Izgalmas, új kütyük idén, amiket imádni fogsz

Marci 2019. július 11. Kütyü
Folytatódik sorozatunk, melyben olyan friss, szinte ropogós kütyüket mutatunk be, amik az elmúlt hetekben váltak kereskedelmi forgalomban elérhetővé.

A zsebfordító

POCKETALK

Ára: Kb. 90 000 Ft.

Hirdetés

 

A Pockettalk egy zseniális találmány, ami segít eligazodnunk egy számunkra teljesen idegen nyelvi környezetben is. A szerkezet 74 nyelven „beszél” és sok szempontból jobb, mint az okostelefonra elérhető, hasonló applikációk.

Egyrészt nem kell amiatt aggódnunk, hogy használat közben kikapják a kezünkből a telefonunkat és elszaladnak vele, valamint a beépített mikrofonja és a hangszórói is jobbak, mint egy átlagos telefoné, mivel ezt arra tervezték, hogy még egy zajosabb környezetben is érthetően tudjunk kommunikálni rajta keresztül.

További jó hír, hogy magyarul is tud, így végre nem csak az angolt ismerők számára lesz hasznos. Persze nem kell túlzásokba esni, ez az eszköz arra jó, hogy idegennyelvi környezetbe se tudjanak minket eladni, de vélhetőleg a heideggeri filozófia részletes kitárgyalására már kevésbé lesz alkalmas.

 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik számukra ismeretlen nyelvi területre utaznak.

A kulcs és telefonkereső

Tile Mate

Ára: Kb. 20 000 Ft (4db).

Hirdetés

 

Nagyon kevesen lehetnek azok a szerencsések, akik még soha életükben nem sóhajtottak fel kétségbeesetten egy súlyosabb reggeli rohanás közepén, hogy bárcsak megcsörgethetném a lakás, illetve kocsikulcsomat, szemüvegemet, vagy bármi egyéb apró kütyüt, amire éppen nagyon nagy szükség lenne, nem beszélve arról az esetről, amikor a telefonunkat kellene valahonnan előásni. A Tile Mate éppen ezt a problémát fogja egyszer és mindenkorra megoldani, hiszen ezzel gyakorlatilag megcsörgethetővé válnak tőle a dolgaink. Ez a négyes pakkokban kapható áldás úgy működik, mint egy kulcstartó, nincs más dolgunk, mint ráklattyintani a gyakran hiányolt dolgainkra és a reggeli káoszban innentől kezdve egy mobilapplikáción keresztül meg tudjuk csörgetni a kulcsot, szemüveget, szendvicset, borotvát, vagy bármi egyebet, amit épp újfent elhagytunk. Akkor sincs baj, ha a telefonunkat keressük és van nálunk egy darab üres Tile Mate, mert az meg a telefont képes megcsörgetni. Ha pedig se a telefont, se a Tile Mate-t nem találjuk, no az szívás, de hát nem lehet felkészülni minden eshetőségre.

 

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban a súlyosan szétszórt embertársainknak, de azoknak is jól jön, akik már hagytak el dolgokat eddigi életük során.

Az USB kártyaolvasó

Anker

Ára: Kb. 10 000 Ft.

Hirdetés

 

A különböző kütyüink van, hogy nem kompatibilisek az SD, illetve micro SD kártyákkal, de olykor az is előfordul, hogy olyan dolgok vannak a saját kártyáinkon, amiket nem akarunk kirántani a kütyüből, hogy egy másikat tegyünk a helyére. Na, ilyenkor jön jól az Anker. Ez a remek kis készülék nem más, mint egy USB-s kimenettel rendelkező kártyaolvasó, ami minden olyan kütyüvel kompatibilis, amelyik rendelkezik USB-C porttal. Ráadásul az Anker tud SD és micro SD kártyát is olvasni, és ha ez még nem lenne elég, mindezt iszonyú gyorsasággal végzi, gyakorlatilag másodpercek alatt fötör fel teljes fotógalériákat és videókat a készülékünkre az 5 GB/s-os sebességének köszönhetően.

 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik napi szinten használnak és cserélgetnek a gépeikben SD kártyákat.

Tesla öngyújtó

Tesla öngyújtó

Ára: Kb. 8 000 Ft.

Hirdetés

 

Egyszer és mindenkorra vége van a kifordult tűzkő miatti szentségelésnek és kifogyott gáz miatti műanyag öngyújtó falhoz vágásának. A Tesla öngyújtója mi mással is generálna nekünk „tüzet”, mint egy Tesla-tekerccsel, ami egyrészt hihetetlenül menő, másrészt mivel elektromosságról van szó, ezért tölthetővé teszi az öngyújtót. És most nagyon nem a gázpalackkal settenkedünk az 50 forintos öngyula felé jelenetet kell ehhez elképzelni, hanem a civilizált USB-s újratöltési lehetőséget, rendes kábellel. Egy töltéssel kb. egy hétig is bírja és környezetvédelmi szempontból sem utolsó találmány, hiszen ha elkezdenénk összeszámolni, hogy heti szinten mennyi műanyagöngyújtót dobunk ki a kukába, elég szomorú eredmény születne a végére.

 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akiknek fontos a műanyag túlfogyasztás visszaszorítása és ezért úgy akarnak küzdeni, hogy közben szereznek egy menő öngyújtót is.

A láthatatlan töltő

ENERQi

Ára: Kb. 25 000 Ft.

Hirdetés

 

Jó, nyilván nem amolyan mágikus, csiribú szinten láthatatlan az ENERQi vezeték nélküli töltője, hanem azért mondják rá, mert fel lehet szerelni bármilyen bútordarab alá. Persze itt is célszerű elsősorban polcokra, asztalokra gondolni, mint a nagymama Biedermeier szekrényére. Amíg az ENERQi ott héderezik az asztal lapja alatt, addig a tetején egy 40 mm-es sugarú körben feltölt bármit, amit csak odateszünk. Az ENERQi indiegogo kampánya jelenleg a végéhez közeledik, már előrendelhető a termék, amit akár már ebben a hónapban is kiszállíthat nekünk a gyártó, úgyhogy ha eddig zavart a kábelrengeteg, itt az ideje változtatnod rajta.

 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik nem szeretnek a töltők kábeleiben bukdácsolni és valami egyszerű, de mégis elegáns alternatív megoldást keresnek a problémára.

 

Itt találtok még további izgalmas újdonságokat!

Keresés az oldalon