyasztani, azonnal használható. Csupán egy hűvös helyre kell tenni a matracot, a benne lévő gél pedig lehűl és segít a kutya testhőmérsékletének szabályozásában. A másik szőnyegnek ezzel szemben teljesen más a funkciója: ideális interaktív kutyajáték, amelynek használatával – a snackek, finomságok szaglás segítségével történő felkutatásával – trenírozható az állat szagérzéke.

A harmadik termék hasznos lehet olyan kutyáknak, akik pillanatok alatt habzsolják az ételt. A különböző mélyedések és hézagok azt szolgálják, hogy az állat lassabban egyen, egyúttal javítja a koncentrálást, az intelligenciaszintet, és némi ügyesség és türelem is kell hozzá, hogy kihalássza a falatokat az útvesztőből.

 

Fejlesztő játékok

A Zoolove játék egy 10 mélyedéssel ellátott fatábla, melynek rekeszeibe finomságokat lehet helyezni. Az üregek fa tolókákkal fedhetők le, mancsával vagy orrával könnyen tud kezelni, ide-oda mozgatni. Hasonló elven alapul a Trixie Dog Activity Flip Board kutyajáték annyi eltéréssel, hogy különböző nyitási technikák és nehézségi fokok vannak, amik még inkább türelemre késztetik a négylábút. Aki szereti az itt a piros, hol a piros játékot, és a kutyájával is kipróbálná, annak jó választás a Karlie Doggy Brain Train 2-in-1 intelligenciajáték, ami szintén az előbbiekhez hasonló szabályok alapján működik.

Még összetettebb gondolkodást kíván meg a Trixie Dog Activity Memory Trainer, ugyanis a kedvencünknek rá kell jönnie az etetőautomata és a kioldó szerkezet közötti összefüggésre. Miután megnyomta a gombot,  felhangzik egy szignál, amit egy kis gyakorlás és tapasztalás elteltével azzal fog társítani, hogy egy finomság vár rá az arra szolgáló rekeszben. Miután kiismerte a rendszert, érdemes egyre távolabb és távolabb tenni a kioldó szerkezetet az etetőtől. Egyébként két kutya etetésére, összeszoktatására is alkalmas, ugyanis mindkettő számára külön hangjelzést lehet választani, hogy egyedi szignálhoz szokjanak.