Kütyü 2020. október 31.

Ezekkel fogtok játszani az év végéig

Balázs Kütyü 2020. október 31.
Jön az év utolsó két hónapja, amikor futószalagon ömlenek a kiadóktól a jobbnál jobb játékok. Nézzük, mik a legvárósabbak ezek közül.

Ez az október végétől induló és nagyjából december közepéig tartó időszak a legfontosabb a játékipar szempontjából, hiszen az igazán nagy durranásokat ekkorra időzítik. És hogy miért? Természetesen az évvégi nagy bevásárlási hullám meglovaglása ez, nincs mit szépíteni rajta, ráadásul ez a mostani még fokozottabb érdeklődést von maga után, hiszen a két nagy konkurens konzolgyártó cég, a Sony és a Microsoft is új készüléket dob piacra idén. Lássuk is, hogy mik azok a játékok, amiket okvetlenül érdemes lesz kipróbálni, ha megérkeznek.

Watch Dogs: Legion

A népszerű hackerkedős kaland-akció játéksorozat harmadik darabja ez már. Londonban járunk a nem is annyira távoli jövőben, amikor az előző játékokból megismert DedSec hackercsoportra rákenik, hogy közük volt a brit fővárosban elkövetett bombamerénylet-sorozathoz,

így hackerjeink megint illegalitásba vonulnak és egy megfigyelés-központú, totalitarizmusba hajló hatalom ellen kénytelenek szabadságharcot vívni.

A korábbiakhoz képest jelentős újítás a játékban, hogy szó szerint bárkit beránthatunk az utcáról, hogy nekünk dolgozzon, ezek a random arcok pedig hozzák a random képességeiket is.

Assassin’s Creed: Valhalla

Az egyre inkább egy véget nem érő teleregény sorozat érzetét keltő Assassin’s Creed legújabb darabja a vikingek világába röpít el minket.

A sztori valamikor a 9. század második felében játszódik és egy Eivor nevű harcost alakítunk (a nemét mi határozhatjuk meg), akivel a brit szigeteken vikingkedhetünk a helyi lakosság legnagyobb sajnálatára.

 

A játékot jegyző Ubisoft azt ígéri, hogy a korábbiaktól eltérően most nagyobb hangsúlyt kap a lopakodás (bár ezt egy baltalóbáló, üvöltöző vikingcsürhe közepén egyelőre kicsit nehéz elképzelni) és a karakterfejlődés lényegét sem a szintlépések, hanem a fejleszthető képességfák adják majd.

Cyberpunk 2077

Akinek bejönnek az olyan filmek, mint a Szárnyas fejvadász, a Ghost in the Shell, rákattant a Netflixen futó Altered Carbon sorozatra, vagy olvasott egy kis William Gibsont és komázta, annak a Cyberpunk 2077 lehet élete játéka. Ma már ritkaság, hogy egy játékról már a megjelenése előtt szuperlatívuszokban beszéljenek, azonban itt most kivételt kell tennünk. Egyrészt a téma telitalálat, másrészt a játékot fejlesztő cég jó eséllyel garancia a tuti minőségre.

A Cyberpunk 2077 ugyanis a CD Projekt műhelyében készül, ez az a lengyel startup társaság, akik a játéksorozatukkal világhírűvé tették Ríviai Geraltot és a Vaják szláv mitológiában gyökerező világát.

Legújabb játékukban viszont nem a fantasy, hanem a cyberpunk birodalmába lépünk be, aki nem ismerné a kifejezést annak gyorstalpaló gyanánt elmondjuk, hogy ez egy a közeli jövőben játszódó, meglehetősen sötét világ, amit a nagy multinacionális cégek uralnak. Ebben a miliőben kell helytállnunk egy V nevű zsoldossal.

Empire of Sin

Az Empire of Sin nem lesz más, mint egy keresztapaszimulátor, melynek keretében a kilencvenes évek végének nagy maffiajátéka a Mob Rule (ismert még Street Wars: Constructor Underworld néven is) és az X-Com lépnek házasságra egymással. Legalábbis az első videók ezt az ígéretet lebegtetik. A helyszín természetesen Amerika, azon belül is Chicago és a korszak még természetesebben a szesztilalom ideje.

A játék célja, hogy az 1920-as évek elejétől a szesztilalom feloldását jelző 1933-as dátumig rendelkezésre álló időn belül hajtsuk az uralmunk alá Chicago városát.

Lehet ezt persze sokféleképpen csinálni, rendezhetünk tommy gunokkal golyózáporos leszámolást, köthetünk szövetségeket, elárulhatunk szövetségeseket, működtethetünk illegális kocsmákat, kaszinókat, bordélyházakat és közben úgy csempészhetjük a szeszt, mintha nem lenne holnap.

Keresés az oldalon