Kütyü 2019. augusztus 16.

Friss, menő tech kütyük, amiket érdemes beszerezned

Marci Kütyü 2019. augusztus 16.
A kütyüipar nagyon hasít mostanában, jó és ötletes darabok futnak ki a piacra gyakorlatilag heti szinten és a forradalmi újításoktól az apró, de kellemetlen problémák megoldásáig terjedő skálán mindenfélét lehet találni köztük.

Sorozatunk legfrissebb darabjából (az előzőket itt és itt találod) a világrengető felfedezések kimaradtak, viszont helyett kapott pár olyan apróság, melyek határozottan kényelmesebbé tehetik az életünket, legyen szó akár a zuhanyzás közbeni sörözésről, a telefon bakteriális fertőtlenítéséről, vagy akár a gyorsan kihűlő tea vagy kávé okozta depresszió megszüntetéséről.

Töltőtok iPhone-ra

A Mophie által gyártott töltőtok zseniális megoldás az iPhone tulajdonosok számára, hiszen ezen keresztül vezeték nélküli töltővel is adhatják a kraftot a telefon akkumulátorának, ráadásul így a töltés nem foglalja le az iPhone Lightning csatlakozóját, magyarán innentől kezdve nyugodt szívvel lehet zenét is hallgatni, miközben a telefonunk töltődik. Kellemes extra, hogy a töltő tokként is funkcionál, tehát elég erős anyagból van ahhoz, hogy az iPhone-t is megvédje az esetleges kisebb sérülésektől. A tok maga használhat vezeték nélküli töltőt, de van neki egy külön micro USB-s bemenete is.

Töltőtok iPhone-ra

Vezeték nélküli töltő, tok, iPhone-hoz, ára: Kb. 32 000 Ft.

Hirdetés

Ember termoszbögre

Amennyiben a nehezen ébredők halmazába tartozunk, akkor egész biztosan életmentő lesz számunkra ez a bögre. Valójában pedig első blikkre nem tűnik nagy találmánynak, mindössze annyit tud, hogy képes a beletöltött folyadékot, legyen az tea, vagy kávé, egy órán át melegen tartani. Ezt a teljesítményt akkor tanuljuk meg értékelni, ha a pacsirta jellegű embertársainktól eltérően nehezebben pörren be nálunk a reggeli aktivitás. Kitöltjük a forró kávét, aztán ránk ereszkedik az éberkóma és 10 perc múlva szomorúan battyogunk a mikró felé, hogy újramelegítsük a napindító italunkat.

Ember önmelegítő bögre

Bögre, termosz, egy órán át melegen tartja az italt, ára: Kb. 40 000 Ft.

Hirdetés

Napszemüveg/fülhallgató kombó

Az audiókütyüiről híres Bose mert nagyot álmodni, így létrehoztak egy olyan napszemüveget, amibe beleépítettek egy Bluetooth kapcsolattal működtethető fülhallgatót is. Innentől kezdve nincs más dolgunk, mint kifeküdni a kertbe/parkba/vízpartra, felcsapni a napszemüveget és már tolhatjuk is a fülünkbe a zenét a telefonunk jóvoltából. Ráadásul annyira menő a dolog füles része, hogy egyáltalán nem fog kihallatszani még a mások számára megbotránkoztatóan hangos, fülünkbe dübögő metal-core sem. További jóság, hogy a szemüveget kétféle kerettel is megvásárolhatjuk, így nem leszünk arra rákényszerítve, hogy olyasmit viseljünk, ami annyira nem nyeri el a tetszésünket.

Bose napszemüveg/fülhallgató

Napszemüveg, fülhallgató, vezeték nélküli, Bluetooth, ára: Kb. 40 000 - 70 000 Ft között.

Hirdetés

Telefonfertőtlenítő

Talán a lista legzseniálisabb húzása ez a Phonesoapnak nevezett termék, ami magyarul telefonszappant jelent és hát elég bénácskán hangzik, úgyhogy gyorsan átkereszteltük telefonfertőtlenítőre, mert valójában pontosan azt csinálja. Ez a kis doboz a beleszerelt UV lámpa segítségével elpusztítja a telefonon megtelepedett kórokozó és egyéb mikroorganizmusokat, így ha egészségmániások vagyunk, vagy csak gyakran megfordulunk kétes higiéniájú helyeken, akkor tökéletes választás lehet számunkra ez a kütyü. Mindenféle telefonnal kompatibilis, de egyéb apró tárgyak fertőtlenítésére is alkalmas, mint pl. kulcsok, bankkártyák, etc. Mindezek mellett rendelkezik töltővel is, így akár a telefonunkat tölthetjük is mialatt a fertőtlenítő megszabadítja a baciktól.

Telefonfertőtlenítő

UV-lámpa, telefonfertőtlenítő, töltő, ára: Kb. 30 000 Ft.

Hirdetés

Sörtartó hangszóró

Ez már egészen olyan, mintha valamelyik félőrült feltaláló garázsában kutakodnánk, de ettől függetlenül létezik és amennyiben szeretünk hosszú órákat eltölteni a zuhany alatt némi sör és zene társaságában, akkor a legjobb barátunk lesz ez a kis eszköz. Pontosan azt tudja, ami rá van írva, egy vezeték nélküli hangfal olyan kialakítással, hogy beleférjen egy dobozos sör. Természetesen víz (és sör) álló, illetve rendelkezik még mikrofonnal is, hogyha netalántán eszünkbe jutna valakit sörözés közben felhívni a zuhany alól, akkor annak se legyen akadálya. Természetesen a telefonunkat nem kell még csak a fürdőszobába sem behoznunk, mivel a hangszóróBluetooth kapcsolata nagyjából 9 méterig képes azt érzékelni.

Sörtartó hangszóró

hangszóró, sörtartó, bluetooth, mikrofon, ára: kb. 8 500 Ft.

Hirdetés

Keresés az oldalon