Mivel hűtsük a kutyát a hőségben?

Marci 2019. július 10. Otthon
A huzamosabb ideig tartó nagy meleg nem csak minket, hanem a háziállatainkat is megviseli. Ebben az összeállításunkban arra keressük a megoldást, hogy mivel lehetne ezt kutyáink számára valamivel elviselhetőbbé tenni.

A mellény

Petacc mellény

Ára: Kb. 7 000 Ft.

Hirdetés

 

Részletek

 • Súly: 331 g
 • Méretek: 59 x 90 x 66 cm
 • Szín: Kék

Miért szeretjük?

Mert az addig szánalmasan lihegő kutyánk szinte azonnal megtáltosodik, ahogy ráadjuk ezt a kis mellényt. Ez egy többrétegű cucc, ami úgy van kitalálva, hogy míg a felső réteg eloszlatja a hőséget, felgyorsítja a párologtatási folyamatot és visszaveri a napfényt, addig a középső réteg segíti a szellőzést, a legbelső pedig egy puha hűsítő hatást gyakorol az ebünkre. A mellény felcsatolható, így szorosan illeszkedik, és nem hagyja, hogy a kutya kiessen belőle.

Hátrányok

A jelenleg kapható méret a közepes illetve viszonylag nagy termetű állatokhoz ideális (agár, Bordeaux-i dog, husky, vizsla, stb.), a kisebb kedvenceinknek túl nagy lesz. Fontos arra is odafigyelni, hogy ne hagyjuk rajta sokáig a kutyán, mivel a mellény működési elve az, hogy először be kell vizezni és úgy ráadni az állatra, viszont, ha a nedvesség elpárolgott, onnantól kezdve az is csak melegít, úgyhogy érdemes gyakran cserélni.

Kiknek ajánljuk?

A közepes/nagy termetű kutyák gazdáinak.

A fagyi

Marhahúsos fagylalt

Ára: 690 Ft.

Hirdetés

 

Részletek

 • Energia érték: 4,1 MJ/kg (98 kcal/100 g)
 • Nedvességtartalom: 80%
 • Nyers fehérje: 8.5%
 • Nyers zsír: 6.0%
 • Nyers hamu: 0.65%
 • Nyers rost: 1.0%

Miért szeretjük?

Mert ez a természetes összetevőkből készült, adalék és színezőanyagoktól mentes marhahúsos fagylalt tökéletes frissítő lehet a négy hónaposnál idősebb kutyáink, illetve macskáink számára. Külön értékelendő, hogy a dolog fagyi jellegéért felelős joghurt laktózmentes, így tényleg kockázat nélkül fogyaszthatják házi kedvenceink.

Hátrányok

Jelenleg a cég honlapjáról csak úgy lehet megrendelni a terméket, ha azért elmegyünk a megadott átvételi pontok valamelyikéhez.

Kiknek ajánljuk?

Bárkinek, aki ilyesmivel szeretne kedveskedni a négy hónaposnál idősebb kutyájának vagy macskájának.

A matrac

Green Pet Shop kutyahűsítő matrac

Ára: Kb. 30 000 Ft.

Hirdetés

 

Részletek

 • Méretek: 76 x 51 x 0.5 cm
 • Csomag súlya: kb. 10 kg

Miért szeretjük?

Ez a spéci géllel feltöltött matrac azt tudja, hogy ráheveredik az állat és érintésre egyből bekapcsol, majd hűteni kezdi a lihegő kutyust. Nagyjából három órán át használható és utána körülbelül 20 perc töltés kell ahhoz, hogy újra használni lehessen. Ráadásul ehhez se vízre, se elektromosságra, se hűtésre nincs szüksége. A matrac által adott hűsítés nem csak a hőség ellen jó, hanem az izom, illetve ízületi fájdalmakkal küszködő idősebb állatok fájdalmainak enyhítésére is kitűnő.

Hátrányok

Figyeljünk oda, hogy sose tegyük ki a napra, vagy hőforrás közelébe, mivel az negatívan befolyásolhatja a matrac hűsítő kapacitásának élettartamát.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnének segíteni a hőségtől szenvedő legjobb barátjukon, vagy idős kutyussal rendelkeznek.

A tálka

Petmaker tálka

Ára: Kb. 3 000 Ft.

Hirdetés

 

Részletek

 • Méretek: 24 x 24 x 6 cm
 • Csomag súlya: kb. 0,5 kg

Miért szeretjük?

Mert ez a kis tálka tökéletes arra, hogy akár hosszú órákig is hidegen tartsa háziállatunk ételét, vagy vizét. A tálkában a felülete alatt van egy adag, az állatra nem ártalmas hűtőgél és az tartja barátságos hőmérsékleten a beletöltött, kb. fél liter ételt, vagy vizet. A tálka külső pereme egyébként nincs rosszban a mosogatógéppel, simán bele lehet tenni.

Hátrányok

Lehetne nagyobb is, rendes méretű kutyának ez egész biztosan kevés, szóval inkább a kisebb kollégáik számára lehet hasznos.

Kiknek ajánljuk?

Apró termetű kutya, illetve macskatulajdonosoknak.

A medence

Midlee kutyamedence

Ára: Kb. 40 000 Ft.

Hirdetés

 

Részletek

 • Méretek: 120/160 cm átmérő
 • Csomag súlya: kb. 5 kg

Miért szeretjük?

Mert ezzel nincs több dolgunk, mint felállítani valami árnyékos helyen, megtölteni vízzel és hagyni, hogy a kutya, a macska, vagy esetleg a gyerek átpancsolja benne a kellemetlenül meleg részét a napnak. Két méretben is kapható, a kisebbik verzió úgy a közepes termetű kutyákig megfelelő, ha ennél nagyobb ebünk van, érdemes a 160 centiméteres átmérőjűt megvásárolni. Külön jóság benne, hogy a medence oldalai PVC-ből vannak, így nem olyan könnyű szétkapni azt.

Hátrányok

Ha a kutya nincs oda a vízért, akkor nem fog sokat érni.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, ahol a kutya nem tortúraként éli meg a fürdetést.

Keresés az oldalon