Otthon 2019. december 14.

Ezek voltak az év háztartási kütyüjei

Balázs Otthon 2019. december 14.
Lassan véget ér az év és ilyenkor szokás végig tekinteni azokon a különféle dolgokon, kütyükön, amiket bemutattunk nektek 2019-ben.

Mivel iszonyatosan sokféle és fajta termékkel foglalkoztunk az elmúlt év során, ezért érdemes kategóriákra bontani őket, úgyhogy ezúttal a háztartási cuccokat vesszük górcső alá. A dolog lényege nem bonyolult, kiválasztottunk öt olyan árucikket, amikről 2019-ben volt már szó, és úgy gondoljuk, hogy valamiért különlegesnek minősülnek. Akár azért, mert a maguk besorolásában kiemelkedően teljesítenek, jó ár/érték aránnyal bírnak, vagy csak azért, mert az átlagnál innovatívabban állnak hozzá egyes halálosan hétköznapi munkafolyamatok elvégzéséhez.

Vasaló

Laurastar okosvasaló

Gőzölős vasaló; Vízkapacitás: 1200 ml; Teljesítmény: 2200 W; Vízkő mentesítő; Függőleges gőzölés; Öntisztítás; Ára: 654 990 Ft.

Hirdetés

 

A Laurastar Smart U vasalórendszer egyszerre tanít meg rendesen vasalni és fertőtleníti ruháinkat a higiénikus gőzölési technikájával.

A tanítási folyamatot úgy kell elképzelni, hogy van egy telefonos applikáció, ami Bluetooth-kapcsolatban van a vasalóval és ez az alkalmazás ad nekünk tippeket arra, hogy mit is kezdjünk az adott ruhával és a kezünkben lévő forró eszközzel.

Kiknek ajánljuk?

Kezdő háziasszonyoknak, megátalkodott agglegényeknek, illetve mindenkinek, aki szerint a vasalás egy halálosan unalmas elfoglaltság és szívesen feldobnák egy jó játékkal.

Kéziporszívó

Electrolux ZB5104WD Rapido kézi porszívó

Energiaforrás: Akkumulátoros; Nedves tisztítás: Van; Porkapacitás: 0,5 liter; Ára: Kb. 15 000 Ft.

Hirdetés

 

Ez a kéziporszívó a kiváló szívóereje mellett használható nedves tisztításra is. Ez azt jelenti, hogy a kiömlött folyadékot is képes egy szempillantás alatt eltüntetni.

Kicsi, kézreálló készülék, átlátszó házzal, ami azért rendkívül hasznos, mert így látjuk, hogy mennyire telt meg, mikor érdemes kiüríteni használat előtt.

Arra érdemes azonban felkészülni, hogy kicsit hangosabb, mint amire számítanánk, és nem jelzi, ha feltöltődött.

Kiknek ajánljuk?

Azokba a háztartásokba ajánljuk, ahol gyakori, hogy folyadék kerül a padlóra.

Mosogatógép

Whirlpool WFC3C22PX mosogatógép

Energiaosztály: A++; Éves energiafogyasztás: 265 kWh; Éves vízfogyasztás: 2520 liter; Programok száma: 8; Ára: Kb. 120 000 Ft.

Hirdetés

 

A Whirlpool WFC3C22PX mosogatógép keveset fogyaszt, mind vízben, mind energiában, és emellett még késleltető programmal is rendelkezik. Elsősorban a hangereje, pontosabban annak hiánya miatt szimpatikus, ugyanis a többi mosogatógéphez képest tulajdonképpen szelíd zümmögés, amit meló közben produkál.

Ennek és a beépített késleltető opciónak köszönhetően akár éjszaka is moshatunk vele.

Rendelkezik Multizone funkcióval, ami azt jelenti, hogy beállíthatjuk, hogy melyik kosár tartalmát mossa el, így nem kell megvárnunk, amíg megtelik az egész gép mosatlannal. Az egyetlen gond vele, hogy a szárítási hatékonysága nagyjából a nullához konvergál, így a törölgetést nem ússzuk meg.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretik a csendet és a törölgetést.

Mosógép

Samsung WW70K44305W/LE Elöltöltős mosógép

Szabadonálló; Elöltöltős; Energiaosztály: A+++; Kijelző: Van; Késleltetett indítás/befejezés: Van; Ára: Kb. 115 000 Ft.

Hirdetés

 

A legnagyobb előnye ennek a gépnek kétségtelenül az AddWash funkció, ami egy kicsi ablakot takar az ajtón és arra szolgál, hogy ha már elindítottuk a mosást, de hirtelen észrevesszük, hogy kihagytunk egy zoknit, pólót, akármit, azt még be tudjuk gyorsan hajítani rajta.

Az 1400-as fordulatszámmal verető centrifuga pedig szinte szárazra pörgeti a ruhákat.

Amiért sokan nem szeretik ezt a mosógépet, az épp az előbb még éltetett 1400-as fordulatszámú centrifuga, ugyanis eléggé zajosan dolgozik és olykor a mosógép még táncra is perdül, ami sokakat érthetően zavar. Nehéz gép, aminek a mozgatásához legalább két emberre lesz szükség, és az se baj, ha közülük az egyik nem a nagymama. Viszonylag nagy is, ezért kicsi lakásokba nem ajánlott.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akiket nem zavar, ha a jól végzett munkáért cserébe egy kicsit zajosabb a mosógép, pláne ha a program elindítása után is lehet még bele pakolni.

Kávéfőző

KRUPS EA 8108 Roma kávéfőző

Eszpresszó kávéfőző; Kávébab tartály kapacitása: 500 g; Víztartály kapacitása: 1.6 l; Teljesítmény: 1450 W; Ára: Kb. 80 000 Ft.

Hirdetés

 

Egy konyhába kell kávéfőző. Ezzel a megállapítással talán kevesen is szállnának vitába.

Ráadásul rendes kávéfőző kell bele, hiszen a reggeli futkározás közben komoly időmennyiséget spórol nekünk a “megnyomunk egy gombot és kávé” eljárás, míg a kotyogósnak meg drukkolhatunk percekig.

A Krups terméke azért is jó választás, mert minden kávét megfőz nekünk a ristrettótól a lungóig terjedő skálán, de még azt is beállíthatjuk rajta, hogy milyen hőmérsékletű vízzel szeretnénk nyakon önteni a frissen őrölt kávénkat. Könnyen kezelhető kis gépezet és a hozzájáró gőzfúvóka segítségével akár capuccinot is gyárthatunk magunknak.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik nem kizárólag a reggeli koffeinadag belökését látják a kávézásban, hanem tisztában vannak annak élvezeti értékeivel is.

Keresés az oldalon