Kütyü 2021. szeptember 14.

Ezeket a termékeket mutatta be az Apple - listán az árak

Fatima Kütyü 2021. szeptember 14.
Véget ért az őszi Apple esemény, lehullt a lepel a legújabb készülékekről. Lássuk, mik és mennyiért kerülnek hamarosan a boltok polcaira.

Hatalmas izgalommal, nagy újítással, de késve érkezett meg tavaly az iPhone 12-es széria, idén azonban pont időben, némileg felfrissülve jött az iPhone 13 család. Az Apple állítása szerint a 6,1 hüvelykes iPhone 13-ba és az 5,4 hüvelykes 13 minibe került az eddigi legcsúcsabb duplakamera-rendszer, mindkettő megkapta az A15-ös chipet, és az akkumulátorjaik is tovább bírják (akár 2,5 órával hosszabb aksiidő az iPhone 13-mal, és akár 1,5 órával hosszabb aksiidő az iPhone 13 minivel). A kijelző még mindig szupererős, hála az iPhone 12-ből már jól ismert Ceramic Shieldnek, és a dizájn is nagyjából azonos – kivéve a kamerák elrendezését: az objektíveket 45 fokban elfordították, hogy a teljesen új tervezésű kamerarendszeren elférjen az eddigi legjobb duplakamera-rendszer – benne a legnagyobb érzékelővel, amit széles látószögű kamerába valaha tettek. Helyet szorítottak a szenzor­­­­­­­­­­­­­mozgatásos optikai képstabilizáló technológiánknak is, az ultraszéles látószögű kamera pedig gyorsabb érzékelőt kapott. Az új, ultraszéles látószögű kamera 47%-kal több fényt enged be, így a fotók sötétebb részei is részletgazdagabbak, éjszakai módban a kamera auto­ma­ti­ku­san a gyenge fény­viszonyokhoz igazítja a beállításokat, hogy felvételek világosak, élesek és színtelítettek legyenek. Az új szenzormozgatásos optikai kép­stabilizálással a képek akkor sem mozdulnak be, ha a kép készítőjének megremeg a keze, a Portré módban pedig immát hatféle kreatív megvilágítási effektből lehet válogatni.  

A profi filmesek előszeretettel alkalmazzák az átélezésnek nevezett technikát – vagyis a fókusz egyik tárgyról a másikra való áthelyezését – a nézők figyelmének irányítására. Az iPhone-nal felvett videókban mostantól egyszerűen bevethetjük ezt a történetmesélési technikát.

A Filmszerű móddal Dolby Vision HDR‑ben is fel lehet venni videókat, a mélység­élesség-effekt pedig akár utólag is módosítható. Még lehetne sorolni egy-két finomságot a hátsó kamerákkal kapcsolatban – ezekre a Pro és Pro Max készülékeknél még kitérünk -, ám most az előlapi kameráról is essen pár szó. A TrueDepth kamerarendszer a hátoldali kameráknál már jól ismert funkciókkal – Filmszerű mód, Fotografikus stílusok, Dolby Vision HDR-felvétel, Portré mód, Szelfik Éjszakai módban, Smart HDR 4, Deep Fusion – új szintre emeli a szelfizést. Az iPhone 12 után ez is természetesen megkapta az 5G-t és a MagSafe technológiát, ám nagy váltás, hogy már 128 GB tárhelye van a belépő szintű modelleknek is.

Fotó: Brooks Kraft / Apple Inc. / AFP

Néhány szóban az iOS 15-ről:  beszélgetés közben is megoszthatunk FaceTime-on filmeket, zenét vagy bármit, ami a képernyőn van. Kiszűrhetünk minden olyan értesítést, ami nem kapcsolódik az épp végzett feladatodhoz, hogy fókuszáltak maradhassunk. A képeken megjelenő szövegeket többféle módon felhasználhatjuk, például üzenet küldéséhez, hívás indításához vagy navigációhoz. Talán még a színekről: az iPhone 13 és 13 mini rózsaszín, kék, éjfekete, csillagfény és piros színben lesz elérhető.

Előrendelhetők szeptember 17-én 14:00 órától, kaphatók szeptember 24-től.

Árak:

 • iPhone 13 mini (128 GB): 294 990 forint
 • iPhone 13 mini (256 GB): 334 990 forint
 • iPhone 13 mini (512 GB): 422 990 forint
 • iPhone 13 (128 GB): 334 990 forint
 • iPhone 13 (256 GB): 374 990 forint
 • iPhone 13 (512 GB): 462 990 forint

Fotózseni iPhone 13 Pro és Pro Max

A 6,1 hüvelykes iPhone 13 Pro és a 6,7 hüvelykes 13 Pro Max rozsdamentes nemesacél kerettel, Ceramic Shielddel, frenetikus képességű kamerarendszerrel, ProMotion technológiás vadonatúj OLED‑kijelzővel, a világ leggyorsabb okostelefon­chipjével és sokkal hosszabb aksiidővel érkezik hozzánk. A szuper­intelligens szoftver a fotózás és a videózás teljesen új módjainak nyit utat – állítja az Apple. A makrofotózással még a legapróbb részletek is látszanak, de makro­videók felvételére is lehetőség nyílik – akár lassítva, akár time‑lapse‑ként. Az éjszakai fotózás sem téma az iPhone 13 Prónak és Pro Maxnak, ugyanis a széles látószögű kamera nagyobb rekeszt és eddigi legnagyobb érzékelőnket hozza a képbe – sőt a LiDAR-szkennert is beveti az Éjszakai módú portrék készítésekor. Az ultraszéles látószögű kamera nagyobb rekeszt, gyorsabb érzékelőt és vadonatúj autofókusz-rendszert kapott, és már a telefotó-kamerát is használhatjuk Éjszakai módban. Elvileg a széles látószögű kamera 2,2‑szer, az ultraszéles látószögű kamera pedig 92%-kal több fényt enged be, hogy jobb fotókat és videókat készíthessünk. 

Az új telefotó-kamera háromszoros optikai zoommal és 77 mm-es fókusz­távolsággal rendelkezik – ez nagyszerű a klasszikus portré­fotózáshoz, és segít, hogy távolról is élesebb képeket és videókat készíthessünk.  

Elérhető a filmszerű mód, és a szelfik is izgalmasabbak lehetnek. Na de ne csak a kameráról zengjünk ódákat (noha tagadhatatlan, hogy a fotózás és a videózás élményének feltuningolása volt az Apple célja), essen szó arról is, hogy 1 TB-s tárhellyel is kaphatók a Pro készülékek, 120 Hz‑es adaptív frissítésű kijelzővel látták el őket, ráadásul már említettük, hogy az akksi miatt sem kell aggódni. Mit jelent ez? Elvileg 2,5 órával hosszabb aksiüzemidőt biztosít az iPhone 13 Pro Maxszal, és akár 1,5 órával hosszabb aksiüzemidőt a 13 Pro. Az 5G, MagSafe, iOS 15 itt sem maradhatott el, ahogy a színpompázás sem: a két készülék rierrakék, ezüst-, arany- és grafitszínben lesz kapható.

Előrendelhető szeptember 17-én 14:00 órától, kapható szeptember 24-től.

Árak:

 • iPhone 13 Pro (128 GB): 424 990 forint
 • iPhone 13 Pro (256 GB): 464 990 forint
 • iPhone 13 Pro (512 GB): 552 990 forint
 • iPhone 13 Pro (1 TB): 640 990 forint
 • iPhone 13 Pro Max (128 GB): 464 990 forint
 • iPhone 13 Pro Max (256 GB): 504 990 forint
 • iPhone 13 Pro Max (512 GB): 592 990 forint
 • iPhone 13 Pro Max (1 TB): 680 990 forint

Apple Watch Series 7

Az Apple új okosóráját az eddigi legstrapabíróbbként emlegetik – hát ez majd kiderül… Ami viszont tény, hogy öt új színben kapható: zöld, kék, piros, csillagfény és éjfekete (az iPhone 13 és 13 mini színeihez igazodva). Noha dizájnváltás nem történt, nem kaptuk meg a várva várt szögletes kialakítást, azért történt előrelépés: például nagyobb lett a kijelző és kisebb a káva. Egy teljes műszaki áttervezéssel sikerült 40%-kal kisebbre venni a peremeket, így a Series 6-hoz képest közel 20%-kal nagyobb felületet kaphatott a kijelző – ugyanez a Series 3-hoz viszonyítva több mint 50%-ot jelent. Mit kapott még? Megmaradt a mindig bekapcsolt Retina kijelző, 50%-kal vastagabb óraüveg, gyorsabb töltés. Ami még érdekes lehet, az persze az egészségügyi funkciók: véroxigén­szintet, pulzust mér, EKG‑t készít, de alváskövetéssel vagy a Tudatosság appal is nagyobb rálátást kínál az egészségünkre, és még edzeni is segít a maga módján.

Ha minden igaz, ősszel érkezik…

Új iPad mini is lesz

Az iPad mini is megkapta a szögletes dizájnt, ráadásul kijelzője már a teljes előlapot kitölti. A 8,3 hüvelykes Liquid Retina kijelző True Tone technológiát és széles, P3 szín­tartományt használ rendkívül alacsony tükröződéssel, így a szövegek élesek, a színek pedig élénkek rajta, bármilyen körülmények között is nézzük. A már jól megszokott módon, mágnesesen csatlakozik a második generációs Apple Pencil az iPad mini olda­lához, a Touch ID pedig a felső gombba került a gyors, egyszerű és biztonságos azonosításhoz. Megkapta az 5G támogatást és a Wi‑Fi 6-ot, így biztosan hasítunk majd a neten.

A sokoldalú USB‑C-vel nemcsak tölthetjük, hanem kiegészítőket is csatlakoz­tathatunk a készülékhez – zeneszerzéshez, céges teendőkhöz és sok más feladathoz.

Az iPad mini széles látószögű hátoldali kamerája a 12 mega­pixeles érzékelővel, a Focus Pixels techno­lógiával és a nagy fényrekesszel éles és élettel teli fotókat készít (vakut is kapott hozzá), míg az ugyancsak 12 megapixeles előlapi kamera Rivaldafénybe tesz videóhívások közben. Egyébként négy álomszép színben érhető el: asztroszürke, rózsaszín, lila és csillagfény.

Szeptember 24-től kapható.

Árak:

 • 64 GB (WiFi) – 199 990 forint
 • 256 GB (WiFi) – 259 990 forint
 • 64 GB (WiFi és 5G) – 259 990 forint
 • 256 GB (WiFi és 5G) – 319 990 forint

A hagyományos iPad újratöltve

Az A13 Bionic chippel minden gyorsabb – az üzenet­küldés, a neten való böngészés vagy egyszerre több app futtatása is. A 10,2 hüvelykes iPad nagyot lépett előre a kamera terén is: a 12 megapixeles ultraszéles látószögű előlapi kamera fel­turbózza a kép­minőséget, a hátoldalon található 8 megapixeles széles látó­szögű kamera pedig éles, élettel teli képeket és videókat készít. Természetesen ehhez is csatlakoztatható Apple Pencil és Smart Keyboard, nagy újdonsága azonban, hogy 64 GB tárhelyet kapott a belépő szinten. Asztroszürke és ezüst színekben kapható majd.

Árak:

 • 64 GB (WiFi) – 134 990 forint
 • 256 GB (WiFi) – 194 990 forint
 • 64 GB (WiFi és LTE) – 184 990 forint
 • 256 GB (WiFi és LTE) – 244 990 forint

Keresés az oldalon