Kütyü 2019. augusztus 26.

E-book olvasók, laptopok, tabletek 50 ezer forint alatt, amit a gyerek imádni fog

Szponzorált tartalom Kütyü 2019. augusztus 26.
Közeledik az iskolakezdés és ilyenkor megugrik a kereslet a hagyományos füzet, tankönyv, toll, ceruza, stb. mellett a mindenféle tanuláshoz használható kütyükre is. Az alábbiakban pár tippel kívánunk szolgálni arra, hogy mit érdemes megnézni, illetve átgondolni, mielőtt ilyesmiket vásárolnánk.

A különböző elektronikai cikkek vásárlása megterhelő lehet azok számára, akik nem tartják rajta az ujjukat a permanensen változó kütyüipar verőerén. Első körben érdemes tisztázni, hogy mire van valójában szüksége a gyereknek? Ha csak és kizárólag olvasni akar, esetleg zenét hallgatni még mellé, akkor tökéletesen megfelel neki egy E-book olvasó, persze csak abban az esetben, ha a könyvillusztrációkról is hajlandó lemondani. Amennyiben ez az egyébként meglehetősen valószínűtlen helyzet állna fenn, révbe is értünk, 50 000 forint alatt (de akár már ennek a feléért is) bőven találunk márkás, jó minőségű és zsír új E-book olvasókat.

 

E-book olvasók

Hirdetés

 

Ha azonban megmaradunk a realitások táptalaján és elfogadjuk, hogy csemeténk bizony már vastagon az informatikai forradalom gyermeke és az olvasáson/tanuláson túl szerves részét képezi az életének az online jelenlét is, hovatovább lassanként az iskolában sem lesz túl nagy truváj e-mailben elküldeni a házi feladatot, így érdemesebb egy tablet mellett dönteni. A tablet szinte minden szempontból jobb választás, mint az E-book olvasó, hiszen az előbbi a megfelelő alkalmazások letöltését követően még az olvasás terén is több lehetőséget fog nyújtani, mint az utóbbi. Hogy mást ne mondjunk, olyan szövegfájlokat is képes lesz kezelni, amilyeneket az E-book olvasók nem tudnak, illetve az illusztrációs tartalmak megjelenítése is megy neki.

 

Tabletek

Hirdetés

 

A tablet azért is jobb, mert széleskörűbb nethozzáférést biztosít. Ugyan egyes E-book olvasók alkalmasa arra, hogy böngészőt nyitva nézelődjünk velük neten ám e-mailezésre, vagy a tetszőleges közösségi platformon való vigéckedésre már nem lehet őket használni. Az egyetlen dolog, amiben az E-book olvasó kedvezőbb helyezést ér el a tabletnél, az az ára. A jobb tabletek birodalmába vezető árkategória, éppen a limitünknél kezdődik, tehát, ha újonnan akarunk ilyesmit beszerezni, akkor 50 és afölött érdemes körbe nézni. Nagyjából ugyanez a helyzet a laptopokkal, 50 000 alatt olyan új laptopot nem lehet találni, amit volna értelme megvenni is.

 

Laptopok

Hirdetés

 

Ördögtől való-e a használt cikkek vásárlása?

Egyáltalán nem, főleg, ha betartunk néhány alapszabályt.

Tabletek és laptopok esetében a legfontosabb ezek közül az, hogy csakis márkásat vegyünk használtan, mivel ezeknél van jó esélyünk arra, hogy az adott kütyü még kihúzza pár évig velünk is. További lényeges szempont, hogy óvakodjunk a túl jó üzletektől, mivel ha látványosan olcsón próbálnak eladni nekünk márkás dolgokat, akkor élhetünk a gyanúpörrel, hogy valami suskus van a szajréval. Például lopott, de az is lehet, hogy csak baleset érte és kókány módra reparálták meg. Akkor kell csak kevésbé gyanakodni (egy picit mindig kell, ugyanis a bármit nekünk eladni akaró embertársainkkal szemben mindig indokolt az egészséges mértéket meg nem haladó szkepszis), ha a használt termék ára nagyjából a vadonatúj verzió értékének a fele környékén található. Persze ez sem aranyszabály.

Laptopoknál nem árt megpróbálni üzleti példányt szerezni, mivel azokat strapabíróbb anyagból rakták össze, mint azokat a gépeket, amelyeket a sima, otthoni felhasználók számára gyártottak. Persze az is roppant fontos kérdés, hogy a gyerek mire akarja használni a laptopot. Ha csak tanuláshoz, netezéshez, filmezéshez, akkor az 50-es mágikus határ alatt könnyen találni neki jó minőségű használt laptopot, viszont, ha a kölök rajta van a játékokon, akkor olcsóbb neki venni egy használt laptopot és mellé egy használt játékkonzolt, mint beszerezni egy gamer lapost.

A tabletek frontján is bőven kijövünk az 50-ből, ha használtat és jót akarunk venni, persze ebben az esetben sem árt engedni egy kicsit az igényekből és befejezni a szemezést az iPadekkel, mert azok még használtan is csillagászati módon drágák, amennyiben pedig mégsem, akkor se vegyük meg, mert át fognak verni.

Keresés az oldalon