Gyereknapi ajándékok: 10 szuper ötlet 10 ezer forint alatt

Turi Dániel
Május utolsó vasárnapja, vagyis a gyereknap, sok család életében fontos dátum – rengeteg program és szórakoztató esemény várja ilyenkor a kicsiket. Most viszont olyan ajándékötleteket mutatunk, amik nem csupán ezt a napot, de az év többi napját is igazi gyereknappá varázsolhatják!

Nincs olyan gyerek, aki ne imádna játszani és ne szeretné az ajándékokat – különösen akkor, ha gyereknapról van szó. Ezért most összegyűjtöttük azokat az ötleteket, amikkel nem csupán a gyereknap alkalmával, de az év minden napján tökéletes szórakozásban és tanulásban lehet része a legkisebbeknek!

Neon asztali kosárlabda játék

Akár egyedül, akár párban, ez az asztali kosárlabda tökéletes lehet azoknak, akik egy egyszerű, de szórakoztató unaloműzőt keresnek a gyermeküknek. A labdajáték kicsinyített mása valóban rendkívül kicsi: mindössze harminc centi hosszú, így akár egy íróasztalon is könnyedén elfér, ennek ellenére mégis remekül el lehet ütni vele az időt. A két palánk lehetőséget nyújt arra is, hogy egymással versenyezve akár párban is lehessen vele játszani, ami pedig igazán különlegessé teszi az egészet, az az, hogy maga a pálya és a labdák is világítanak a sötétben – ez pedig egyértelműen a gyerekek kedvencévé teheti.

Neonszínű asztali kosárlabda

Az alig harminc centis játék akár egy asztalon is elfér és sötétben is lehet használni.

Hirdetés

Sötétben világító bunker

Melyik gyerek ne akarná magának a világ legmenőbb bunkerjét? Ezzel az egyszerű, mégis látványos és könnyen felépíthető játékkal ez az álom pillanatok alatt megvalósíthatóvá válik. A Fun Forts várépítő készlet azonban ennél sokkal többet is tud: az összesen harminchat gömbből és ötvenegy, harmincegy centis rúdból az űrhajótól kezdve a kastélyon keresztül szinte bármi megépíthető.

 

A játék így nem csak jó időtöltés, de

fejleszti a kreativitást, a problémamegoldó készséget és a szórakozásnak csak a fantázia szab határt.

A játék – ami kül- és beltéren is egyaránt használható – mellé jár egy 140*120 centis lepel is, de bármilyen otthoni lepedővel is letakarható. Az építőjátékot három év feletti gyerekeknek ajánlják.

Sötétben világító bunker

A bunkert többféleképpen, mindenki a saját fantáziája szerint építheti fel.

Hirdetés

Szórakoztató stratégia fiataloknak

A népszerű Blokus nevű társasjáték új verziója, a Blokus: Junior kifejezetten az általános iskolás korosztálynak szánta a cég. A játék ugyan sokban hasonlít az eredetire és ugyanúgy

szükség van komplexebb gondolkodásra a győzelem érdekében, a Junior verzió pörgősebb, gyorsabb vetélkedőket ígér.

A társas lényege, hogy egy négyzetrácsos táblára kell egymástól eltérő formájú és színű alakzatokat letenni úgy, hogy azok kapcsolódjanak az azt követőhöz – külön kikötés, hogy csak a sarkainál érintkezhetnek egymással.

 

A játék célja, hogy minél kevesebb fehér négyzetrács maradjon – a végén pedig nyilvánvalóan az lesz a nyertes, aki nagyobb felületet tudott befedni az alakzatokkal. A társas kifejezetten jó időtöltés különböző családi összejöveteleken, születésnapokon, de akár egy unalmas, szürke délutánt is képes feldobni.

Blokus:Junior - a logika játéka

A játék fejleszti a koncentrációs és a problémamegoldó készségeket is.

Hirdetés

Építőkocka a színek szerelmeseinek

A kifejezetten kisgyerekeknek szánt, nagyméretű Mega Bloks építőkockák új verzióját a cég elmondása szerint elsősorban kislányoknak szánta – hiszen ki mondta, hogy csak a fiúk lehetnek azok, akiket le lehet foglalni nyolcvan építőkockával? A játék készítői úgy alakították ki a darabjait, hogy tökéletesen illenek egymásba és szinte

bármi megépíthető belőlük: legyen szó egyszerű toronyról, házról vagy akár bonyolultabb állatokról, építményekről.

A különböző színek és formák garantáltan hosszú időre lefoglalják a kicsiket, fejlesztik a kreativitásukat – és ez persze nem csak a lányokra igaz, hanem bármelyik gyerekre, aki szeret színes építőelemekből valami egyedit alkotni. A kockák ráadásul egy praktikus, tépőzáras táskával érkeznek, így a játék szállítása sem okoz majd gondot.

 

MegaBloks építőkockák

A legegyszerűbb alakzatoktól a bonyolult épületekig bármi felépíthető a játékkal.

Hirdetés

 

Buborékfújó fűnyíró

A különböző buborékfújók mindig is nagy népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében, de az otthon fabrikált eszközök gyakran nem képesek tökéletesen ellátni a feladatukat. Ezzel a fűnyíróval kombinált verzióval pedig nem csupán egyszerűen készíthetünk kisebb-nagyobb buborékokat, de biztosan mosolyt is csalunk majd a legkisebbek arcára. Bár igaz, hogy tényleges fűnyíró funkciója nincs a játéknak, nyilván nem is ez a legfontosabb, hanem hogy az együtt töltött idő a szabadban szórakoztató legyen szülőnek és gyereknek egyaránt.

A „fűnyíró” elején található tartályba kell tölteni a buborékokhoz szükséges folyadékot.

Innen egy elemmel működő szerkezet, a beépített légfúvó szerkezet segítségével fújja a buborékokat, szóval szinte teljesen önműködő a játék. A termékből többféle verzió is készült, jelenleg a legnépszerűbb, talán nem meglepő módon a Jégvarázs figuráival díszített darab. 

Buborékfújó fűnyíró - Jégvarázs

A játékot csak tolni kell, teljesen önműködően fúj tökéletes buborékokat.

Hirdetés

Logikai játék kicsiknek és nagyoknak

A Smart Games IQ családjának legújabb tagja, a Blox névre keresztelt logikai játék egyszerre tud szórakoztató és izgalmas fejtörő lenni a legkisebbeknek és a már nagyobb, iskolás gyerekeknek is. A játék lényege az, hogy egy feladványfüzet segítségével falakat kell felhelyezni egy táblára, majd ezután

úgy elhelyezni a különböző színű és formájú elemeket rajta, hogy mind tökéletesen illeszkedjen a táblára.

 

A játékban összesen százhúsz feladványt lehet megoldani, ami garancia arra, hogy hosszú ideig képes lefoglalni a kicsiket, főleg, hogy mindez öt eltérő nehézségi fokot is jelent, tehát egy óvodás korút is ugyanúgy lefoglal majd, mint az idősebbeket. A logikai készségeken kívül kifejezetten előnyös a térlátás, a tervezés és a képfelismerés fejlesztésére is.

IQ Blox logikai játék

Összesen 120 különböző feladvánnyal, öt nehézségi fokon lehet játszani a játékkal.

Hirdetés

 

Vulkán a nappaliban

Sok kisgyerek érdeklődik a tudományok iránt és rengetegen vannak, akik imádják a látványos kísérleteket, valamint a nem mindennapi játékokat. Nekik egyrészt valódi természettudományos ismereteket és szórakoztató perceket kínál ez a házi vulkánkitörést szimuláló játék, amit a gyártó cég, a Clementoni nyolc éves kortól ajánl a gyerekeknek. A játékban egy 3D-s vulkánt festhetnek kedvükre a tudományok iránt érdeklődő fiatalok, illetve a készletben találhatók még különböző

kőzetminták is – rózsaszín és fehérmárvány, habkő, gránit -, valamint több kémcső, pipetta, védőszemüveg és egy vulkánt ábrázoló puzzle is.

 

Bár a játék nem tartalmazza a magához a kitöréshez szükséges szódabikarbónát és ecetet, szerencsére ezeket bárhonnan be lehet szerezni, utána pedig már csak az utasításokat kell követni és persze fedezékbe vonulni, amikor kitörni készül a vulkán.

Vulkán kísérlet játék

A kísérletező kedvű gyerekek megépíthetik a saját vulkánjukat és akár kitörést is produkálhatnak a játékkal.

Hirdetés

Játékos madárcsicsergés

A gyerekjátékok egy része az állatok szeretetét célozza meg: rengeteg interaktív kutyás, kismacskás játék található a boltok polcain – most azonban már nem csak a tipikus háziállatokkal, hanem madarakkal is megtanítható a legkisebbeknek az állatszeretet. A Digibird madarak

csipognak, ha megsimogatják őket, válaszolnak, ha beszélnek hozzájuk és bármilyen interakcióra különböző madárcsicsergéssel reagálnak.

 

Sőt, több Digibird-öt egymással össze is lehet kapcsolni, így egymásra is tudnak reagálni, és több, mint harminc változatos dallamban kórusban is képesek dalolni, így szórakoztatva a gyerekeket, akik egy csíptető segítségével bárhova magukkal vihetik a digitális énekesmadarakat.

Digibird interaktív madarak

A madarak egymással és az emberekkel is képesek kommunikálni.

Hirdetés

 

Napelemes okosrobot

Azoknak, akiknek fontos a környezettudatosság és a felfedezés öröme egyaránt, tökéletes választás lehet a Cute Sunlight cég játéka. A napelemmel működő szerkezet valójában hat játék egyben: a készlettel érkező darabokból ugyanis hat különböző robot építhető, szerelhető össze. Ez egyszerre fejleszti a gyerekek problémamegoldó készségét, a kreativitásukat, a motorikus képességeiket, miközben

játékosan tanítja meg őket a megújuló energiafelhasználás előnyeire.

 

 

A csomagban természetesen benne vannak a különböző kábelek, a napelem és egy képes útmutatót is, ami egyszerűen segít a robotok megépítésében. A játékkal többek között kialakítható egy robotkutya, egy vízen tökéletesem úszó hajó vagy akár egy kisautó is. A cég elmondása szerint azonban tíz éves kor alatt csak szülői felügyelet mellett használható a játék, mivel több, kisebb részből áll, amiket könnyedén lenyelhet egy kisgyerek.

Napelemes okosrobot

Összesen hat, különböző funkcióval ellátott robot építhető egyetlen játékból.

Hirdetés

Klasszikus mesék klasszikus módon

A Mideer nevű cég kifejezetten azoknak a gyereknek – és persze a szüleiknek – szeretne kedvezni a termékeikkel, akik rajongásig szeretik a meséket – akár olvasni, akár nézni. A cég új kivetítőjével

igazi retro hangulatot lehet csempészni a történetmesélésbe,

miközben ugyanúgy diafilmeken futnak a mesék, de természetesen digitalizálva, így kissé modernizálva, megkönnyítve a használatot. A csomagban összesen négy klasszikus mese CD található: A három kismalac, A rút kiskacsa, A róka és a macska, valamint a Piroska és a farkas – egyszóval a szülő egyszerre nosztalgiázhat a gyermekével, miközben bevezeti őt a mesék világába.

Mideer mesevetítő és lemezek

A Mideer olyan klasszikusokkal szolgál, mint A rút kiskacsa, A Piroska és a farkas, vagy A három kismalac.

Hirdetés