Vásárlás 2020. október 14.

Finnair: a járatok legfinomabb ételeit boltokban fogják árulni

bubba Vásárlás 2020. október 14.
Élelmiszeráruházakban kezdi árusítani a járatainak első osztályán kínált ételeket Finnország legnagyobb légitársasága, hogy dolgozóinak munkát, az utazást hiányoló embereknek pedig a repülés egy "falatnyi" élményét biztosítsa.

Az állami kézben lévő vállalat közlése szerint a Taste of Finnair elnevezésű, kézzel készített termékeket csütörtöktől lehet megvásárolni.

Ételkülönlegességekkel törnének be a piacra

A Finnair Kitchen szerint a skandináv és ázsiai ízvilág kedvelőinek szánt készételek – úgy mint rénszarvasos húsgolyó, sarkvidéki szemling és terijakis marha japán módra – nagyjából 10 euróba (3600 forint) kerülnek.

Kimmo Sivonen, az ételeket forgalmazó K-Citymarket Tammisto üzletvezetője szerint a boltokba kerülő Finnair-ételek kevésbé sósak és fűszeresek, mint a fedélzeten kínált változatok, amelyeknek azért intenzívebb az íze, mert a nagy magasság tompítja az emberek ízérzékelését.

repülőgép menü étel
Remekül összeállított menü egy légitársaság kínálatából – a kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images).

Az elviteles ételek forgalma drasztikusan megugrott Finnországban tavasz óta, miután a helyi munkaerő csaknem 60 százaléka otthonról kezdett dolgozni a koronavírus-járvány miatt.

Gondoltak egy nagyot a válság közepén

A Finnair Kitchen alelnöke, Marika Nieminen szerint a légitársaság utasellátó egysége tavasz óta próbálja szélesíteni tevékenységét, miután a világ szinte összes légitársasága kénytelen volt törölni járatainak többségét. A Finnair hétezer alkalmazottjának nagy részét ideiglenesen elküldték.

A légitársaságok világszerte próbálnak munkát adni dolgozóiknak és igyekeznek kiaknázni az emberek repülési vágyát a koronavírus-járvány közepette.

Az utasok választhatnak például “álutazásokat”, amikor a repülőgép ugyanoda száll le, ahonnan elindult, de arra is van lehetőség, hogy csak eltöltsenek némi időt a fedélzeten ülve.

Keresés az oldalon