Kütyü 2018. november 13.

Ez lehet a jövő: robotok fogják felügyelni kiskedvenceinket?

bubba Kütyü 2018. november 13.
Sajnos már sokszor a kis szőrmókokra sincs elég időnk, de legalább lehet egy menő kütyünk, amit folyamatosan nyomkodhatunk a munkahelyen.

Rohanó világunkban egyre nehezebb összeegyeztetni kötelességeinket a valóban fontos dolgokkal. Amerikában például már a lakosság fele tart háziállatot, fiatalok és öregek egyaránt.

A kutyások ugyan többségben vannak, de szép számmal képviseltetik magukat a macskatulajdonosok is. Nekik nyilván nem kell elmagyarázni, hogy sok esetben mennyire megterhelő lehet az állat és gazdája számára is, ha nem tudnak elegendő időt egymással tölteni.

Ennek a problémának a feloldására több cég is belevágott a robot háziállat felügyelők fejlesztésébe, így például a Pebby, vagy az Anthouse.

Mint egy babamonitor, csak több

Ezt persze nem úgy kell elképzelni, ahogy elsőre hangzik, nem egy rossz sci-fiből kilépett kiborg fogja elvinni Fifikét sétálni. Érdemesebb úgy gondolni rá, mint egy közvetítő csatornára, ami lehetővé teszi, hogy úgy is kapcsolatban lehessünk kedvencünkkel, hogy közben nem tartózkodunk egy térben vele.

 

 

 

 

Kicsit talán olyan, mint egy extrákkal alaposan megtámogatott babamonitor, amivel nem csak azt tudjuk megnézni, hogy mihez kezd a kutya a lakással távollétünkben, hanem akár játszhatunk is vele ennek segítségével.

Például tökéletesen alkalmas arra, hogy lézerpontot projektáljon, amit az egyébként unatkozó állatunk lelkesen üldözőbe vehet.   

Haladva a korral, természetesen jár hozzá egy applikáció is, amit akár előre be is programozhatunk, rögzíthetjük vele a hangunkat, utasításokat stb.

Így kedvenceink szórakoztatása arra az esetre is biztosított lehet, amikor esélyünk nincsen telefon közelbe kerülni.

 

 

 

 

Az persze köztudott, hogy ezek az eszközök a játék hevében hajlamosak a gyors amortizációra, ezért a robot felügyelőt egy ipari polikarbonátból készült víz és ütésálló doboz védi.

A fent említett kütyük esetében egyelőre még csak tesztüzemről beszélhetünk, de feltehetően hamarosan rendelhetővé válnak ezek az eszközök.

Keresés az oldalon