Több részlet is kiszivárgott az új iPhone 15-ről

Várhatóan ősszel jelenik meg az iPhone 15-széria, ami körül eddig is sok találgatás látott napvilágot. Egy kiszivárgott modell miatt most több pletyka végére is pontot tehettek.

Azt továbbra sem tudni, hogy az Apple a hamarosan érkező iPhone 15 Pro csúcskategóriás telefonját Maxnak vagy Ultrának fogja-e hívni. Számos más találgatásra viszont választ kaphattak azt almás készülékek rajongói – írja  a PCWorld.

Ezt lehet tudni az iPhone 15 széria csúcsmodelléról

Az Unbox Therapy YouTube-csatornán a napokban jelent meg az a videó, amiben a hamarosan megjelenő 15-ös széria legnagyobb tudású készülékének szerkezeti modelljét mutatták be. A korábbi pletykák igaznak bizonyultak abban a tekintetben, hogy az új készülék titán házat fog kapni.

Sokak örömére változni fog a készülék alján lévő hálózati csatlakozó, így a korábbi lighting kábeleket az egyre inkább elterjedő USB-C fogja felváltani.

Ez minden bizonnyal egy elkerülhetetlen lépés volt az Apple részéről, mivel az Európai Parlament is elfogadott egy törvényt, ami szerint az Európai Unióban értékesített minden mobiltelefont, táblagépet és digitális fényképezőgépet USB-C csatlakozóval kell ellátni 2024 végére.

Azok a kiszivárgott információk is biztosnak tűnnek,miszerint eltűnik az új iPhone készülékről a 2007 óta alkalmazott némító kapcsoló. Helyére egy konfigurálható akciógomb kerül. Az alatta lévő fizikai hangerőszabályzók viszont továbbra is a készüléken maradnak.

Az iPhone 15 Pro Max/Ultra a kiszivárgott modellje szerint 1 milliméterrel keskenyebb lesz az iPhone 14 Pro készülékhez képest. Cserébe a mostani 7,91 helyett 8,37 milliméterre nő a vastagsága, ami az új periszkópos kamera miatt is elkerülhetetlen volt.

Az Apple várhatóan ősszel mutatja be az új szériát, melynek készülékei az A16 Bionic chipjével lesznek felszerelve.